Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    2.202
    Kesickata neli e od 600mg? Ovaj obicniot vo tableta ima 400 i 200 jas od 400 se imav napieno i mene cudno mi bese kako e dozvolen ama i koga go zemav nemav drug izbor veruvaj :| Togas tri dena bev so migrenozna bolka paracetamol ne pomagashe:sweat: i najcesto sekogas i mene me fakja od promena na vreme :(

На intj_girl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.811
    Допаѓања:
    12.722
    Пијам по едно со млеко од сабајле само и толку, турско не можам ми смета. Само со млеко ми е оке. Иначе по едно дневно можеш.

На Barbara_barbs му/ѝ се допаѓа ова.
  3. A.V.S 91

A.V.S 91 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2023
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    98
    Дозволени се до 200mg кофеин. Јас пијам по 2, ретко 3, рамни лажици нескафе класик што е околу 100-150 mg. Пред некој ден проверив дека и едно еспресо имало околу 50 mg кофеин

4. A.V.S 91

A.V.S 91 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2023
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    98
    Дозволени се до 200mg кофеин. Јас пијам по 2, ретко 3, рамни лажици нескафе класик што е околу 100-150 mg. Пред некој ден проверив дека и едно еспресо имало околу 50 mg кофеин

На Barbara_barbs му/ѝ се допаѓа ова.
  5. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.590
    Допаѓања:
    1.355
    Да од 600 е кесичка, во секој џеб си наоѓам по една две :D среќа до сега не ме фати глава.

На WhiteCat33 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.742
    Стврднувањр имам и јас ... 35 почнувам.. а ги имам веќе 2 месеци посебно пвај месец повеќе и појако, кога се поместам се опушта.. пијам 2 ×1 мг од 250 и сум океу...
    Кога се преморам тогаш повеќе ги чуствувам.. има денови помалку има денови и 10 пати че осетам... докторот рече се спрема матката тоа се бракстон и се нормални.. ги осеќав и со првото но со него ми почнаа 32 33 недела.. а сега мнн порано

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  7. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.881
    Допаѓања:
    2.743
    Mene primetiv odma deka kafe mi smeta,pocnuva dami se losi i odma kako zasileno mi cuka srceto.I od utre veke nego ni pijam kesi pijam kakao

8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.806
    Допаѓања:
    77.194
    Мн рано некако кај мене, затоа ме плаши. А ги имав и минатата бременост (втората, на првата не се сеќавам баш), ама 30+ недели бев кога почнаа... 23+1 сум сега :(

9. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.444
    Допаѓања:
    23.227
    Пијам по едно, повеќе на млеко е.
    Во нормална бременост , нема причина зошто да не се напиеш едно кафе.
    Повеќе се прави стрес со тоа што не треба да пиеме, јадеме, мачкаме по тело.
    А воздухот што е ужас, а го дишеме секој ден. Почва загадена, ваден зеленчук со гнасна вода од вардар.
    Се умерено, освен ако нешто ти смета.

На CarrieBradshow, A.V.S 91, Anyshka и 4 други им се допаѓа ова.
  10. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    2.202
    Мешиња случајно да не има некаде по аптеките акција на welleda или да не знаете дали ќе има некоја акција за Велигден? Па таман да ја купам бебешката козметика и дали има нешто што може да се зема за алергија на полен во бременост? Матичниот ми кажа само драмина ама нели драмина успиваат:?:

11. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.525
    Допаѓања:
    92.224
    Јас сум алергична на трева и гинекологот ми рече дека смејам лоратадин да пијам само кога не можам да издржам.
    Вчера се затнав, ни преку уста, ни преку нос не можев да дишам и се напив еден. Одма ми беше подобро иако гледам многу ретко да го пијам, баш вака кога ептен не можам.
    Мене лоратадинот не ме успива.

На mal.ecka, Anyshka, S.o.F.i и 2 други им се допаѓа ова.
  12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.806
    Допаѓања:
    77.194
    Јас само флексоназе спреј ставам навечер за да можам да спијам (и тоа не секогаш). Кивам, затната, очи ми солзат... Бев и кај специјалист уште во февруари, за спрејот ми одобри.. а за антихистамини ми рече да се консултирам со гинеколог. Гинекологот (матичната), ми рече флексоназе смеам (зошто има и трудници со астма кои примаат и редовно терапија таква), а за апчиња ептен ако не можам да издржам да се напијам.. а како редовна терапија да не примам антихистамини. До сега еднаш се напив Аеириус...

13. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    1.439
    Можеби дека на заден зид ни е постелка затоа се осеќаме поинтензивно, јас на моменти осеќам како балончиња во стомакот. Е тоа нз дали некој го осеќа. Мене се ми е ново и се ми е чудно и како што сум параноична можеш да замислиш...

14. perla24

perla24 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    191
    Вие на кои не ви е прва бременост сте испаничени, можете да замислите ние.
    И јас имам стврднувања ама пробувам да ги прифатам како нормални. Колку што читав се појавуваат од 20 недела и се нормални, се спрема матката полека.
    Ама вака како ве читам дека подоцна ви се јавувале ме фаќа паника што јас ги имам од 18-19 недела.

15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.806
    Допаѓања:
    77.194
    Мене од 16та 17та ме фаќаат :worried: Ич не ме држи сеќавање дека ме фаќале рано и со второто. Сум имала повремени грчења (нели оние нормални дека расте матката), ама ова волку јаки и долго време да ме држи, не...Еве денес ништо, океј ми е сега за сега, ни болка, ни грч.
    Баш дека не ни е прво, а не сме искусиле вакви работи.. поголема паника :rofl: Со првото најлабава бев пред 9год, може грчело, болело... ама не сум се притресувала дека матичната ми викаше се е во ред. Сега повеќе паника ме фаќа дека еден период 30мм цервикс во 18та, едно крварење во 14та, постелката доле ниско е.. и одма филмови си правам. Утре ќе барам матичната да ми измери цервикс, па да се опуштам :D

16. .baby.love.

.baby.love. Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    123
    Ќе има сигурно акции за Велигден во сите аптеки на повеќе брендови

17. perla24

perla24 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    191
    Во право си, ако не си искусила претходно паниката пак е на најјако.
    Која недела си ти?

18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.806
    Допаѓања:
    77.194
    Сега 23+1... А стомаков ми е како 28ма кога бев со второто :rofl: Немав немав, за 2 нед како ми рипна наеднаш. Веќе апла трудница сум, секој ме приметува :D

На Madmozel84, mal.ecka и ohlala им се допаѓа ова.
  19. dead.flower23

dead.flower23 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    1.863
    Мене завчера прв пат ме фатија лажни контракции шетавме во парк и почна стврднување да осеќам ме стега стомакот и морав да седнам после помина и вчера исто кога се движам само. До пред тоа немав ништо секој викенд бев на планина искачувавме и супер бев. Сега почна да немам енергија многу ми се спие постојано сум поспана и не ми се ни излага..30+4 сум сега незнам што да правам имам испити за спремање а само ми се спие..До сега немав никаков проблем..

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. kamilica994

kamilica994 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2017
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    15
    Mene celo vreme mi e taka, ama jas imam i panicni napadi od pred bremenosta. Taka da koka kola kje pivnam i teram nekako, a sama ne mozham nikako da sedam mi e strav da ne pripadnam pa na da mu napravam neshto na bebe.