1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Oxsana

Oxsana Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2018
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    411
    Ако не ти се мн големи болките и не траат долго не паничи.
    Јас имав позитовен тест од дома, преку крв во Астола ми излезе мн рана бременост, на ехо не се гледаше ништо бидејќи било мн мало. А болки имав баш како ти што ги опишуваш и почна паника до плафон, плачев, се тресев си велев само да се оформи само да можам да го видам за 10 дена да ми потврдат бременост да биде се во ред, се молев пустев се туфкав каков страв поминав. За 10 дена одма веќе како тебе 5та недела и некој ден сакус се гледа веќе ја имаа таа точка ми потврди дека сум бремена но нема срцева реакција сеуште. Леле пак истото го поминав додека да дојде контролата и да му се слушне срцето. Еве сега веке 33та недела се е уредно до сега бебето добро, јас супер.
    Извини за долгиот пост но сакав да ти укажам дека не треба секоја болка да ја анализираме се додека не е посериозна, и да не мислиме многу да не паничиме. Сега кај тебе се оформува се прицврстува за матката затоа имаш такви болки и пецкања.

На 5678m, Детето во пижами, WhiteCat33 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.836
    Допаѓања:
    77.229
    Јас во населба Железара одам.. ако ти одговара локацијата, ќе ти пишам во порака бројче од жената..

3. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.984
    Каде можам да најдам чај од лист од малина? Читам би помогнал за полесен пораѓај, искуства?

На Bella.alleB му/ѝ се допаѓа ова.
  4. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    2.748
    Ne se trpi,nekogas nekogas znae kako dame bocne.Kicmata ne sekogas taka ja osekam.Jas taka me ispanicija na klinika otidov so upat od maticen posto nemozse dami dase kaj Jani prioritetn,i me prati na gak vika keim pokazes izvestaj od jani i od sistina zada mi dadat prioriteten upat oni.Mise javija 5 pati dasum odela porano doktorot imal rabota,nemozev na rabota bev.Otidov i doktorot se brzase imal rabota niti mi vidoa upat sto pisuva,niti me prasaa za sto sum dojdena abe nisto.Se javi na sestrata dase simnel nekoj specijalizant dame vidi na eho posto sum imala pozitivna beta a vcera 4+1inaku betata na 14 den mi bese sum spored posledna menstruacija,betata na 14 den mi bese 1.436.Im vikam jas nesum za pregled jas dojdov dami dadate upat spored izvestaite za kaj Jani za kleksanite zada mozam dagi pokrijam vo fond posto se bockam po 2 posle transfer,a jani migi pisa pred da pocnam po 1 na den.I taa sestrata nemoze kako on keti dade izvestaj bez date vidi na eho,vikam 4 nedela sum tek samo sto napraiv beta hcg,nema nisto ni dase vidi a i nesakam si imam zakazano pregled kaj ifv doktorot.Vika ti mnogu nesto pametna se pravis,sto ako imas vonmatericna bremenost,pa doktorot dade kleksan i naprais krvarenje,vikam jas se bockam kleksani 20 dena,jas baram samo da imam pokritie za kleksanite.I ne sakaa dami dadat upat.I tolku me ispanici sestrata,tolku me ispalasi.

5. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.811
    Допаѓања:
    12.724
    Мила, не се секирај. Се е нормално. Те разбирам скроз, иста сум, за секое нешто ме фаќа паника. Истиве симптоми ѓи имав се е оке, се прилагодува матката на нешто ново. Со причина се вика друго стање. Јас вака на секое леле леле да не е вонматерично, отидов на преглед во матка си е, ајде сеа дали ќе има срцева леле леле после две недели отидов си има срцева. Сега леле како ќе биде понатака. Опушти се, се ќе биде во ред. Напиј се б6, ќе се опуштиш. Се е нормално грчеви, боцкања, болки во кичма. Опушти се и уживај во бременоста.:l::l:

На Skyler81 и nikja им се допаѓа ова.
  6. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    2.748
    Fala ti srcka

