Ова во која недела ти се случувало? Јас некои денови немам ништо, другпат имам чувство дека ми протекува нешто и улошката како да е влажна, дали од тоа дали сум испотена не знам.
И јас зедов од дм ама друго е еве слика ќе ти пратам Засега немам стрии ништо ова ми е трета бременост и со претходните немав многу и тие што ми се појавија веќе гледам дека ги немам
Искуство со Корнелија и Палчевски од Систина? Се мислам меѓу нив 2ца.. и дали прават скрининг тие ( само за Димчев сум слушнала за скрининг)
Вчера конечно си го видов бебуш после скоро 6 недели Срцето ми дојде на место. Ми беше закажано скрининг ваљда по последна менструација, ама јас знам дека имав доцна овулација и само еден незаштитен однос. Во Мк исто ме водеа една недела назад, ама после првиот скрининг Докторката имаше пишано во извештајот одговара на 12та недела и јас стварно незнаев како да бројам. Вчера според мерките бев 16+5 дена. Докторката ме гледаше некои 40 минути, рече според ова што гледам се е добро ама ќе морам да одам на скрининг во 20/21 недела. Резултатите од крв и урина еве две недели како уште не ми ги јавиа, па во Мк сто пати побргу стигаат. Јас иако пиев антибиотик осеќам некои денови многу печење од ешерихија и многу ме нервира За жал вчера не ми измерија колку е должината на цервиксот и немам појма што и како е. Среќа од пред некој ден почнав да ја осеќам девојката Прво не бев сигурна дали е бебе или гасови Сега веќе осеќам нежно преткање како пеперутка, дури онаа вечер после јадење легната на грб го видов стомакот како ми го помрдна. Убавини.
Резултати од крв и урина две недели чекаш? Не е нормално тоа, замисли да имаш изместени вредности и да треба некоја терапија Тука истиот ден ги даваат, не ми е јасно што толку прават.
Да, до понеделник таман 2 недели цели Ќе мора да им ѕвонам или ме имаат заборавено или незнам стварно, сепак доста време е поминато. Среќа крвна слика си направив во Мк пред да дојдам тука, ама во урина ја имам Ешерихија коли и маки мачам со неа.
Каде живееш ако не е тајна? И јас сум во странство, па резултати одма на мејл добивам и тоа како се апдејтираат вредностите, нова нотификација добивам. Не чекам повеќе од час-два. Веќе секаде е сѐ онлајн.
Veke 4 dena pijam utrogestan 2 x200 sabajle i noke i edni tableti ferona.Nikogas ne gi pijam na gladno. Ama dali od niv dali od kiselini ne znam od sto osekam kako gusenje tesko disenje blaga tahikardija i kako da ne mozam da zemam vozduh.Tezina celden. Dali ima nekoj vakvo iskustvo? 29+4 dum.
Да знам и мене ми рекоа штом се готови ќе ми ги пратат на мејл. Мене значи во Понеделникот ми земаа крв и урина кај сестра, па во средата имав закажано само кај матичната докторка и таа баш рече уште не се стигнати твоите резултати. Потоа разговаравме дека имам генетски мутации и примам клексани и таа рече тогаш ќе мора на плус некои крвни анализи да ме прати и тоа за тоа. Инаку во Данска сум јас.
Утрогестанот знае да даде такви тегоби .. ако имаш шанса ставај го вагинално.. јас од сам почеток на бременост го користам и цело време вагинално го ставам, инаку и на ГАК и од Ре Медика ми препорачаа вагинално да се става подобро било дејството ..
zdravo zenicki isto sakam da ve prasam dali vo poslednite nedeli vi se namali dvizenjeto na bebeto? ne zboruvam deka voopsto nema dvizenja tuku poslabi dvizenja kako mrzelivi
Па јас сум имала и вртоглавица и мачнини и болки во желудник.. еднаш пробав да пијам и откако ги прекинав ми прекинаа и тегобите .. мене не ми одговараа,така реагирав на нив .. откако ги ставам вагинално немам мака.
Дали јадете нормални порции како и порано или појачавте на исхрана? Имам чувство дека не внесувам количински многу, ама па толку можам.
Jas si jadam kolku mi se jade, nekogas povekje nekogas pomalku ama ne gledam nesto specijalno deka treba da se jade povekje kolicinski samo zosto si trudna.