''Ништо'' од водењакот, испадна дека сум се подмочкала Не сакам да се породам во друга држава па предвреме пакуваме куферите и се враќаме мк. Вие мамички како се справувате со овие горештини? Јас едвај...
Хахах како јас да сум го пишала текстов не ми се верува Исто е и со мајка ми ама она работи па неможам стално да си ја ангажирам за помош само кога е послободна па откако убаво ќе си поседиме тогаш ако има нешто одма се фаќа за работа за ресите хахахах трауми од детството
Мешиња како го гурате денов ? Јас ете ваква сум цркам од горештина не се трпи лелеее дури ни апетит за јадење немам само краставици салата гнетам
Хаха да .ама јас пак си ја сакам мамичка вчера ми дојде нагости и си ја изгушкав ми вика :Дебелии мече на мама кога ја гушнав ќе ја стопев јас сега сум 35 кг потешка од неа хаха ама ќе ослабам јас здравје да се родо бебуш здрав и жив до наредното лето Ракета до лета
Во врска со гушкањево, мене ми е проблем веќе ми смета мешкото па морам да одам наназад со газот ако сакам да гушнам некој А кога ќе се сретнеме две другарки, двете трудни, на страна само се поздравуваме од далеку Бидејќи тука негде сме со мешковците недела-две разлика Да им кажете да ви јадат газот на сите што ви рекле дека сте се здебелиле, ве читам и погоре некој спомнал. На трудна жена не се вика така Мене дури вчера ми рекоа- е сега личиш на трудна, а веќе сум 30 недела, незнам што им значеше тоа ама не ми се свиѓаше
И мене ме вади тоа од кожа ко една другарка сто ми рече како можеше волку да ти порасне стомакот на четврти месец ,бидејки кога ке правиме свадба ке бидам прикај на 6 па имаш коментари зашто толку касно ке бидеш голема,па што ако бидам голема што ги интересира уште овој коментар морам да го кажам од типот што е со народов сите се зимаат бидејки девојките останале трудни.Богда чува и да брани!!
Тебе ти викаат голем-мене мал Дури сега се познавало дека сум трудна, а веќе кај и да е ќе влезам 8 месец За свадбата ич да не ти е гајле, прај си како тебе ти е убаво и не се замарај со другите, луѓе ќе зборат секогаш... Јас не бев бремена кога се мажев и мене лично ми сметаше па тој коментар: Да не си бремена? Луѓето не ти викаат честито, туку да не си бремена? НЕ, НЕ СУМ! и те гледа напреку во стомакот со крената веѓа демек- како да не, ти ќе ме лажеш После тоа следи таа реченица тебе што ти ја кажуваат дека сите се зимале зошто биле трудни... После свадбата па иде друга реченица: Што чекаш? Правиш ли бебе? Откако ќе го направиш па друг коментар: Пиеше нешто или природно ви се фати? Демек штом толку години сме чекале сигурно не сум можела да останам бремена, а простите незнаат дека сум изгубила близнаци Уште да ме прашаа колку често имам секс и каков, прост народ А да си гледаат тие нивниот живот најпаметно ќе биде
Најмногу мие криво што особата која ми рече дека сите зимале бидејки биле трудни истата особа прават бебе со дечкото која е во врска а нее во брак ама не им се фаќа дали може и е криво или незнам ама ке им даде господ и на нив бебенце на никој од одма неим се фатило ама тоа е.
Женски дали е нормално од време на време да имам тапи болки по неколку секунди во вагината? Бебуш го осеќам и кај папокот и погоре, а и многу ниско на бешика. Да не е рано за такви болки, в недела сум 23 недела.
Нормално е кристина.к јас уште од сега ги имам и поради тоа завршив на болница на преглед пуста паника, ама нормално е да боли, се шири карлицата, тежи бебето, притисокот е најголем кај таа коската долу и нормално е да боли. Плус ако си во движење и се напрегаш кога ќе мируваш ќе осериш трпнење па после наредно придвижување и остри ко сечење болки( кај мене е бар така уште сега), но нормално е, дури и ме искараа што сум барала да забременам одма толку врзо после два царски реза ( дури и констатација од лекаров - аха ви се брзало па за да земате парички, чим не си вработена ) Но коммент, тоа е тоа!
Јас од секогаш сум била костур подвижен,имав секогаш од 43-47 кила макс,варирав во лето и зима,ама не ми се забележуваше ич.Кога се омажив набрзина веднаш прашуваа дали сум бремена така наеднаш...после забременив,имав спонтан и пијав Микрогинон контрацептивни апчиња и се здебелив 10 кила,баш за свадбата уште ги пијав.Носев тесен фустан што ми го оцртуваше телото и на некои слики изгледаше како да сум бремена....иии пак истите прашања "да не си бремена", не не сум,ами оти година и пол сте во брак,а јас морав да чекам една година за да пробам да забременам пак.Искрено многу ме нервираше тоа што сите ме прашуваа дали сум бремена и ако не сум оти не сум уште,а јас си имав мака можеше во болест да ми премини ако забременев пак...ама тоа е,проста раја е народов,НЕ СИТЕ има исклучоци
Ууууф исто и мене...јас зш од друг град бев под стан кога се фативме со мм ама секој ден 24/7заедно он кај мене јас кај него ,после 6мес врска ми рече и он а и неговите да се преселам кај нив иии се преселив ,и одма коментари имаше па шо не си се земете кога веќе живеете заедно и сл...и по 3-4мес се земавме и зш јас имав 24г а мм22 (помал е )одма пак коментари мн млади се земавте да не има нештоо ново ,да не си трудна цццц викам си се погодивме си се сакаме и затоа си се земавме иии помина една год од браг и пак ајде бебе нели има ???ццц а ние не сакавме одма бебе мислам не се ни пазевме ако дојде добродојде и еве останав бремена неќна направив 26год а мм 25во јануар ќе полни и пак коментару па 2год во браг сте ,3год заедно и више редно беше ???!! Ами не мислат дека тоа си е приватна работа има жени кои се лечат неможат да имат јас фала Богу природно но има и такви случаеви а народов си шлапа се си коментира страшна работа ...
