Kesickata neli e od 600mg? Ovaj obicniot vo tableta ima 400 i 200 jas od 400 se imav napieno i mene cudno mi bese kako e dozvolen ama i koga go zemav nemav drug izbor veruvaj Togas tri dena bev so migrenozna bolka paracetamol ne pomagashe i najcesto sekogas i mene me fakja od promena na vreme
Пијам по едно со млеко од сабајле само и толку, турско не можам ми смета. Само со млеко ми е оке. Иначе по едно дневно можеш.
Дозволени се до 200mg кофеин. Јас пијам по 2, ретко 3, рамни лажици нескафе класик што е околу 100-150 mg. Пред некој ден проверив дека и едно еспресо имало околу 50 mg кофеин
Дозволени се до 200mg кофеин. Јас пијам по 2, ретко 3, рамни лажици нескафе класик што е околу 100-150 mg. Пред некој ден проверив дека и едно еспресо имало околу 50 mg кофеин
Стврднувањр имам и јас ... 35 почнувам.. а ги имам веќе 2 месеци посебно пвај месец повеќе и појако, кога се поместам се опушта.. пијам 2 ×1 мг од 250 и сум океу... Кога се преморам тогаш повеќе ги чуствувам.. има денови помалку има денови и 10 пати че осетам... докторот рече се спрема матката тоа се бракстон и се нормални.. ги осеќав и со првото но со него ми почнаа 32 33 недела.. а сега мнн порано
Mene primetiv odma deka kafe mi smeta,pocnuva dami se losi i odma kako zasileno mi cuka srceto.I od utre veke nego ni pijam kesi pijam kakao
Мн рано некако кај мене, затоа ме плаши. А ги имав и минатата бременост (втората, на првата не се сеќавам баш), ама 30+ недели бев кога почнаа... 23+1 сум сега
Пијам по едно, повеќе на млеко е. Во нормална бременост , нема причина зошто да не се напиеш едно кафе. Повеќе се прави стрес со тоа што не треба да пиеме, јадеме, мачкаме по тело. А воздухот што е ужас, а го дишеме секој ден. Почва загадена, ваден зеленчук со гнасна вода од вардар. Се умерено, освен ако нешто ти смета.
Мешиња случајно да не има некаде по аптеките акција на welleda или да не знаете дали ќе има некоја акција за Велигден? Па таман да ја купам бебешката козметика и дали има нешто што може да се зема за алергија на полен во бременост? Матичниот ми кажа само драмина ама нели драмина успиваат
Јас сум алергична на трева и гинекологот ми рече дека смејам лоратадин да пијам само кога не можам да издржам. Вчера се затнав, ни преку уста, ни преку нос не можев да дишам и се напив еден. Одма ми беше подобро иако гледам многу ретко да го пијам, баш вака кога ептен не можам. Мене лоратадинот не ме успива.
Јас само флексоназе спреј ставам навечер за да можам да спијам (и тоа не секогаш). Кивам, затната, очи ми солзат... Бев и кај специјалист уште во февруари, за спрејот ми одобри.. а за антихистамини ми рече да се консултирам со гинеколог. Гинекологот (матичната), ми рече флексоназе смеам (зошто има и трудници со астма кои примаат и редовно терапија таква), а за апчиња ептен ако не можам да издржам да се напијам.. а како редовна терапија да не примам антихистамини. До сега еднаш се напив Аеириус...
Можеби дека на заден зид ни е постелка затоа се осеќаме поинтензивно, јас на моменти осеќам како балончиња во стомакот. Е тоа нз дали некој го осеќа. Мене се ми е ново и се ми е чудно и како што сум параноична можеш да замислиш...
Вие на кои не ви е прва бременост сте испаничени, можете да замислите ние. И јас имам стврднувања ама пробувам да ги прифатам како нормални. Колку што читав се појавуваат од 20 недела и се нормални, се спрема матката полека. Ама вака како ве читам дека подоцна ви се јавувале ме фаќа паника што јас ги имам од 18-19 недела.
Мене од 16та 17та ме фаќаат Ич не ме држи сеќавање дека ме фаќале рано и со второто. Сум имала повремени грчења (нели оние нормални дека расте матката), ама ова волку јаки и долго време да ме држи, не...Еве денес ништо, океј ми е сега за сега, ни болка, ни грч. Баш дека не ни е прво, а не сме искусиле вакви работи.. поголема паника Со првото најлабава бев пред 9год, може грчело, болело... ама не сум се притресувала дека матичната ми викаше се е во ред. Сега повеќе паника ме фаќа дека еден период 30мм цервикс во 18та, едно крварење во 14та, постелката доле ниско е.. и одма филмови си правам. Утре ќе барам матичната да ми измери цервикс, па да се опуштам
Сега 23+1... А стомаков ми е како 28ма кога бев со второто Немав немав, за 2 нед како ми рипна наеднаш. Веќе апла трудница сум, секој ме приметува
Мене завчера прв пат ме фатија лажни контракции шетавме во парк и почна стврднување да осеќам ме стега стомакот и морав да седнам после помина и вчера исто кога се движам само. До пред тоа немав ништо секој викенд бев на планина искачувавме и супер бев. Сега почна да немам енергија многу ми се спие постојано сум поспана и не ми се ни излага..30+4 сум сега незнам што да правам имам испити за спремање а само ми се спие..До сега немав никаков проблем..
Mene celo vreme mi e taka, ama jas imam i panicni napadi od pred bremenosta. Taka da koka kola kje pivnam i teram nekako, a sama ne mozham nikako da sedam mi e strav da ne pripadnam pa na da mu napravam neshto na bebe.