Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.989
    Допаѓања:
    13.070
    И мене ништо посебно не ми се јаде сега, а со првите две јадев тегла корнишони дневно :$ Бони топ и кока кола :D
    Инаку немојте јагоди да јадете, ужас е колку се прскани. Исто и детето мое се истури од повраќање додека не ги исповрати сите што ги изеде и целиот се исфрли околу устата, рани му се направија. Утредента слушав на тв дека е најпрскано овошје. Знаев де ама плачеше пред една пиљара да му купам и зезнав. Сега не сака да ги види.

На H.VAGA и TutiFuti им се допаѓа ова.
  2. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2023
    Пораки:
    841
    Допаѓања:
    1.158
    Во врска со перење и бањање на бебе да се надоврзам.
    За првото исто од тука читав па ги имав купено Ариел, Фрош и Персил течен детергент.
    Фрош уште ми стои во Мк, мене искрено воопшто не ми се допаѓа како мириса, а за мириси ептен сум специфична еве и за нас кога треба да користам.
    Иако тука читав дека има најмалку штетни состојки, ама ете не ми се допаѓаше.
    Исто и за Ариел..
    Персил после перење некако најмногу ми мирисаше на бебешко и траеше мирисот, таков и користевме.

За бањање земав Мустела и дојде време за прво капење леле ич не ми мирисаше убаво.
    Амо го бањав еден период со таа купка, па земав Веледа ама исто воопшто не ми правеше кеф. Се додека не му се појави сува кожа, односно атопичен дерматит.
    За среќа ја открив маслената купка на Биодерма, мене лично преубава.
    И за неговата кожа убаво се покажа, па еве и ден денес ја користиме.
    Трае доста долго и сум презадоволна.

Сите сме различни мирис и вкус, ама земете мириснете пред да ги купите да видите дали ви се допаѓаат.
    Јас вака пари се изнафрлав за козметика, а не се воопшто ефтини.

На Sunrise!!! и TutiFuti им се допаѓа ова.
  3. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.361
    Затоа и јас ретко јадам јагоди (не сум ни љубител на овошје, повеќе на зеленчук), ама секое овошје и зеленчук пред да ги јадам ги мијам со сода.
    Цреша има во двор, ниту една не сум пробала, врапците ја јадат. :D

На WhiteCat33, Bella.alleB и Skyler им се допаѓа ова.
  4. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.703
    Допаѓања:
    5.031
    Јас ги оставам јагодите да отстојат во сода и вода едно 10тина минути пред јадење па не сме имале проблем, вчера баш се прејадов :tmi:
    А за овошје и зеленчук ќутете не зборете се прејадувам буквално од се, пред некое време лубеница купив 2кг 500ден :fubar: цела ја изедов..:bug: два пати во денот ужините ми се едната овошје другата зеленчук салата голема пајнца, од секогаш така само сега повеќе количински :D

На 5678m, WhiteCat33, Bella.alleB и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.989
    Допаѓања:
    13.070
    @Anyshka @flower55555 И јас ги мијам така ама ова не знам што чудо беше. Сигурно такви отрови содата не може да извади, не се прскани еднаш.

@Marsi* Со дерматитот е друг муабет ама за нормална кожа важно е да е нежна козметика и без парфеми. Како сакаш ама бебето самото си има прекрасен мирис, мислам нема потреба од парфимирана козметика.
    Инаку, многу ме нервираше кога ќе ми дојде некој на гости со 3литри парфем и тон пудра и сака да го држи и гушка бебето.

На WhiteCat33, Bella.alleB, flower55555 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.888
    Допаѓања:
    34.317
    Доаѓа пред некој ден бабицата и ми вика јадеш се што е зелено викам да а врска си нема од зелеено само спанаќ јадам :D.
    Све др одма повраќам не ни пробала јас веќе повраќам. Чудо ептен слабо јадам ако е ептен добро сварено тогаш можам да го поднесам онака не. Компири можамм на секој начин да ги јадам

7. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.361
    На јагодите тешко да се извадат, се пикаат внатре во дупчињата.

