i kaj mene cela bremenost mrda, kloca celo vreme ne zastanuva. Ponekogas vo edna minuta 20 pati udira i toa na isto mesto haha sega sum 34ta nedela i uste si e aktivno sekoe bebe e razlicno ne se sekiraj
Конкретно за оградица и постелнина јас купив од Tilla, многу убав памук, и цената беше прифатлива за разлика од интернет или од енци менци каде секаде по 4000 и нагоре ми доаѓаше вкупно. Јас земав 4 страна оградица и јорганче, чаршавче, перниче за 2600. И дезените беа стварно убави
Тие на конзилијарно гледаат само дали има бебе во мешето..буквално минута време. Денес ти се појавило крварењето,инсистирај за преглед,обавезно! И ти да си мирна да не ти е на мисла..
Баш црвена боја и дали константно го имаш? Јас да сум на твое место искрено нема да чекам, појди си на доктор да се види од каде е. Како што пишаа погоре може од аспирин ако пиеш или некој хематом, само биди смирена колку можеш. Може ќе те боцнат прогестерон инекција. Пиши ни што си направила.
Можеш да прекинеш боледување и да земеш стар одмор до крај на јуни. Откако ќе ти заврши стариот одмор, и доколку треба да отвориш пак боледување, ќе треба да отвориш со друга дијагноза, доколку не се поминати 45 дена од претходното боледување.
Мене првото ми е родено во Мај по свежо беше тогаш и го облеков по долги, сега за во Август ќе е прежешко сигурно и по куси ќе е за од болница
Да ве прашам за искуства, тие што веќе имате еден пораѓај позади вас, какви ви беа болките? И некои симптоми претходно? Јас овие неколку дена неможам од тоалет да искочам Кој каде е, јас во тоалет сум. мм ме зеза дека се кријам од детето таму Исто и ме боли малце половината на моменти, ама не чувствувам менструални болки сеуште. ...дома почнаа да се кладат за термин
Оние комплети ми се многу наубави, незнам зошто, ама никогаш не ми се свиѓале. И моето ќе биде летно бебе и во потрага по памучно фустанче сме. Активирав и сестра, надвор од Мк е за да најде. Локо кроко, супер им е де вака на изглед, ама зошто знам од каде им е робата, ни гратис не би земала, а не па да им давам пари.
Ако си на боледување (патолошка со конзилиарно) го затвориш за одмор после тоа неможеш да продолжиш боледување. Да се договориш ако можеш на работа зависи кога ти е термин ако можеш тогаш да го земеш стариот одмор ако не е некоја разлика од јуни до терминот, а ако е земи си од новиот одмор.
Имаш дијареа ? Јас со првпто се породив 36 недела... А сега термин ми е 28 29 мај имам време де .. ама како беше на почетокот со првпто ништо не ме чуди ни сега.. и јас два три дена имав течна столица, а претходно се опсипација хаос, лудило ме фаќаше... викам или од крушите е шо ги јадам ичо си се спрема матка
Имаме термин на исти датум Јас течна столица имам последниве 2 месеци, не е дијареа ама полесно се празнам, не е ништо страшно ми рече докторката. А секогаш и пред бременост имав проблеми со констипација.
Ќе видиме како ќе е ... и кога ќе е е .. викам уште оваа и наредна нед да мине пола 36та и после можи да биди кога сака
Да јас од вчера наваму сум како исплашена бидејќи требаше 33+4 да сум а докторката ми рече не сега на 35 одговара. Некако од еднаш го рипнав 8ми месец.
Може си е поголемо бебче.. ја сум успана овие денпви.. се нешто ми се спие, ме мрзи се да правам, сакам само да лежам и спојам..дали па од времето ми е вака
И јас сакам во фустанче за излегување средина јули ќе биде исто топло се надевам. Ама па избор некој голем не најдов освен на оваа страна
Да помине скринингот , наредна недела би требало и ќе свртам некој круг по продавници, да видам што има. Да фатам материјалот , да видам каков е.