Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.443
    ааа не е убав купечкиот:) не ја бива така работата:D :shake:
    Тој како обарен доаѓа и повеќе лушпи има отколку што има пиперки:D
    :!:Туку да пробуричкам јас кај мајка ми, може има некоја тегла останато од лани:D
    Колку да ми пројде меракот де додека е порано,:lol: зошто во септември последно нешто што ќе ми текне ќе биде ајвар:D
    Ќе гледам да се олеснам побрзо:D

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Хахахахах дај Боже ете и ние да си се осамостоиме па раат со дечиња да се играме , оти како моја свеки нема никаде хаха во 8 сабајлечки додека спиеш со мм има резерва клуч и ти влегува во соба прска да се стане , кога се породив со првото бебето плаче и она станува ми се дере бебето не било арно не требало да плаче , од уроци зелено какало хаха со кој памет хаха , потоа со пушка сакаше да ме утепа па мм и деверми рипнаа да ме бранат , потоа следеше секирата па едвај и тоа го пребродив , секој пат ме колне , кога јадеме сите на секој можен начин не понижува со мм а он смотан од што е добар и сака да помага сите го изигруваат два пати имам исфрлано плод тукушто бил вгнезден во матка ради стресови и нервози па на крај детето не било на сопругот било на шиптари (не е нормална), а за второво изназбореле по село како трудна сум останала а мажот ми по цел месец на работа седел хахаха а не се свесни дека дете кога сака да се фати и од еден однос само ќе се фати ако е тоа тој ден хахаха а мајка ми по цеел ден лежи као демек болна (психа) , а за шетање или надомест за четврто дете кога ќе земе одма е здрава и лета како струја се низ град никако дома хахахаха таа е таа разлика од никого се нема помош се си праам сама и на крај ми викаат дека ништо не сум напраила и кога давам пари ништо не сум дала :) тоа е како лекција за мене за во иднина што снаите би ги гледала како ќерки зашто знам што трпам , а низ дома не би сакала со сила да се праам болна само да не чистам и јадење на детенца да направам :( само Господ здравје нека ми дава мене и мојте дечија :)

3. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.443
    @Pcelka94 Не се секирај, ќе дојдат и твоите 5 минути, сега гледај само да немаш нервози да сте живи здрави со бебчето, останатите батали ги.
    А свекрва ти само за во Бардовци е како што те читам вака, јас во таква куќа не би стапнала пак:x
    На се некако ќе замижам, ама пушки и секири не, на што личи тоа? :| си има установи за психички пореметени лица:|

Затоа е срцка најубаво сами, ние кога тргнавме под кирија немавме ништо, ни мебел, ни јајце во што да си испржиме, ни вилушка, лажица, тањирче ништо...имаше денови немавме пари леб да јадеме на почетокот дававме по 3 кирии унапред и пари не ни остануваа за ништо.:|
    Ама фала му на бога живи, здрави сме, си работевме и си купивме се што треба од мебел, си изнашетавме кај што сакавме, здравје планираме сега и куќа да градиме, си чекаме бебенце:l:
    Што е најбитно од се, секој ден се повеќе гледам колку е голема љубовта на мм спрема мене, какви тешки денови поминавме ништо не не раздели, само не ојача уште повеќе.:l:
    Што се бори за нас секојдневно, не е мамино синче:inlove: не ни е битно дали сме во 2 соби под кирија се додека сме заедно.:)
    Кога ќе осетиш таков момент веќе ни куќата каде што си растел не ти е дома,:nod: едвај чекаш да си дојдеш во твојата дома иако е тоа туѓа куќа за која што плаќаш кирија^_^

Ти посакувам што поскоро да се средите, и сите нервози да ти завршат:hug:

На Angel.Heart, Eli23, girl-miri и 7 други им се допаѓа ова.
  4. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Леле душичке па ти уште ептен млада што си претрпела...цццц Но Господ е голем,се гледа...кога тогаш се ќе си дојде на место,и едно собче да си имате ваше да си е исполнето со детски џагор и љубов,се ќе биде ќе се наредат коцките издржи во инат на сите и за бебчето :* п.с.имав мноооогу убав ден а посебно вечер,да си се пофалам мм денес зема плата се подновив мн убави работи фудтан блуски хеланки...а вечерва дојдоа мајками зш неможеа за родемденот од друг град сум,и ми донесе и мамичка мн убави црни пантолони и плава блуска така помодерна е ама ептен убаво ми стојат ме прават послаба како манекенка сум со меше хахаха :D И убава фамилијарна вечера со моите,мм,свекорот и свекрвата исполнета со насмевки,муабети за бебето,прераскажување случки од мајками кога јас сум била бебе и од свекрвами за мм кога бил бебе иии така се испофалив но убаво ми е на душичкава :* лека ви ноќ на сите мешиња,а јас тешкоо дека ќе спијам пееекол жешко ми е :sweat:

На Angel.Heart, Eli23, fairy88 и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Фала ти срцка на убавите зборови но тоа е само дел од што имам пројдено ако почнам да кажувам и 2000 страна ќе се почне но тоа е , а за установи хахаха за такви како неа ни тамо место нема , но здравје само да си се тргнеме со мм на страна и ние па ни во двор нема да ми стапне а не па во куќа :)

