Девојки ми треба мала помош ако некоја знае .. Ме буни резултатот од Кумбс-тестот..односно забелешката .. што значи слабо позитивен и зошто пак контрола да правам .? П.с.. никаков прашалник за трудници не ми дадоа да пополнам само ме боцнаа. Има ли некоја со слично искуство..?
Валда заборавиле тие на шалтер да ти дадат прашалник, јас 5 пати до сега го пополнував, и баш ги прашав, добро зашто секој пат? Таква е процедурата. Резултатот ништо страшно, ќе те следат. Јас месечно по еднаш одев на контрола и еве сега треба уште еднаш па да ја примам вакцината.
Аха,значи не е само кај мене .. добро ќе си одам секој месец што да се прави .. покрај сите прегледи уште ова недостасуваше... Ти благодарам
Искрено не е ништо страшно, ќе видиш може ќе ти биде чист резултатот наредна контрола. Јас си закажував и крвна слика во синлаб под Црниче и таман тука се двете, 10 минутки пешачење па у еден ден си завршував работа.
Добро значи нормално... А да коа си го задржував по пат полесно да ми доаѓаше и тогаш сфатив дека ми тежи... ама многу ми е чудно тоа што го осеќав ко да ќе ми пукне xD
Мене ми е така стално и кога седам, само ако лежам се опушта и омекнува. Затоа веќе не одам пешки никаде, буквално ми тежи.
Јас не би можела да не пешачам, имав период пред некоја недела коа ми зголемија магнезиум и се утепав од спиење и скроз бев укочена цела... Што мислите за оној појасот? Помага ли?
За пешачење терам, ама ни три скали неможам да искачам. Ќе се симнам, ама кога треба да се качам, едвај се качувам.
Не... горе високо два пати ми се случува Многу непријатно и болно.. најверојатно е шут од ноџе ама па така да мава како струја.. 1,2мин после тоа осеќам сеуште нелагодност на местото Најверојатно е доле со главата, нагоре нозе. И премногу ика, само денеска 4 пати икаше И пак имав и грчеви денес (контракција), проследени со болка и позади на грб... четврток одам на контрола и ќе се испожалам..
Da jas, desnata str mi bese mn mn potecena duri crna od venite. Strav mi bese deka taka ke ostani ama posle poragaj isceznaa.
Bi rekla deka e del od procesot stanuvanje majka jas ne vo taa smisla, mora da se zivee i kolku tolku normalno da se funkcionira. Ginekologot mi vika ne si bolna, bremena si sve mozes dw pravis samo umereno. Mene licno mnogu me maci nesonica. Od 7 dena vo nedelata samo 2-3 noki gi prespivam, drugite bukvalno gi dezuram. Ne e deka ne sum zamorna, cel den sum aktivna. Neznam do koga vaka ke teram. Ako znae nekoj nekoja isprobana joga, meditacija ili vitamisnska kombinacija za nesonica neka spodeli molam. Toa bi pomognalo i za anksioznost i za nesonica.
Да појдеш на контрола, нека те следат. Јас сега пак сум сум наредна недела на ЕМГ на спортска медицина на рутинска контрола за грчевите т.е. контракциите. А што мислиш дека би биле од оние лажните? Или скроз ги осеќаш чудни? Ти поискусна си секако.
Девојки ај јас повторно со моиве може бесмислени прашања и лоши мисли. Иначе сум 13гн бев на преглед и се си е ок. Е сега мора нешто да ми се врти низ глава. Кога бев бремена со првото беше многу активно на прегледите, акробации правеше во меше. А ова сега, некако мирничко на последниве еха, мрда со рачињата, устето ама се тоа е нежно и полека. Дали е тоа нормално?