Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Bella.alleB

Bella.alleB Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    4.170
    Кај мене најлошо беше навечер, пламен мислам ќе пуштев:Dептен ме печеше хранопроводот. Пред спиење грицкав гастрогард и подобро беше, пробај како ќе ти биде со нив. А преку ден се наеднаш земав од овие бабините лекови :D па нешто делуваше и од нив чим ми ги ублажуваше симптомите

На merriel0 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.938
    Допаѓања:
    1.554
    Vo red se

На TanyaClover му/ѝ се допаѓа ова.
  3. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    2.204
    Сода прочистена да пробаш, без алуминиум? Јас таква зедов и кога ме фаќаат пола лажиче мало со вода го мешам и пијам и ми поминува

4. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.475
    Допаѓања:
    23.268
    Има во Србија кесички за против киселини и се многу ефикасни. Специјализирани за трудници.
    Уште не ми почнале, ама ќе си набавам кога ќе дојде време.

5. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.524
    Допаѓања:
    2.776
    Леле јака ти душа, ја полу легната спијам мислам ќе се угушам од киселина навечер, џабе и бљуцкам и све...
    Еве ова прво ќе пробам, баш те читав дека имаше ти пишано или некој друг па дискутиравте дали од аптека или од продавница... Само скроз изумив. Фала ти што ме потсети ^^

На природна база нешто се?

На Bella.alleB и WhiteCat33 им се допаѓа ова.
  6. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.475
    Допаѓања:
    23.268
    Ќе ви пратам слика, само да стигнам.

7. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.795
    Допаѓања:
    1.329
    Ок ти е, се ти е негативно. Тие што се позитивни на рубеола и цмв е дека имаш антитела и прележано.

На TanyaClover му/ѝ се допаѓа ова.
  8. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.709
    Допаѓања:
    5.037
    А како се снаогате вие со поголеми деца? Сама сум со мојов, мирен е општо ама на моменти има испади посебно вечерва нејкеше да мие раце пред јадење се инаетеше се трескаше од земја од нервоза ме стегна стомакот цел ме боли ми е страв многу.. Почна и анксиозноста да ми се враќа од стрес :(

На MissDior му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.795
    Допаѓања:
    1.329
    Како и секое дете, зошто си ствараш стресови дека нејќел раце да мие? Остави го, кажи му ок јади со немиени раце и сите бактерии ќе ги внесеш во уста. Или забрани му да јаде, нека легне гладен со немиени раце. Не се нервирај за ситни работи, мисли и на себе и бебето. Напи се сега б6 две наеднаш и магнезиум. Ќе се опуштиш и ти и стомакот.

На WhiteCat33 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.709
    Допаѓања:
    5.037
    Ама незнам како да не се нервирам надвор се си сешто фати, не е мал да не разбира 5 ке полни во Мај, ме нервира шо инает го фаќа и се треска од земја а не праел така.. а и шо сум сама со него по цел ден собирам собирам и на крај ке пукнам вака

11. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.475
    Допаѓања:
    23.268
    Зошто си правиш стресови од ништо?
    Ако несакал да измие, несака и остави го. Денот му е, моментот му е таков.
    Стани ти, измиј се и искоментирај како убаво со чисти раце ќе јадеш( спомни тоа што сака највеќе, чоколадо ли, смоки… или што и да е).
    И јас имав една ситуација со стрес, ќе си пукнев од мака што дозволив стрес да си правам на бебето.

12. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.199
    Допаѓања:
    10.648
    Мојава е 2 г и 8 мес, надвор ја носам после градинка. Дома ја враќам само за бањање, јадење и спиење. Нема енергија за збеснување кога ќе ја донесам дома.
    Ти на 5 ако немаш разбирачка замисли ја мојава на 2 ипол. Трча ко мува без глава по улици. Ако и се замарам јас за секое глупирање, кај ми е крајот со стомаков.

На flower55555 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.709
    Допаѓања:
    5.037
    Ама во моментот те вади од кожа се осеќаш без помошна те гледа во очи и ти контрира не му е гајле за ништо а после му беше многу криво ко ме виде дека плачам неможев да издржам.

14. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.475
    Допаѓања:
    23.268
    Ти верувам. Тешко ти е и претежно сама, ама дете е. Неможеш да се разбереш на моменти.
    Еве го внук ми 5 год, моментално е кај мене на спиење и ми тестира нерви.
    Игнорирам максимално. Дете е, нема да се докажеме.

