Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Oxsana

Oxsana Истакнат член

Цела бременост ми го водеа како помало ситно бебе и сега одеднаш оп 35та недела и 2300грама. А дали ви правеа цтг до сега мене за 2 недели ми рече да одам за цтг. Прва бременост ми е и не знам што се лажни контракции но имам во текот на денот неколку стврднувања на стомакот, ме заболува доле ниско и мрда бебево мн ми е активно по цел ден.

2. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Јас др недела ќе пдам на ехо 36.. а цтх рече понаредна 37..така го сватив . Со првптп ми пукна впдењако 36 недела така да не ми правеја цтг воопшто... здравје дај боже да си минеме само брзо..за лесно нема да е болките се тоа ама бар да е брзо

Oxsana likes this.
  3. Oxsana

Oxsana Истакнат член

Ќе издржиме и болки и се само да се роди живо и здраво. Уште нешто да прашам читам некои членки првото млеко мн порано имале, кај мене уште ништо нема ниту гради ме болат ниту ми се отечени нормално е и тоа нели.

prinstongirl2 likes this.
  4. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Ај пробај стисни ти со раката прво измасирај ка геадата од горе на доле па притисни..со првото уште пд 7 месец ми течеше вода до тој степен што на маицата имав кругови ... а сега ношто само кога стиснам така излази течност минимално

5. Speechless

Speechless Популарен член

Па не е дијареа ама морам после јадење барем 3 пати да одам |(

6. Bella Nella

Bella Nella Истакнат член

Од овие што се на сликите повеќето се од алиекспрес, со исти слики се и таму.

7. Belladona123

Belladona123 Активен член

Здраво. Минатата недела ми мереа цервикс беше 33мм, ми дадоа Ферона наутро и Утрогестан 200 навечер. Бебето беше 1500гр. Денес цервикс 28мм, бебе 1800гр, околуплодова вода чиста и уредна, бебе уредно поставено. 31+4 г.н сум. Ми дадоа Утрогестан 200 3x1 и Прогестерон депо преку еден ден мускулно. Се плашам бидејќи немам никакви болки, единствено премногу сум активна на работа. Не сакам да паничам ама имав уредна бременост од почеток и ова ми дојде многу неочекувано.

Bella.alleB likes this.
  8. nikja

nikja Истакнат член

Devojki zdravo,od koj magnezium piete.Mi kaza lazarevski deka mozam da pijam,pa veke koi piete dami spodelite od koj piete

9. April20

April20 Истакнат член

Девојки има ли некоја скоро породена царски во Чаир?ме интересира како изгледа целиот процес, подготовка... и да ли би можела да изберам општа анестезија со оглед на тоа што имав повреда на кичмата баш во делот каде се вбризгува спинална па ми е страв..

10. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Со терапија и скратем цервикс идеш на работа?
    Зимај боледување, одмарај. Цервикс се враќа со мирување.

Bella.alleB likes this.
  11. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Има има, и јас не верував.
    На ГАК сите тоа ми го кажаа.. и 2г и 4м нема застанато. Ќе дојде ред здравје, ќе ме читаш по мајчинските теми :D
    Моето искуство е тоа (highfive) Со лесно

12. Tea SK

Tea SK Популарен член

Со среќа нека е мајка, те чека немирно бебе.
    Ќерка ми дур беше во стомак ми го изместуваше цел стомак. Имам клип како цел стомак на десно ми стои. На ехо кога ја гледаа само мрдаше со нозете како зајак што скока. Фаст форвард 2 години и 8 месеци не е запрена. Значи не може да седи на газ мирно. Мрда, се чеша, станува, скока, ко змијулче некое цело време.
    Сега со второ сум трудна 30та недела, врска нема со сестра му. Ќе мрде 3 4 пати во ден и тоа е.

angel4444 and LiquidLuna like this.
  13. Tea SK

Tea SK Популарен член

Цервикс се крати од инфекција, бактерија. Може да се одржува или зголеми со мирување и терапија.
    Зошто не си на боледување, не ти даде совет за мирување и боледување докткрот?

14. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Jas go imam od synergy magnezium citrat vo kombinacija so b6 taman mi e zasega, i isplatliva e cenata okolu 500 i nesto bese so 60 kapsuli vnatre, za dva meseci imam:D

nikja likes this.
  15. mariz

mariz Форумски идол

Мојава 2 дена страшно ме растури, 23та нед тек.. а удари асални, стомак се клати, рипа, на око машала се гледаат акробациите :D Вакво нешто со првите две немав.. :D А од вчера мадам одмара :rofl: Дури ме уплаши, па на ехо денеска се утешив... фатила хоризонтала од кук до кук поставена ми е. Дека висока, широка сум.. место си има :rofl: И мрдаше на ехо, надвор не се осеќаше. Еве сеуште не ја осеќам како што беше. Значи многу зависи и поставеноста на бебе за осеќање удари...

Инаку имам многу плодова вода, повеќе од што треба. Матичната рече побрзо скриен шеќер да проверам. Може рече не е ништо, така и да терам со повеќе вода.. ама подобро побрзо да видам и со шеќерот како стојам. Има некој искуство со ова? И ова прв пат ме снаоѓа во трета бременост (facepalm)

mal.ecka, intj_girl and senza.parole like this.
  16. јolene

јolene Популарен член

Е ме утеши дури сега :drunk:. И моето беше од тие што нон стоп мрда. На работа стоев, и имав некоја презентација, ко почна да се врти, низ широка блуза се виде кога почна да прави акробации. Ја покер фаца, демек ништо не се случува :bandit:.
    И сега е таква мрдлеста. Не запира ни минута, а уште не ни оди. Тек кога ќе почне, кај ќе ми е крајот.

17. КикиМаус

КикиМаус Популарен член

И јас имам на истиот дел повреда уште како девојче, а првото дете во Чаир го родив и од мене имаш едно "размисли" дали таму сакаш да се пораѓаш. Секој со свое искуство ама јас во чаир пекол поминав а со второто во државна како во приватна болница да бев. Без врски ни таму ни ваму. А што се однесува до анестезијата мислам дека не можеш да бираш, како што пишав, со повреда на кичма, два царски (прв август 2022, втор септември 2023) на исто место боцнато...

April20 likes this.
  18. April20

April20 Истакнат член

Фала ти што го сподели твоето искуство.. мене на местото на повредата како да ми се споени пршлените,може да се осети со допир како малце испакнато,а искрено никогаш не отидов да снимам..затоа ужасно се плашам од спинална ;(

КикиМаус likes this.
  19. nikja

nikja Истакнат член

Jas ovie gi imam doma,ama izgleda nesmeam dagi zimam.Ke vidam utre vo apteka ke zemam nesto sto e za trudnici

Attached Files:

20. flower55555

flower55555 Популарен член

Јас пијам на Џејмисон од Еурофарм на парче, 6 ден една таблета е од 250 мг. ама изгледа слаби ми се оти почнаа грчеви да ме фаќаат во спиење па почнав по 2 во денот да пијам.