На Eli23, fairy88, Mariangel и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Мешиња убавко нанкајте јас идам да поспијам маку :* па се читкаме утре пак :* :* :*

На Mariangel и <3 pleza4e <3 им се допаѓа ова.
  7. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Ubavo spijteee i od menee, jas sum legnata od preeska ama son ne me fakjaa :| :) pa ke si polezham dodeka ne mi zamizhat ochiteee :D dobra nokj meshkovci debelki :P :*

На Eli23, blessed2, Pcelka94 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. maweja

maweja Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2014
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    325
    meskovci izgleda puknal vodenjakot ili pak sum se pomockala... otidovme vo bolnicaa

На Nana19, awl, blessed2 и 6 други им се допаѓа ова.
  9. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.969
    Допаѓања:
    143.517
    Dobri utro mamicki, ja moze glupavo prasanje ke postavam ,ama moram:)oblekuvajki se sega se udriv po stomak (nad papokot)so kaisot od farmerkite( od tokata na kaisot).sakav da gi istresam farmerkite a kaisot na niv i se udriv.i sega me fakja strav da ne ima nesto loso na bebceto ,da ne bide nesto loso....a sum nekade 5-6 nedela.

На Pcelka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Nema galje ako e malku, jas duri bev trudnicka, 2 pati se udriv so vratata od kolata. (facepalm) malce ke me zdobolese ke si poplacev i ke mi pominese hh detence :/

11. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.969
    Допаѓања:
    143.517
    Lele jas se nerviram od preeska, kako bas sega da se tresnam taka.daj boze da ne e nisto, ke si puknam od maka ako sum napravila nesto...a za panika i placenje ic ne e problem-prva sum:):)

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Ништо не е тоа бебчето си е заштитено и скроз доле е во тие недели

13. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Abe nisto ne ti e pa i ti, mene sin mi po cel den me fakja me stiska za stomakot i saka duri da ripa vrz mene ama se pazam, saka da me masira i da mi stava ulje ili krema na meseto :) i raka masirajki kje me stisne ilu udri i nisto ne mi e, samo vnimatelno sledam situacija..

На Pcelka94 и flower30 им се допаѓа ова.
  14. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.357
    И мене синко нон стоп ми залетува и бам во стомак, колку пати ми скока во скут, и мене страв ме фаќа ама фала богу заштитено е бебушкото, плус салце шо сум ставила... хехех

На Fatalnata, Bebulleee, Pcelka94 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.969
    Допаѓања:
    143.517
    Fala vi mamicki,jas sum golema panicarka i straslivka i se nesto mi se desava:)i zatoa moze ke si prasuvam nekoi smesni prasanja...
    imajte si ubav den :hug::hug:
    hehe @♡BuBaLe♡ jas uste nemam salce za zastita od udari:D:D:D

На Pcelka94 и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  16. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.357
    Јас сум еве за 2 еена 15та недела а вчера ко ми удрија коментари колку си здебелена, ко 7ми да си... јас си се осеќам таман, од старт ми се надува мешето, такви ми се бременостите, виша сила шо да се прави!

На Pcelka94, blessed2 и flower30 им се допаѓа ова.
  17. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.969
    Допаѓања:
    143.517
    Auu ic da ne se sekiras,da ste zivi i zdravi ti i bebceto pa drugoto ne e bitno...
    Mene mm me zafrkava , deka sum niska(158cm) vika ke bides kako burence :D:Dama ic ne mu mislam na toa,posle 4 god.docekav da bidam trudna i ne se zamaram so kilaza(sega za sega:D:D)

На LenaNela, makedonkamak, irenna и 5 други им се допаѓа ова.
  18. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.357
    Така е, не удирсм рецка ич, ама ич. И јас сум ниска, 5 см од тебе повисока, а конструкцијата ми е ни кук ни струк, па се ширам одма нанапред :) И јаз макотрпно си дочелав да станам мајка, после едбо изгубено и хормонска терапија кога ја носев ќерќичката качив над 30 кила и бев баш напорна трудница хехе, само легачана и леле ми се јаде тоа и тоа, по 3 различни ручеци во ден!! Претерував многу, знам, но ми се можеше и ме мазнеа сите хеххе. Па после една година се вратив на стара килажа, а за синко до 5ти месец немав ни меше, и качив само 12 кг. Сега уште пред да потврдам бременост абе стомакот ми сее надува ко балон, ми се смена метаболозмот, по една недела во вц не одам, а за јадење јадам најнормално, плус по две деца трчам деноноќно... и пак ууу леле колку си се здебелила...

На LenaNela, makedonkamak, mdenkov и 2 други им се допаѓа ова.
  19. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.969
    Допаѓања:
    143.517
    E ja kuk imam:D:Dama ke vidime kade prvo ke pocne da se talozi:D:D

На Pcelka94 и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  20. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Јас сум висока 178 и немам големи гради ама затоа па имам тртлесто големко гзе :rofl:а мешето сега почна да ми се познава по малкуцка :D:handshake:јадењето ми иде се во бебушето и во гзето хахахахаха мм вика аааа има шо да се фати мачеее:rofl::rofl:

На LenaNela, makedonkamak, Eli23 и 4 други им се допаѓа ова.