Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.361
    За препони јас кај што одам е 150, со чист 300.
    Нозеве со депилатор дома си ги депилирам, со восок ми пукаат капилари.

На BellaBibi му/ѝ се допаѓа ова.
  2. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    2.748
    I mene mie toa,so bric mozam beter dase napravam.A ako se izbricam posle beter pojaki se vlaknata

На Anyshka и WhiteCat33 им се допаѓа ова.
  3. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    2.748
    Jas odam so godini kaj ista zena na depilacija.Ama deka sega prvpat sum bremena i neznaev dal smeam ili ne.Fala ti

На Laura7 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.361
    Јас каде што сум одела има и таков, има и чист, и те прашуваат.
    Секогаш со чист се депилирам.

5. It's me :D

It's me :D Активен член

Се зачлени на:
    26 април 2023
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    9
    Devojki imam edno prashanje, denes bev na rutinski plegled kaj maticnata i mi zakaza nareden pregled vo 37ma nedela i mi naglasi deka togas kje pravime ctg i brisevi , po citanje na vasite iskustva sfativ deka skoro site ste bile na ctg vo 36ta nedela , dali menuva neshto sto mi e zakazan vo 37ma da ne e docna?

На Bixi му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Viki2021

Viki2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2022
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    403
    Prvo ctg imav vo 40 nedela, vtoro vo 40+2, treto na 40+4...ne sum vo MK i ovde taka e, da sakas pred 40ta ne ti davaat, do 40ta si se ceka za poragaj a posle toa sekoj vtor den monitoriraat so ctg, toleriraat do 40+10 dena i posle toa provokavija ili carski.. ako mene me prasuvas jas mislam deka ne e kasno i se si e ok

На It's me :D му/ѝ се допаѓа ова.
  7. snowwhite.24

snowwhite.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2023
    Пораки:
    1.204
    Допаѓања:
    667
    имам боцкање како пулсирање во лев јајник, малку посилно од претходно. Имам циста на истиот, на ехо ми ја виде последен пат. Може ли да е од тоа? А цел ден имав како менструални болки. Баш по датумот овој период добивав, па да не има нешто и тоа врска.

8. MarcyNA

MarcyNA Активен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2023
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    86
    А за бебе родено во наредни 7-10 дена што би го облекле за искачање од болница? :?: Треба да се породам кај и да е, се чека на малиов да се реши да излезе само а мајка му (јас) не може да се реши што и колку да го облече за искачање (facepalm):$ Совети? :D

9. Oxsana

Oxsana Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2018
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    411
    Ако немаш никаков проблем при депилација нема зошто да не одиш.
    Јас штом дознав дека сум бремена прекинав депилација бидејќи добивам алергија од било каков восок, обавезно пијам лоратидин и некој антибиотик, па за некој ден ми поминуваше. Ама сега во бременост не ми се ризикуваше и докторката ми рече подобро да не одам штом е таква работата.
    А искрено многу подобро е депилација според мене.

На nikja му/ѝ се допаѓа ова.
  10. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.835
    Девојки
    Претходната бременост качив прееемногу кг, како почнав гледам и со ова ќе качам. Пешачам ама за јадење без леб тешко срам ми е да кажам колку јадам … совет некој или нешто како пилатес онлине да не има

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    4.004
    Допаѓања:
    13.112
    Па спремај две опции зашто најавуваат некој ладен бран. Спремај боди на кратки и комплетче на долги или друга опција само еден слој долги, па ќе видиш како ќе биде. Сестрите најдобро ќе ти кажат.

На MarcyNA му/ѝ се допаѓа ова.
  12. La-loca

La-loca Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    1.037
    Допаѓања:
    6.584
    Тенко боди по долги ракави,шпикозни долни затворени кај стапалото за да не мора чорапи да се облечат и секако во транспортер ќе го припокриеш со тенко ќебенце или тетра зошто стварно е жешко надвор не мора да се вари бебето. Јас вака спремив.

На MarcyNA му/ѝ се допаѓа ова.
  13. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    2.748
    Fala ti:l:

14. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    2.748
    Kemi bide beter ako se izbricam znam:?:

15. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    2.748
    Znam deka ako udram bric,posle pobrzo mi rastat i mnogu pojaki stanuvaat vlaknata.A tek posle koga ke sakam dase izdepiliram ke bide placenje

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.811
    Допаѓања:
    12.724
    Нормално е се, исто и мене ми беше ама на десно, не е јајникот, во мирување се лигаменти се некои. Ќе помине пиј си магнезиум.

На snowwhite.24 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.839
    Допаѓања:
    77.241
    Оди депилирај си се. Јас со први две бремености, до крај одев на депилација. Исто и сега си терам со третава. Брич шанса нема да удрам. Итно сум удрила 2 пати годиниве и сум се покајала.. одма внатрешни, чешање. Со депилација ми се изретчени, на препони скоро и да не ми растат... а на интима дупки дупки мазни кај што не растат веќе ич влакна :D Инаку да, некои го претопуваат восокот, ама не цело време... има таму неколку пати да може, зошто се губи еластичноста на восокот ако повеќе пати се претопи. Ама еве пример мојата, ако сакаш нов.. нов ти става и тоа се доплаќа нешто ситно плус. Ама сум ја прашала и за тој што го претопува, вика на таа температура што се топи... ништо не останува (ако мислиш на бактерии или сл). Со брич за 3 дена нови ќе имаш... депилација и раат месец дена.

На BellaBibi, WhiteCat33, Anyshka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    2.748
    Kaj mojava si odam so godini,i relativno si raboti so cist vosok,non stop stava nov i toj sigo preceduva celo vreme.Nikogas do sega fala mu na boga bakretija nemam zakaceno osven urinarno eserihija na klinika na insemenacija.Bric udriv ednas sega dodeka odev na folikulimetrii so invitrovo i odma se zajaknuvaat,i si vikam ako i sega udram bric pa ponatamu kako ke pominuvaat nedelite koga kese zajaknat uste poveke mnogu poveke keme boli.Taka da kesi se izdepiliram.Jas me mislese deka epten sum taze dali smeam radi bolkatata od samata depilacija ne deka mi e prebolna ama pak osekas malce bolk.Fala ti na odgovorot

На mariz и Anyshka им се допаѓа ова.
  19. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.984
    Женски да не знае некоја што значи PVU сакрализирано, СС затворено 74? Далеку сум од пораѓај? :D

20. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.361
    Не се лажи со брич, штом си се депилираш редовно.
    Јас така кога почнав да се депилирам, некогаш со брич, и таа ми кажа што одев кај неа "реши се, или депилирај се или бричи се".
    Од брич се зајакнуваат, од депилација се ретчат, се депилирам со години и речиси и да немам влакна и меки се.
    И јас кога одев на фоликулометрии ми беа ни за депилирање ни за ништо, малку потпораснати, не се ни познаваа, и не удрив брич.
    Си земав од оние лентине од Стокомак и само две ленти доле, на препоните не ми растат брзо, таму кај усните побрзо растат и само таму две ленти и толку.
    Со брич секој втор-трет ден треба и се иритира кожата.
    Мене сега не ме ни боли дека се депилирам со години и редовно.

На nikja му/ѝ се допаѓа ова.