Точно таκа, тоа си е пρиватна ρабота, κој κога саκа тогаш ќе пρави дете. Ние деκа под κиρија бевме чеκавме да се стабилизиρаме пρво финансисκи и да си κупиме се што тρеба, бидејќи ништо немавме, па после да пρавκме деца. Саκавме бебе ама тоа бебе тρеба да му пρужиш убав живот, а ние имавме едвај за нас. Плус уште веρени само бевме κога отидовме под κиρија, една годна седевме веρени па после пρавевме свадба, па дуρи после една година од свадба ρешивме деκа може да имаме бебче ни се фати од пρва, близначиња, ама ги изгубив. После тоа не смеев ни да пρобувам додеκа не помине минимум 6 месеци. А останав бρемена после година отκаκо ги изгубив пρиρодно зачнато си е бебчево. Значи поминаа 3-4 години од κога се веρивме, а вρсκа не ни памтам исκρено многу години има хахахха Луѓето си збоρат, немаат осет. Мене ми сметаше иаκо се си беше во ρед со нас, а можам да замислам κаκо им било на тие што се измачиле или што инвитρо зачнале... ќе се намачат за бебе и неκој низ нос ќе им го извади.
Здраво трудници. Јас не сум трудна ама сум во процедура да бидам Сакам да ве прашам смеете ли да јадете работи што содржат витамин А? Бидејки прочитав дека тој витамин стварал аномалии на плодот, па не сакам ако бидне нешто да ја утам работата.
JAs ednostavno ke vi kazham, od chovechka usta nema pogadno! Mozhe da te omalovazhi, da te navredi tolku dolno shto ni samata taa lichnost ne e svesna deka tolku mozhe nekogo da povredi so zborovi.. ednostavno e, ne obrnuvajte vnimanie na pogani usti, na lugje shto pikaat nos vo tugj zhivot bez da poglednat kolku mizeren e vsushnost nivniot.. ne se zamarajtee ni na kraj pamet ne treba da vi se, nikoj ne smee da chepka vo privatniot zhivot na tugj chovek.. Sekogash kje gi ima tie, a vie ednostavno treba da znaete da im pokazhete kade im e mestoto, a veruvajte so zborovi i toa mozhe da se napravi.. Jas sum mlada, verena no seushte ne oficijalno mazhena.. Mislite nema da zboruvaat za toa deka sum bremena pred da se omazham? Nema da rechat se mazhi bidejki e trudna? A znaete kolku mi e gajle??? Finansiski stoime dobro, takva cel si postavivme deka ednostavno ne ni se cheka i sakame bebche.. Koj smee bre mene da mi se mesha vo taa odluka? Samo strogo i drsko za takviot naroood
И јас читав за тоа па гледај избегнувај ρизична хρана има на нат цела листа. Ти посаκувам набρзо да ни се пρидρужиш!
@<3 pleza4e <3 , @Mariangel , @mama89 Офф топик сум ама неможам и така имате коментирано за овие несовесни и без чувствителни луѓе. Свекрвами била до продавница и ја начекала кумата.. ејј замислете КУМА. И рекла абе ајде до кај се твојте оти уште немаат бебче па време му е скоро 3 години се заедно, да не неможат деца да имаат. И свекрвами и кажала каква е работата леле бог да чува и да брани абе да не треба да и кажам и кога имам однос со мм ццц шо гази по земјава ич немислат овие луѓето. Се извинувам за постов
^ На лугето устата никогаш нема да може да им затворите.Особено ако живеете во мало провинциско место.Таму секој за секого знае. Јас се обидував околу 4-5 год по првото дете и не бидуваше.И често ме прашуваа ШТО ЧЕКАТЕ?? Јас секогаш им велев :го чекаме штркот да слета и да донесе бебе.И тоа со сериозна фаца да видат дека не ми е до смеа. Или кога ке ми речеа :Ајде бе кога второ? Им велев еве сеа за 5 минути.И остануваа ко телиња зачудени во фаца. Идиоти
@joy1 Нема врска местото, до луѓето е...такви се секаде. Од свои проблеми глава неможат да кренат, ама обожаваат да го разглабаат туѓиот живот Го брцаат носот кај што не им е местото... Мене искрено и Скопје ми е мало, да излезам на улица со секој втор човек се поздравувам, дали е до нас што имаме широк круг на познанства или на секого му е така незнам.