На снежана2023 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Bella.alleB

Bella.alleB Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    4.170
    Епа да тие што се ориентирани повеќе на мирис ќе се помачат додека најдат соодветен, на тие што им е битно да има почист состав изборот е потесен:D јас сум од вторите, не ми е битно како мириса, како и да е алиштата се испрани и чисти, парфемите како состојка во детергентите се меѓу најштетните

На CarrieBradshow, WhiteCat33, Anyshka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2023
    Пораки:
    841
    Допаѓања:
    1.158
    Сите тие горе што ги имам наброено се бебешки и нежни, само споделив мислење кои ми се допаѓаат, а кои не.
    Кои што сите горе доле тие ги имаме користено, јас од форумот ги дознав така ги и купував.

Не мора секој со мене да се согласи во врска со мирис и вкус.
    Јас користев и Мустела за дерматит ама некако не му одговараше на бебе.
    Биодермата ми се покажа најдобра, што немора да значи дека за второто бебе ќе биде исто.

10. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.989
    Допаѓања:
    13.070
    Да и јас за второто користам Биодерма зашто морам, таква му е кожата инаку секогаш прв избор ми е нешто неутрално, природно, барем додека е мало и можам да контролирам.

На Marsi*, снежана2023 и Bella.alleB им се допаѓа ова.
  11. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2023
    Пораки:
    841
    Допаѓања:
    1.158
    Во времето пред две ипол години кога бев бремена и кога пишувавме тука.
    Скоро сите го користеа Персил бебешки детергент.
    Изборот и тогаш беше исти, Фрош, Ариел и Персил.
    Фалејќи го тука највеќе Персил и јас за тој се одлучив, па подоцна и јас купував од другите слушајќи дека составот е најдобар.

Нејсе перете со што сакате и со кој ви се допаѓа, јас моето мислење го кажав од тие неколку производи што се вртат кој ми е најубав и од кој сум најзадоволна за моето дете.
    Што немора да значи дека за твоето исто ќе е.
    :)
    По твоето испадна дека јас си гледам за мене и ме брига за моето дете што користам.
    Читајте некогаш малку поубаво.
    Да беше така ваљда ќе го перев одма со некои капсули и тон омекнувач.(facepalm)

Последна измена: 17 април 2024
    На Bella.alleB му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Bella.alleB

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    4.170
    Нормално, сите изнесуваме само свое мислење без да напаѓаме ако не се согласуваме со некој. Никој не може да го промени мојот став и мислење, како ни твојот. Секој си прави како што мисли дека е најдобро:)

На WhiteCat33 и Skyler им се допаѓа ова.
  13. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.989
    Допаѓања:
    13.070
    И мене Персил не ми се свиѓа, перам со Ариел со години и така продолжив и за децата ама со течниот. Агресивни се и двата ама па најубаво ми перат, ги плакнам дупло алиштата за секој случај.
    Мада првото дете нема проблем од никаква козметика, а второто ми е проблематично и менувам тоа што треба по потреба. Има неколку линии козметика што стварно се со преубав состав ама кога не одговара на детето, ќе користиш тоа што мораш.

На Bella.alleB му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2023
    Пораки:
    841
    Допаѓања:
    1.158
    Да точно, јас немав воопшто лошо мислење со напишаното.
    Тоа беше пред скоро 3 години кога за првпат бирав козметика и секако неискусна и послушав совети од форум.
    Па сите ги пробав, ама како што напиша членката погоре на крај почнав со користење со тоа што најмногу му помогна на бебе.

Сега не сум во Мк и ќе морам пак на ново да бирам и одлучувам за второто бебе, ама уште е рано.
    :)

15. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2023
    Пораки:
    841
    Допаѓања:
    1.158
    Според тебе кој е најдобар ?
    Фрош?
    Бидејќи гледам дека отпосле го редактираш постот.

