Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.837
    Допаѓања:
    77.232
    Леле мене 3то ми е, а не се сеќавам вака рано вакви грчеви да сум имала :drunk: Ама па чим се смируваат, ваљда е нормално....
    Инаку ми се фаќа и цела десна нога кога е најјака болката :( Па ќе се движам секунди влечејќи ја право (неможам да одам нормално тој момент од јака болка) и како се раздвижам се смирува. Сабајлечки сум добра, како поминува денот бетер и бетер. Ќе побарам баш вежбички. А масти смеам да ставам од оние што ладат, греат?

2. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.524
    Допаѓања:
    2.776
    Мислам дека само таа што лади смее да ја користиме. Ама нека каже некој ако е другшие.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Bella.alleB

Bella.alleB Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    4.170
    Десно од опашката те боли некаде? Јас имав таму болка, како ме фаќаше не можев да си назгазам на десната нога, ни за напред ни за назад бев. Мислам дека нерв беше. Со Блокмакс масирав, таа ми ја препорачаа во аптека само умерено мала количина ( а со др не се исконсултирав за неа дали стварно смеам), среќа кратко после тоа ми се намести нервот ептен кратко мачкав. А др ми рече магнезиум б вит и парацетамол за болки.

4. Bella.alleB

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    4.170
    @mariz упатство од интернет што најдов за гелот, прв и втор може мала количина, во трет не смее да се користи. Јас во втор користев, исконсултирај се со доктор најдобро

Прикачени фајлови:

• IMG_7220.jpeg
      IMG_7220.jpeg
      Големина на фајлот:
      91,3 KB
      Прегледи:
      23
  5. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.526
    Допаѓања:
    92.229
    И мене за болката во кичма и доле накај десната нога ми рекоа старачки ишијас :D
    @mariz помлада си била за претходните затоа сега те фаќа :D

6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.837
    Допаѓања:
    77.232
    Да... имам од оние секси дупчињата позади :rofl: Е во десното дупче ме боли :lol: Исто а се укочам, ни напред ни назад, ни да седнам, ни да станам можам :(
    @marama истото си го реков... годините си го прават своето :rofl: Ама мислам и нагло се поправив...

7. Butterfly522

Butterfly522 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    78
    Женски некој да бил во х&м во скоро време да ми каже овие дали се донесени кај нас? И општо по кратки ракавчиња дали има?

Прикачени фајлови:

• IMG_7223.jpeg
      IMG_7223.jpeg
      Големина на фајлот:
      85,7 KB
      Прегледи:
      40
    • IMG_7222.jpeg
      IMG_7222.jpeg
      Големина на фајлот:
      84,1 KB
      Прегледи:
      38
    На intj_girl и Bella.alleB им се допаѓа ова.
  8. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Потполно те разбирам на иста возраст ни се децава мојава во јуни ќе полни 5. Има денови кога е прекрасно мило детенце ама има денови кога е отровна змија (што ми вика таа змиште кобриште дека била). Тогаш е невозможна за глупости се дрецка од земја плаче вришти ги зема книгите од големата и црта па се тепаат па се караат леле весело ми е ептен. Јас веќе 6 месеци на игнор се имам ставено не можам да се нервирам. Таа вришти јас не реагирам и така некое време ако и прозборам тогаш почнува пострашно да биде и затоа последниве пати само си молчам чекам да и помине само од себе. Голема па почна и зборови да ми враќа 8 години е. Пробав и со добро со зборови пробав и да подвикнам ама не беше успешно кај мене еве си продолжува пак така. Мислам дека им е некој период а и во градинка многу ги копира поголемите деца зошто нашата група е хетерогена мешана со повеќе генерации
    П.С. Повелете на торта денес ми е роденден :D

На flower55555, Martka, S.o.F.i и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.795
    Допаѓања:
    1.329
    Среќен роденден :f:

На Ive13 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.590
    Допаѓања:
    1.355
    И јас сега почнав изгледа да го осеќам ниско, како да се спушти, пред некој ден се измести скроз, цел стомак ми го искриви и сега ми прави како менструална болка. Знам дека каде и да отидам ќе ми речат магнезиум и толку :| а мене ме изеде шубе, па и не се движи толку многу сега... Иначе, после 7 дена Сумамед за слаџ и одма после тоа уште 7 дена Панцеф зошто бев болна, значи 14 дена споено голема доза антибиотик, јас уште имам слаџ :( а грлото е добро 4.4 и сега не знам што е следно. Си викам од слаџот да не имам вакви чудни "болки" или од движењата е...

11. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.217
    Допаѓања:
    1.442
    Не знам што да ти кажам искрено. Јас имав слаџ и сам си се исчисти без антибиотик, а грлото последно пред 2 недели беше 4,6цм. На два последователни прегледи имав слаџ и бев кај 2ца доктори и ниту еден не ми даде антибиотик да пијам.
    Мислам дека премногу антибиотик ти дошло, ти паднал и имунитетот.

12. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.590
    Допаѓања:
    1.355
    Е и кај мене божем се исчисти без антибиотик, па после испадна дека уште го има, па две недели пиев антибиотик, па на дежурен на ГАК бев ми вика уште имаш слаџ и некои бремености се до крај со слаџ... Едино што си мислам да не е габична инфекција, а за тоа не знам дали даваат терапија орално.

13. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.217
    Допаѓања:
    1.442
    Да, и мене Димчев ми рече има бремености што до крај се со слаџ, ние не им го бараме слаџот на трудниците, не е докажано дека тоа е инфекција, најбитно е грлото да е добро.
    Кај мене го нема веќе на последниве неколку прегледи чисто си беше, грлото е супер и сега веќе не го ни мериме.
    Најискрено мислам дека премногу се анализираме.

На teddy85 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Bella.alleB

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    4.170
    Како се открива слаџ? Колку е опасно, има ли некои симптоми? Прв пат слушам за ова

15. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.217
    Допаѓања:
    1.442
    Не знам искрено што е и не верувам дека дава некакви симптоми. Тоа е нешто како парталчиња во плодовата вода кои се таложат на грлото од матката. Некои доктори даваат антибиотик за тоа. Мене не ми дадоа, се исчисти.
    Мислам дека и они не знаат од што настанува тоа. Колку што читав тогаш кога ми го најдоа, може да е и инфекција, ама и не мора да е, може од самиот плод да се прави така, некако не е дефинирано прецизно.
    Најбитно е грлото да ја има потребната должина и да е затворено.
    Ти колку што гледам си негде пред пораѓај, не си ја оптеретувај психата со непотребни работи :)
    Мислам дека многу пати бељата сами си ја бараме.

На Bella.alleB му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Meddy

Meddy Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2021
    Пораки:
    863
    Допаѓања:
    554
    Ako ste od skopje moze li da kazete kade odite?

17. teddy85

teddy85 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2019
    Пораки:
    364
    Допаѓања:
    443
    И сето тоа прави стрес...И премногу испитувања ,анализи...

18. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.217
    Допаѓања:
    1.442
    Премногу стрес и за нас и за душичките шти ги носиме во нас и премногу испитувања. Со мои блиски веќе породени со кои сум дискутирала во врска со бременоста за многу работи ми се чудат буквално и во нивни очи сум најпараноична трудница (а не се далеку од вистината).
    Не знам веќе што да кажам...

На teddy85 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Oxsana

Oxsana Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2018
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    411
    И јас како влегов во 31 недела почнав ниско мн ниско да го осеќам на моменти добивам како некоја менструална болка и осеќам како да ме бутка со нешто надолу и како некое пулсирање да имам трае повеќе време..Ама во текот на денот особено ако седнам ми дојде под градите и тука бутка. Едвај чекам сега на контрола да ме види докторката.. Сега веќе 33та сум можеби се мести со главата надолу не знам ќе го видиме за некој ден.

На Bella.alleB му/ѝ се допаѓа ова.
  20. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    2.748
    Devojki edno prasanje.Na prvo eho sum na 18 april vo cetvrtok zada se utvrdi bremenost i dase vidi sakus,spored posledna menstruacija ke bidam 5 nedela,so invitro sum bremena.Prasanje mie dali e normalno od vreme na vreme ne stalno imam kako nekoi blagi zigovi nisko dole vo matkata i kicmata nekogas ja osekam kako presecena.Fala vi na sekoj odgovor