Кој ме памти со мислењата знае, ама морам вака да се искажам пак. Крварам месец дена, парчиња згрутчена крв летаат од мене некогаш, некогаш е смирено една капка во денот има, Бојчева не виде ништо на старт (ја сменив заради други причини), Гак (погрешна дијагноза при два прегледа), Кокоромановска како нова матична после три четири прегледа од по 5-10 мин никако да утврди дијагноза, ми дава превенција и ми вели јас не можам да дефинирам те молам оди на второ мислење (ферски и искрено) и ако можеш кај Димчев. Закажав кај него ама не дочекав. Колку и да немам финансии се решив, позајмивме и отидовме во Систина вечерва после болки и крварење и они таму изгледа имаат магично ехо, одма се виде проблемот. Слаџ, инфекција дури навлезена навнатре (она што не можеше да го дефинираат што е), скратено грло 2цм, строго лежење, терапии еден куп. Крварам заради инфекција. Со мало дете од годинка дома, терапии еден тон (4 утрогестани дневно, 2 неделно прогестерони, сумамед, магнезиум, пренатални, пробиотици, вит ц, тотхема) и фиксирана за кревет најмалце уште 2-2ипол месеци, нека ми е со среќа..а да напоменам немаме помош од баби дедовци тетки стрини, сами сме со мм а тој работи 16ч (сега ќе бараме чаре). После ова ми треба терапија со психијатар.. Ако има некоја што има поминато успешно вакво нешто нека ме утеши.
Оваа гардероба од сликите е 100% полиестер , јас ги гледам на кинески страници како TEMU ,SHEIN и PATPAT. Незнамм за Мкд дали имаат достава.
Zdravo zenii. Ve molam dajte resenie za kiselini. 26ta nedela sum bremena i poslednive 3 nedeli imam konstantno kiselini vo tekot na celiot den. Gastogard mi pomaga no momentalno, rupurut da ne kazam ic. Vi blagodaram oddnapred! ❤️
Те праќав и јас кај Гордана во Систина...појас за трудници ти рекоа да носиш кога ќе се движиш низ дома? Под движење подразбирам нешто неопходно околу детето,инаку лежи најголем дел од времето. Со лесно
Jas probav so se, rupurut, zrna oriz, grav ne mi pomaga. Jogurt, mleko mi pomagaat privrememo kolku da zaspijam. Najmnogu ovaa soda od zegin mi pomaga, mi ja preporaca prodavackata Semka od maslinka ne mi e isprobano ama istata prodavacka od zegin mi kaza deka mnogu i pomognale koga bila trudna
Од денеска сум на одмор две недели. Управител сум на фирма и не ми значи многу боледувањето. Морав досега да работам, ама сега дефинитивно ќе одмарам.
Smeni si ja kokoromanova i nejze neja biva da znaes,mene 2 godini mi izgubi za dzabe.Odi si promedika kaj Dubravka rabotat so fond i maticna moze dati bide,mlada doktroka a tolku e strucna i spremna jas nemam zborovi.Najmnogu ni znacat maticnite doktori i ako niv negi biva kese macime samo.Ti posakuvam sto pobrzo dago pomines periodov,lezi i odmaraj i pazi se
Сличен проблем имаме и исто се немам снимано. Не се плаши, ти ја кажав мојата ситуација и ти гарантирам дека не е страшно Повремено сите имаме болки од спиналната ама издржливи се. За време циклус повеќе боли кичма отколку од спинална. Не се оптеретувај со ништо пред пораѓај. Господ на сите ни дава онолку колку што можеме да поднесеме Имај лесен пораѓај и дај Боже живи и здрави да сте и ти и бебушот
HEMOFARM Магнетранс дуо актив 400 мг Мене овие многу ми помагаат и плус многу лесно заспивам откако ќе земам навечер
И моето е многу активно за разлика од првото, истражував и секаде генерално го пишува ова ‘Generally, an active baby is a healthy baby. The movement is your baby exercising to promote healthy bone and joint development. All pregnancies and all babies are different, but it's unlikely that lots of activity means anything other than your baby is growing in size and strength.’ Кога му кажав на докторот дека е многу активно ми рече ‘Ако, сакаме да е активно’ Првото беше мирно бебе, за ова ќе видеме
Дали е можно поради зголемена плодова вода да порасне многу стомакот? Баш ви пишав и сите се чудиме, како немав стомаче.. и за рок од 10 дена огромен. Волкава бев со второто тек 28,29та, а сега 23та сум... Вчера ми утврдија дека имам мн плодова и побрзо да проверам скриен шеќер. Може не е ништо рече матичната, ама пак да сме мирни да не чекам и што побрзо да го направам. Закажав понеделник.. точно 24та. Денес и страшни грчења како бранови низ цели нозе, ми се плачеше прееска. Испив парацетамол, магнезиум 400мг и лежам. Како станам почнуваат спазмите. Буквално фаќаат и пуштаат болките како бран низ цели нозе. Дали времето не пореметува, ама не е нормално ова...
Jas te citam i mislam uste koga pocna da pisuvas. Mnogu mi e zal.niz sto pominuvas. Bidi silna i pozitivno samo. Ne sfakjam kako nekoj ne dojde da ti pomogne, majka, tatko, brat, sestra tvoi ili od soprugot. Drugoto dete vo gradinka valjda moze da odi...soprugot da zeme boleduvanje. Tezok period ke bide se nadevam deka ke se snajdete i deka se ke bide vo red.
Тоа и прочитав на нет.. дека може и калциум ми фали. Ми се смири со парацетамолов, станав еве и до двор излегов.. само горе уште по малку ме стегнува..
Ги имам и јас овие дома а пијам едни други од 250 ѕака ми рече матичниот.. 35та сум и веќе ме боли кичма, доле, де грчеви и ја веќе нз шо сме ние жените се нес паничиме о има.. така да да земам и ка да се напијам од овие секако се појаки
37+5 почнаа стриите да распукаат до ссега неемав ниту еедна нова од пред два дена сум целосно со нови стрии ситни и жар црвени. Значи нитту масло помага ниту ништо...