Каква електрична пумпа за измолзување веќе мајќи сте користеле, некој совет? Разбрав дека медела била најдобра ама не знам ни за цена ни дали навистина е најдобра.
Што ќе ти е електрична пумпа пред време? Ако не планираш да даваш измолзено млеко цело време, нема потреба да купуваш.
И јас имам слушнато за медела дека е најдобра а за цена скапички се знам преку 8000 да не беа ако не се лажам
Девојки вие што сте на подолго боледување една консултација. Дали има опција да се прекине боледувањето со цел да си го искористам цел стар одмор кој мора да биде искористен до крај на јуни, па после пак да си го продолжам боледувањето? Ги прашав тие на конзилијарно таа ништо конкретно не ми рече и објасни наводно не може така да го прекинеш па пак да го продолжиш. Како сте го решиле ова вие со цел да не ви пропадне одморот? Или има некаква опција да си го искористам и покасно?
Jas kolku sto znam nemoze da se prekine. A za stariot odmor isto mislam deka toa moze da se dogovori so rabotodavacot. Zavisi uste kolku denovi imas ostanato, ako se nekolku zosto da prekinuvas? Ako mislis na ovoj odmor od 2024 toj mozes da go iskoristis vo periodot pomegju patoloska i porodilno boleduvanje.
Јас вака се водев за првото бебе, имав слика од cozybebe од инстаграм имаше за денски температури и вечерни и ми беше многу полесно посебно што беше родена февеуари, па клима дома, спиење, прво излагање надвор и слично. После тоа ќе си го научите самите бебето какво е и ќе нема потреба, пример мојава женска е склетџика и е помалку облечена од другарчињата или има нешто подебело за да нема слоеви (мрази облека хаха).
На стариот одмор мислам од 2023, тој мора да го искористиме до јуни 2024. Но сега со ваква ситуација не знам како е затоа прашувам.
Исто е. Мора да де искористи до 30 јуни законски. Ако прекинеш боледување, мислам дека не може да се продолжи.
Прашање до искусните мајки 24 недела сум од утре и последниве денови бебуш не прекинува со акробации и клоцање Буквално 1 час спие, па 20 минути непрекинато клоца и се врти, цел стомак ми се превртува и преку кошула се гледа.. Вчера мајка ми и сестра ми се чудеа, мајка ми вели мало е да е волку немирно уште сега, кој знае колку ќе е немирно кога ќе се роди Има вистина во ова или не? И други жени ми го кажаа истово, дека бебињата не им биле многу активни, поготово во оваа недела Некогаш дури остро ме приболува долу од јачината на клоцање/удирање.. Ваши искуства? Мене прво ми е затоа се трескам вака, ако мрда зошто толку мрда, ако не мрда зошто не мрда
Сите кои чекате девојче , од каде би купиле сет комплетчиња за од болница накај дома? Муслин прекривка е ок ? искрено не знам ни што да земам терминот ми е до средина на Јуни, ама не верувам дека ќе исгураме до крај па да си имам во мене 2 избори или на кратки или на долги зависи од времето.. исто така за креветче од каде нарачувате оградици со се постелнина?
Моето е исто оваа цела недела, со тоа што јас сум 26+, буквално не застана, не знам кога спие, валда јас кога спијам иначе е мн немирно. Исто има и болни удари на моменти. За 24 недела имаше мн активни денови, но беше и помирно, за разлика од сега што буквално не застанува цела недела.
Искрено мене не ми е важно да се кој знае колку убави, важно е да се удобни и со најубав памук па макар и наједноставно еднобојно Мене терминот ми е август, ама почнав да гледам онака и здравје во јуни ќе си земам се од локо кроко ( постелнина, душече, прекривчиња имаат и оградици плетени итн ) ептен ми се видоа квалитетни и со океј цена, бодиња долги кратки, комплети и пелени најубави ми се видоа во ваикики и tiny baby shop.. во еден ден планирам тоа да испоземам и раат глава
И јас треба да се породам до 8ми јуни ама може да подрани ,така ми изгледа Комплет за од болница земав од hellobaby.mk имаат убави и за машки и женски . Органски памук сетови или поединечни ,како сакаш. Опрема за креветче, плетенка како ограда, постелнина, муслин прекривки нарачав online од fancy_babymk. Имам нарачувано за подароци, супер се
Девојки од сабајлево имам црвен исцедок. 14.5 сум недели. Докторот ми рече само да си продолжам со утрогестан да ги пијам и да мирувам. Јас сум уплашена од што може да биде утешете ме? Ви се случило ли вам?
Дали беше на преглед или по телефон ти кажа да продолжиш со терапија? Ако не си била,инсистирај да те прегледаат уште веднаш,може да не е ништо страшно,но сепак треба да се види,јас не би чекала .. болки и крварења имав до крајот на 3ти месец и на секое крварење одев на прегледи па дури и на дежурен сум одела,примав терапија и вагиналети и инекции,бев на строго мирување .. не е наивно ..те молам ако не си била,оди на преглед.
По телефон ми кажа сега докторот, ама вчера на конзилијарно бев и ништо конкретно таа не ми кажа, ок рече е се, не виде крварење. Сега они таму на брзина гледаат, не знам што да кажам.
Мене во 20та ми се деси, бев кај 2 доктори, ништо видливо на ехо немаше. Рекоа дека најверојатно од аспиринот што го пиев е. Утрогестан 3х1, прогестерон депо, па ми сменија дабростон 4х1 тој период место утрогестан
Тебе колку што те разбрав денес ти се појави крварењето, не вчера. Мислам дека треба да те прегледаат и денес да се види од каде е крварењето.
Од тритекс земав и најверојатно во тоа ќе ја облечам, боди на рамки од неутралната колекција како со дупкички е материјалот, иста капичка, шпикозни без ногавички, ракавички и лигавче исти дезен со шпикозните и тенки чорапчиња, и мене ми е термин во Јуни.