А па и да ти се малку подраснати мислиш нив тоа ги интересира. Плус од депилирање се меки и ретки, не се ни познаваат, мене трчи трчи сопни ми се после месец ипол-два, а и светли ми се. Таман изретчени ми се, здравје и да останам бремена, не би се бричела, толку години се депилирам, нема шанси сега брич. На препони не ни растат, доле само побрзо, шишни ги. Јас се депилирам на два месеци, што кога немам, кожата ќе ја депилирам. Кога беше короната, кога не работеа козметичките салони, чекајќи да се отворат, поминаа 2-3 месеци и морав сама дома со восок, штом тогаш не удрив брич, сега па воопшто.
Девојки, дали користите нешто за градите да се подготвите за доење? Денес добив совет да почнам да мачкам ланолин крема и да правам масажи, но не знам дали е препорачливо, да не е рано, 32 недела сум. Сакам да слушнам повеќе искуства
Lanolin kremata se koristi dokolku bebeto ti napravi ragadi, rani na gradite a ne porodena ne znam zosto bi mackala. Mislam deka ne treba nisto da pravis toa si priroden proces koj zapocnuva so raganje na bebeto. Se nadevam deka ovoj sovet ne e od nekoj doktor.
Да првите два прегледи и мене ми беа вагунално.. првиот пат баш беш средена вториот веќе имав малку влакненца кратки едвај приметни тук таму и така отидов за да прашам да знам што да правам .. јас бев предходно со два спонтани може затоа ми рекоа не затоа викам најубаво прашај на преглед, сигурни немаш израснато премногу од трансфер до сега. Свиркај си не се оптеретувај многу, има жени како братучедка ми што патолошка на строго лежење а од брич алергија и се правеше па зема машинка купи се шишаше на кец и така истереа еве сега пред 2дена се породи.
Епа еве убаво те посоветува појди си на депилација со чист восок. Ако не се стегаш, алал. Чиста работа.
Прашање за поискусните, ме фатија киселините, цела недела веќе. Неважно дали јадена дали нејадена.... Мака мачам. Олабавуваат барем на периоди или вака ќе е до крај?
Ke prasam pak i doktor maticnava sto kemi kaze,a ako epten moram bric da udram togas taka i ke napravam
Знам дека нема да те утешам многу, али мене во претходната бременост почнаа во 8ми месец, до пораѓај ги имав. Ти кој месец си?
Во 30та ми прекинаа, ме фаќаа најмногу од благо. Гастрогард се дозволени, ладно млеко, ориз некое зрно, семка од маслинка..
Убаво било да се припремаат градите за доење, ланолинот е на природна база не смета ништо. Пренесувам од неодамнешно предавање каде што присуствував
Ај малце да се понадеваме... Јас тек 7ми влегувам за недела дена.. а башка сум и со корозив гастритис... Незнам од што попрво ми се лоши буквално гладна седам ништо неможам да јадам и што и да јадам ми се враќа кисело... Ќе пробам со гастрогард... До сеа оние антирефлукс на WAYA ги пиев кесичките... Другово све иам пробано и мн ми е лошо. Башка сум интолерантна на лактоза... Со киселата вода до мене сум сеа ја пропив цел живот ми се гадело од кисела вода...
Probaj jogurt ili ladno mleko mene toa mi pomaga kratok period kolku da zaspijam navecer Zrno oriz,grav jok dzabe po 3 zemav dzabe haha
Никако тоа интолерантна сум Само со кефир сум цела бременост... А и она грав и ориз ништо само полошо ми е. Ќе земам гастрогард ќе пробам, ама ич несакам апчиња да пијам ама то е ...