И јас сум од утре 35+0Кај мене мајка ми дојде на помош пошто бев во мирување, она се ми испра и ми испегла после јас си наредив, сега веќе почнав да се раздвижувам. Разреди си ја работата не се оптеретувај
Девојки дали ви се случило наеднаш да ви се слоши? Сега бев до продавница, тука пред зграда ми е. На каса така ми се слоши, светки пред очи, ладна пот ме обли нозе ми се стресоа морав да седнам и излезам надвор за да се соземам. Сама бев ептен се исплашив и едвај си дојдов дома. Сега лежам само ми е страв да потстанам.
Дсли некој добил папочна кила во бременост? Сега се закашлав и приметив при кашлање ми се издига како некое топче кај папокот. Вака сега кога мирувам не се знае ништо, само при кашлање, ваљда при напор.
Мене ми се случува ова често, ама јас го поврзувам со чиста паника, анксиозност, дехидрација. Па и скроз топло е периодов.
Мене да, осеќам глад и ми се лоши, пример не ми се јади и наеднаш осекам глад и ко тебе ми се стемнува и рацете ми се тресат, па морам одма да јадам инаку лошо е. Носи си благо секогаш со тебе и малку да се осетиш така касни си можи ти има паднато шеќерот а и вода обавезно. Јас и порано така со вода и нешто благо излегвав од дома на жешково посебно можам да припаднам
Ооо да. Не се осудувам да отидам во поголем маркет сама. Набрзина во маалски за основни работи само влагам. На 3 пати влеговме да пазариме и 3 пати ми се слоши.
Zdravo pishav i vo druga grupa sakav da ve prasham kolku cesto odite na kontroli? Jas posledno bev na maticen 10ta nedela, ponataka 12ta na skrining i sega se slushnav so sestrata kaj maticniot vika shtom se e vo red i prenatalniot e top sledna kontrola 18ta nedela ne e mnogu rastojanie toa ?
Максимум 4 недели. Што измеѓу имам конзилиарен преглед, барем добивам потврда дека е се во ред. Барај си порано.
Многу е, после скрининг во 12, на месец дена закажуваат. Ти во 18 недела ќе бидеш спремна за втор скрининг Мене ми закажа после месец, но јас имам конзилијарно пред тоа така да и таму ќе ме видат.
Јас на почетокот до кај 4ти месец одев на две недели, еднаш кај матичниот и еднаш во болница, а сега одам точно на еден месец, не ми закажува сама си планирам од прилика кога треба, сега мислам нема потреба на пократко време од еден месец ама на почетокот да.
И кај нас има слични, јас овие ги пијам и у глобала ми помагаат. Само лично многу ми е луксуз цената за 24/7 киселини
Isto. Vo sekunda koga ke fati gladot, odma mi se sloshuva vo rok od 2 min ako ne kasnam neshto ke padnam
Jas imam. Nastanata od bremenosti. Da prestanam so doenje i ke se konsultiram so doktor za ahto ponatamu, dali treba da se operira ili kako...
Девојки, како се справувате со анксиозноста и стравот во бременост? Се нешто си наоѓам да се грижам, цело време се анализирам, не можам веќе да се поднесам. Имам грижа на совест ако излезам да прошетам, мозокот ми размислува дека нешто наштетувам на нормалниот тек на бременоста. Не знам што ми е. Ако седам, да не не треба толку да седам, ако се движам да не не треба да се движам, да не направам некоја беља... Наместо да уживам јас се борам сама со себе. Можеби прашањево не ми е во соодветна тема, не знаев каде да го сместам.
Исто, вчера прошетав повеќе и почна доле да ме штрека и одма паника се преодев. Ако лежам зошто лежам, треба циркулацијата, сонце. Не се мешам со луѓе дури и со најблиските ради вируси. Брис ми зимаа цела бев во паника да не ми стане нешто. Воопшто не сум релаксирана. Овошје зеленчук мијам како луда, ги киснам со саати од параноја од пестициди и листерија. Секоја чест на сите кои уживаат без грижи и си одат по викенди, кафиња и кафеани. Не се справувам никако искрено со ваквата состојба, знам не сум единствена и е период кој ќе помине. Сите различна бременост имаме и хормоните различно ни делуваат.
Мене ова мое однесување и оваа параноја почнува да ми станува рамна на лудило. Ниту еден симптом не можам да го прифатам како нешто нормално во бременоста, од се правам драма и почнува ужасно да ми смета како се однесувам и чувствувам. Не можам да разберам зошто сум ваква.