На flower55555 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.795
    Допаѓања:
    1.329
    Менуваат, не значи ако ме правел дека нема да почне да прави нешто. Можеби и осеќа сега дека ќе има нова ситуацијата дома, сигурно сте му спомнале и покажува инат, фрустрација. Разбери го, ако на нервозно дете реагираш со нервоза и викање и да те гледа како пчачеш само ја влошуваш ситуацијата. Докажано е дека кога ќе ги фатат тантруми, игноре и смирено. Нека се треска, плаче ќе му помине.

16. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.709
    Допаѓања:
    5.037
    Знам се, уште да знам како да бидам смирена во тие моменти. До сега добро се држев ама месецов осеќам како многу лесно се напнувам, т.е од како останав сама, друго беше кога беше и татко му тука внимание добиваше од двата сега само јас,кога можам кога неможам, истата не сум како шо бев нормално, е сега дете колку ќе свати :sweat:
    Лелее а сакав 4 деца(facepalm) нека се роди и ова живо и здраво па ќе видиме за натаму со тенкиве нерви:worried:

17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.837
    Допаѓања:
    77.232
    Болкиве во кичма десно доле пак ми се вратија... ама страшна болка, да не можам да станам, да одам. Ако лежам да одморам, болката е бетер после. Ме сече мислам ќе се рацвета нешто таму (само позади десно доле). Прееска парацетамол испив и малкууу ме пушти. Не ми се ака по лекари... што би ми направиле трудна, ништо. Мирување и тоа е тоа..
    Инаку ме фатија грчења во стомак прееска пак како што ме фаќаа (едно 3,4 недели немав). Цел стомак ми беше камен тврд, испрчен, апла контракција ме држеше. 2ч лежев, бебе не претна (дека многу стегната ми беше матката). Морници трнење некое низ цел стомак, многу ми личеше на контракции :( Пијам магнезиум 400х2. Еве сега па сосема друг стомаков, мек целиот, бебе лудува си мрда се клати цело меше...немам грчења. Бев на ехо 20+2, сега сум 22+5. Ќе закажам наредна недела една контрола... а ако ме фатат пак такви грчења, ќе тркнам и до Ремедика...

18. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.590
    Допаѓања:
    1.355
    Дали имате болки кога се движи бебето? Јас осеќам како некое гребење внатрешно како некоја нелагодност и не знам дали е нормално, морам да се придржам за стомак. Неколку дена ми е вака, претходно не ми пречеше. Магнезиум пијам.

19. MarcyNA

MarcyNA Активен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2023
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    86
    Za bolkite vo kicma i pozadi desno ti e ishijas, i jas istiot problem si go imav uste od 4ti mesec a od meshe ni m nemav togas da mi se poznava. Mnogu cesto se aktivira ishijasot vo bremenost zatoa sto koskite i rbetot ti menuvaat forma a i bebo pritiska na nervi, neka ne te cudi ako pocnes da osekjas bolka i kako linija nadole po butot (gazot), edinstveno sto mozes da napravis e povekje peshacenje i nezni vezbi nameneti za trudnici, se naogjaat lesno po youtube i tiktok (pobaraj "sciatica during pregnancy" ;))

A za zgrcuvanjata vo stomak i tie se normalni, gi narekuvaat Braxton Hicks, jas pocnav da gi osekjam uste vo 18ta nedela, seuste si gi imam eve vo 39ta veke, i se bas kako sto gi opisa, tvrd stomak i naprcen na eden del, kako sto ke raste bebo i stomakot ponataka nema da se naprcuva tolku tuku cel ke bide tvrd samo. Miruvaj nekoja minuta i vezbaj kontrolirano dishenje vo toj moment sto ke ti dojde korisno taman i za posle vistinskite kontrakcii koga ke pocnat :D So lesno :inlove:

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  20. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.217
    Допаѓања:
    1.442
    Мене ми се случува да ме боли некогаш кога се движи поинтензивно ама не е тоа при секое движење. Обично така осеќам кога го чувствувам како да прета ептен ниско. Кога го осеќам околу папок немам такво чувство.

На intj_girl и Bella.alleB им се допаѓа ова.