Mene i kozata mie osetliva ako se pominam so bric.Osekam minimalna bolka so depilacija,kako kaj sekoja zena neodam na masazaodam na depilacija.Fala na odg
ми помина, не ме болеше цело сабајле, сега пак почна. Во четврток сум на преглед па ќе ми олесни да чујам дека е се ок.
Не знам каде си, ама кај мене до 3 спонтани не превземаат никакви дополнителни мерки, во смисла на испитувања итн. И во нормална бременост, доколку се случи крварење пред 12та недела не се превземаат никакви мерки. Таква е праксата за жал. За пораѓајот не се секирај, во тој аспект се 100 пати понапред од Мк, верувам дека ќе имаш прекрасно искуство. Со лес да ти е бременоста.
И јас се депилирам цел живот кога останав бремена матичната и гинекологот приватно што идам ми рече да издржам без депилација да не се депилирам за да не се напнувам кога тегне восок не требало ни мал напон и сепак поради капилари зашто примам клексани. И така направив ги послушав еве ме веќе 26+ цело време за жал сум со брич, па чим се породам ќе си продолжам со депилација. Сепак и абдоменално повеќе ме гледаат па се поминувам 1 месечно мој совет да си прашаш
Ти пишале искусни мами, спреми си два комплета. Времево нит се тера нит де води. Јас ќе бидам крај на август, почеток на сеп. и сум да не облакам бебе во долги. Жал ми е, ако е жешко , да биде наоблечено.
Правев тест за крвна група и RH фактор, тек наредна недела ќе можам да го земам ама љубопитноста ме јаде, па дали некој знае да го протолкува резултатов?
Ако можеш да си тераш со депилација. Јас знам дека нема да издржам, ама после пораѓај ќе си продолжам.
Offf i jas se bockam 2 pati dnevno kleksani.Zatoa i pisav vo grupava zosto sum prvpat vo zivot bremena so invitro i neznam kako ide i sto smeam sto nesmeam.Jas sum zakazana za prvo eho naredna nedela,i kolku sto znam prvite nekolku eha se vaginalno i zatoa vika ako pocnam od sega dase bricam na sekoe odenje na regled,kegi ojacam kegi napraam cetka za ribanje Cel zivot se depiliram i se izretceni i oslabnati,ama se izbricam li 2 psti po red odma se zajaknuvaat
Колку сте физички активни по дома.. мислам на чистење конкретно... се гушам кога ми е нечисто а не можам , не сакам мн да напинам се со паузи работам ...
Не можам да сфатам дали ние сме луди што паничиме и кај нас брисеви три-четири пати во бременост се прават, или тука се луди со само едни брисеви во 35-6 недела? И ако си асимтоматски до 35-6? Или пак има простор за лечење? На мое инсистирање правев брисеви во 17-та и излегоа три бактерии. И после терапија имам малку симптоми, ме прими денес матичната, ме прегледа детално, ми вика мене ми изгледаш супер. Вика не планирам пак антибиотици да ти давам, пак ми даде само вагинални пробиотици. Немало као потреба за нови брисеви. Се нервирам.
Jas sum so normalna bremenost, 33ta nedela i normalno si rabotam doma samo gi delam rabotite sekoj den po nesto. Na primer eden den prasina brisam i nekoja mashina, eden den wc cistam, eden den ke pazaram... sega prozorci cistam po dva na den Spored mene nema sto da naprai problem ako cistime bez zamoruvanje. Realno komplikacii i predvremen porajgaj nastanuvaat od drugi realni problemi
Си купив робот правосмукалка од тие причини и сега сум раат Два пати неделно ја пуштам и гланц ми е дома. И сега само прашина ќе забришам и толку. Нема шанси да фатам нешто, машината за садови ќе ја наредам и се задишувам како Водно да сум го качила.
Kaj nas e ednas vo 12ta ednas vo 35ta nedela. Vo 12ta mi bea cisti i sega vo 31 na eho maticnata primeti zgolemen vaginalen iscedok i mi zede brisevi. Izlezi ureaplazma i normalno deka ke ja lecime...nemoze taka da ostane da napravi problem so predvremen porajgaj. Kontrolni brisevi ke napravam vo 35ta zaedno so streptokoka
И јас така мислам.. и истп си делам работата .. ако денес заметам собата после еден сат ја џогирам и така на паузи ... не можам па се да оставам.. прозори и јас во спалната полека почнав бидејќи мувлосаа од стоење небришени а бебе не сакам да диши ..
Не знам зошто, од матичната имав препорака за крвна група и RH фактор. Она ми даде упат за на гинекологија, па од гинекологија за на трансфузиологија.