Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. nikja

nikja Истакнат член

Cestitki dati e zivo i zdravo sinceto :l::l::l:

Pavlovska Jovana likes this.
  2. kamilica994

kamilica994 Истакнат член

Devojki dali nekoja poradi ureaplazma vo bremenost imala krvarenje? Znaci 100 pati do sega prokrvariv, 4ta doza sumamed ispiv i deneska pak na brisenje krv... a pred 1 nedela bev poradi krvarenje na pregled se beshe vo red.. 21+2 sum

3. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Cestitki :) Zivo i zdravo da e :)

Pavlovska Jovana likes this.
  4. gothchick

gothchick Популарен член

Нема да сум ти од помош ама да споделам дека исто крварам веќе 23 дена, никој ништо не знае и не гледа, се е во ред (освен скратен цервикс што еве се подобрува со терапија). Имав и јас уреаплазма ама пиев терапија и ми рекоа демек нема шанси очистена е. И терапија и утрогестан и прогестерон, а јас крварам..
    Ддимери се малце качени и малку лакуни на постелка имам. Ама ни за тоа ни за тоа не ми испаничија ниту дадоа лек.
    Уште низок хемоглобин…па како да немам кога месец дена цедам крв.
    Следен преглед сум во Систина, толку одбивав да одам заради покачените цени, ама очигледно нема подобра опција. Не можам да опишам колку не можам да го дочекам прегледот, мислам дека се ќе се дознае конечно, само дајбоже до тогаш се да е во ред.

5. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Драга за оваа на Biarritz лично ти гарантирам. Според мене е една од најдобрите.
    јас моментално ја користам спф 50 тонираната крема за лице и мора да кажам дека е феноменална.
    Инаку може и за време на бременост бидејќи има физички филтеи. Многу креми кои имаат хемиски филтри ја пореметуваат работата на хормоните.
    Слободно корити ја, одлична е.

WhiteCat33, Laura7 and Skyler like this.
  6. Skyler

Skyler Истакнат член

Мислев која е разликата меѓу спф со физички филтри и спф со физички ама за трудници? Не ми се верува да се со различен состав.

Biodevojka likes this.
  7. Laura7

Laura7 Истакнат член

Да пишав веќе дека ја купив таа на Biarritz со 50 спф. Ми се свиѓа штити многу и некако нежна и мека ја прави кожата. Само не многу но остава бел траг на лицето, како избледен да ми е тенот. Не сум ставила пудра над неа, па да видам како ќе личи

Biodevojka likes this.
  8. Laura7

Laura7 Истакнат член

Мислам дека нема разлика. Можно е ако не наведено дека е за трудници да има некоја дополнителна состојка во кремата, која не е 100 проценти проверена за трудници, па затоа немаат наведено. Но сигурно не е штетна.

Skyler likes this.
  9. kamilica994

kamilica994 Истакнат член

Jas nemav nishto, ni skraten cerviks ni lakuni ni nishto se beshe bukvalno vo najdobar red! Na posledniot bris seushte ja imashe ureaplazmata, vchera go dopiv sumamedot za nea. Ne znam vekje kje poludam od grizhi...

10. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Од коа влегов во 8ма имам доста грчеви во матката и боцкања, знае и да ме пресече од време на време. Дали е нормално? Малку се паничам. Издржливи се ама пак.

11. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Normalni se i jas imav, cesto znaese i kako menstrualni bolki da imam. Barem kaj mene bese normalno. Ako ti se nepodnoslivi odi sepak na doktor neka te zirnat.

Feniksgirl likes this.
  12. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Да такви се како менструални, ме зачуди дека како влегов 8ма почна. Фала ти, ми олесна.:l:

снежана2023 likes this.
  13. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Дали некоја од вас пати од реума од промена на времето?

Уште како од мала ме болеше кога нозе кога раце.
    Пред еден месец главата ме болеше една недела ненормално со заматен вид, некогаш една страна од главата некогаш цела.
    Незнам дали тоа е мигрена искрено...

Зборот ми беше овие 3 дена ама мислам секоја коска ме боли, болката само шета.
    Времето во еден ден ги менува сите годишни времиња:@
    Вчера преку ден почна доле како јајникот да ме боли од десна страна, таква беше болката.
    Цела ноќ не сум спиена убаво од што ја осеќав болката, едно време почнав и да се плашам да не нешто не е добро:worried:

Станав сега и одма испив магнезиум, го препишував на времето ама ме јаде црвот.
    Пак ќе кажам до денес 5 недела како немам контрола направено:(

Алав нека ни е на овие жени по странство што со по 3 еха ги тераат бременостите.

14. Laura7

Laura7 Истакнат член

Каква ноќна крема користите во бременост? Предложете некоја добра со хијалурон. До сега си ја користев на Еуцерин хијалурон филер, ама ми е при крај па сакам некоја нова, која е против брчки но е дозволена во бременост.

15. It's me :D

It's me :D Активен член

Zdravoo ,vo koja nedela pocnavte da se spremate za bebusot? Perenje na alishtenca , postelnini , kupuvanje za vo bolnica itn?

16. P.S.love

P.S.love Популарен член

Поздрав :)
    Денес влегов во 7ма недела, пред неколку дена освен срцева акција, ми виде докторот хематом од 19х9 мм и ми препиша Дуфастон(прогестерон) 3х1 да пијам. Или ќе се ресорбира рече, или ќе искрвари :tmi: Мирување, во смисла да кревам тежина, не физичка работа, а на работа си одам. Баш ми е страв шо ќе биди бидејќи првиот пат имав спонтан(до душа немав хематом).
    Исто, од пред некој ден не осеќам многу мачнини како претходно :?: и само си правам филмови да не нешто не е во ред.:^)
    Во петокот правев крвна слика и мокрача, се' ок освен хемоглобинот на долна граница, но и ми беше таков пред бременоста. Во четврток ќе одам да испитам за тромбофилија.
    Засега пијам Премама и од Солгар Мг+Б6.

17. Bella.alleB

Bella.alleB Популарен член

Во 33

18. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Зошто не си закажеш преглед?
    Кај мојава има опција онлајн да закажам , закажувам и идам. Иако и она не ме остава толку долго.
    Јави се закажи. Јас би пукнала толку време без преглед.

19. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Ама не сум во Мк :(
    Верувај и јас едвај издржувам, бев кај матична општа докторка и таа ме внесува во систем и чекам да ме викаат за скрининг во 20та недела.
    Ја прашував порано нели може, вели нема потреба:@
    Од денеска 17 недела почнувам, цело време осеќам притисок доле ниско.

Ќе се распрашам дали приватно некаде може да закажам, се ми е ново и на мене.
    Првата бременост си бев во Мк и на 2 недели обавезно одев на контрола до толку неможев да издржам.
    Сега се чудам и на сама себе.

Дај Боже се да е во ред.

sani99 likes this.
  20. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Кас сум еве 34 од утре 35 ... вчера баш перев си мислев рано е , ама толку се исморив дур најдов пд братчето што е каде е , кое чине кое не, преперувај се уморив ..викам арнп што почнав сега

It's me :D likes this.