16. Bella.alleB

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    4.170
    По твоето испадна дека јас си гледам за мене и ме брига за моето дете што користам.
    Читајте некогаш малку поубаво.
    Да беше така ваљда ќе го перев одма со некои капсули и тон омекнувач.(facepalm)[/QUOTE]
    Јас никаде не пишав дека си гледаш за себе и не ти е гајле за твоето дете, погоре пишав изнесуваме ставови без да напаѓаме ако не се согласуваме со нешто и мислам не е во ред да ме напаѓаш за нешто што не сум кажала, а ако така си протолкувала се извинувам.
    Мојот прв избор падна на фрош и за козметика одбрав веледа, што не значи дека ќе одговара здравје и за во иднина и дека нема да има потреба да сменам, како што пиша и skyler има козметика со преубав состав но едноставно кога не одговара ќе пробуваш и ќе бараш друго

На _budaletinka* и WhiteCat33 им се допаѓа ова.
  17. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    2.202
    Мене Мистела многу убаво ми мирисаше, внука ми кога беше бебе преубаво мирисаше од мистела со авокадото таа што е ама бидејќи читав за составот и испаѓа дека Веледа е скрос најприродна тоа ќе земам со тешко срце инаку Мистела прекрасно мирисаше таа со авокадото:inlove: на чисто на преубаво.

А за овошје одвај чекам зелени сливи кисели:whew: од почеток на бременоста ги мислам :whew:

На CarrieBradshow, senza.parole, Marsi* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2023
    Пораки:
    841
    Допаѓања:
    1.158
    Јас никаде не пишав дека си гледаш за себе и не ти е гајле за твоето дете, погоре пишав изнесуваме ставови без да напаѓаме ако не се согласуваме со нешто и мислам не е во ред да ме напаѓаш за нешто што не сум кажала, а ако така си протолкувала се извинувам.

Мојот прв избор падна на фрош и за козметика одбрав веледа, што не значи дека ќе одговара здравје и за во иднина и дека нема да има потреба да сменам, како што пиша и skyler има козметика со преубав состав но едноставно кога не одговара ќе пробуваш и ќе бараш друго[/QUOTE]
    Јас воопшто не те напаѓам искрено.
    Јас напишав мислење и ти цитираше на тие што ни е побитен мирисот ќе бираме, за вас што е најбитен составот го избирате најдоброто за вашето бебе.
    Па искрено се осетив навредено.
    Може така ми имаш пишано дека јас реков дека не ми се допаѓа воопшто Фрош, ама тоа е ствар на вкус.
    Во нашиот град дури го немаше и морав тогаш да го нарачувам, ама ете не ме бендиса.
    Што пример ете тебе може ти е најдобар и ти мириса преубаво.
    Ама не сме сите исти нели.
    Незнам дали ти е прво бебе, ама времето ќе покаже што највеќе ќе ви одговара се надевам нема да имаш потреба да менуваш.

19. Bella.alleB

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    4.170
    Јас воопшто не те напаѓам искрено.
    Јас напишав мислење и ти цитираше на тие што ни е побитен мирисот ќе бираме, за вас што е најбитен составот го избирате најдоброто за вашето бебе.
    Па искрено се осетив навредено.
    Може така ми имаш пишано дека јас реков дека не ми се допаѓа воопшто Фрош, ама тоа е ствар на вкус.
    Во нашиот град дури го немаше и морав тогаш да го нарачувам, ама ете не ме бендиса.
    Што пример ете тебе може ти е најдобар и ти мириса преубаво.
    Ама не сме сите исти нели.
    Незнам дали ти е прво бебе, ама времето ќе покаже што највеќе ќе ви одговара се надевам нема да имаш потреба да менуваш.[/QUOTE]

Епа јас не пишав ништо лошо. Не те ставив тебе во ниедна група, пишав на тие што им е битен мирис и на другите што им е битен состав и се изјаснив дека мене лично ми е состав битен. Реално и така е некои сакат да им мириса куќата на бебе, други се ориентирани на состав, на крајот на денот сите се трудат да одберат што мислат дека е најдобро.

20. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Леле и јас го барав пред некој ден во фрижидерине во стокомак хаххаха
    Реално цела бременост ништо не јадам не ме фатило за ништо да речам леле ова ми се јади и крај ама за цреши и праски препекав цела бременост

На WhiteCat33 и снежана2023 им се допаѓа ова.