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  7. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.742
    Јас сум 34та .. и кај мене веќе од 28 кога бев беше со главичка надоле.. о уште си е и така ке си остане.. мрда доле ниско со раце, бута со глава, се преместува лево десно и тоа е.. високо пример да ме удара не сум осетила ништо

8. Oxsana

Oxsana Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2018
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    411
    Значи и во таа недела си е нормално да е завртено со глава.. си велам да не е рано кај мене уште сега да бутка, има уште време. Јас и горе го чуствувам кога сум во седечка положба, и морам да станам и да се исправам за да и угодам на госпоѓицата Можеби тоа и се нозете горе, ќе видам за 3 дена на ехо.

9. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.742
    Кај мене ете поранп се заврте веќе.. иако на нет пиша посче 30та недела врќе се вртат...

На Oxsana му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Bella.alleB

Bella.alleB Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    4.170
    А кај мене уште во 22 се заврте со глава надоле и на секоја контрола до сега си е така, со главата доле од десна страна

На Oxsana му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.199
    Допаѓања:
    10.648
    Мајка па до каде си ти? Пред крај?
    Се реши да пробуваш природно?

12. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.349
    Допаѓања:
    3.270
    Nikako. Ja plus i so bebe sum, aj shto vodi inaet tuku i problem okolu maloto mi pravi, vaka veke 2m, nepodnoslivo e, na pocetok ignorirav ama epten trpenieto mi e pri kraj.

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.590
    Допаѓања:
    1.355
    Јас сум 24 недела, се надевам ми се причинува или моментално е така.

14. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.984
    Ууух, Еве на крај, од понеделник 38 недела :worried:
    Страв ме фаќа малце :D

Инаку сум кај Гордана во Систина, и ме праша како преферирам, дека можам и природно ако сакам. Самата причина дека било карлично претходниот пат не е индикација за пак царски, а има поминато над 2 години, башка и сега е убаво наместено ама сеуште треба надоле да оди.
    Па се решив да чекам болки овој пат :sweat::D Ќе пробам искрено.
    Секако царски пак не ми бега :D

Ти мајка до кај си?

На LiquidLuna, S.o.F.i и Tea SK им се допаѓа ова.
  15. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.199
    Допаѓања:
    10.648
    Јас влегов 30та.
    Ми се смачи некако веќе, ова полесна бременост ама со тодлер дека како турбо ми е се, нема одмор.
    Ти ептен при крај. Од мене совет шетање и чучњеви, јас така ја спремав ќерче за искачање, 4см отидов да се пораѓам без болки. Е она што реши план да ни смени на крај е друг муабет :$

На LiquidLuna и Speechless им се допаѓа ова.
  16. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.361
    Извини што улетувам, ама секаде кај што сум одела ме прашувале дали сакам со чист восок, и малку поскапо е, ама не многу.

17. Asja

Asja Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    1.112
    Ако не ти е тешко,пушти ми број и мене мила.

18. MarcyNA

MarcyNA Активен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2023
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    86
    Jas odam 14 godini veke kaj "Eli" i sum prezadovolna. Se naogja vo Kisela Voda kaj osnovnoto uciliste Dunja. Za intima si depiliraat so nov vosok, pogotovo za trudnici. Mnogu si se profesionalni a i veselo i pozitivno drustvo :D Ako sakas brojce pisi mi vo lp ;)

19. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.361
    Мене ми е чудно како во некои салони не прашуваат дали сакаме со чист восок, секаде кај што сум одела ме прашувале, и во помал град кога сум одела ме прашувале.
    И да не ме прашаат, јас би им кажала дека сакам со чист.

20. Monas95

Monas95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2023
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    173
    Zdravo na prviot skrining nuhalniot nabor ili vrtatno zadebeluvanje izleze deka e 2.2 odnosno blisku gorna granica na Gak, pak kaj Dimcev 1.7, po preporaka na doktorot odnosno maticniot napravime i prenatalen i rezultatite bea negativni odnosno deka nema nikakov sindrom i drugi anomalii prashanjeto mi e dali nekoj se soocil nekoj so vakvo iskustvo?