Јас се пореметив кога го пиев и вагинално се опраив. И тахикардија и препотување, башка што бубулици ко чиреви по лицето ми напраи... Прашај дали можеш вагинално, така и подобро дејство има..
Јас вечера скокав порано. Доручек касно ми беше, ручек касно и толку. Сега како отворам очи сум гладна и обавезно имам 3 оброци доручек, ручек, вечера А јадам исто во количина. Со ориз, компир леб не внесувам, салатка обавезно со ручек (освен шпагети ако правам или спанаќ). Вчера ми рекоа дека сум била згодна трудница, а 9кг имам качено Ама немав гради, сега машала иам, стомакот ми е многу пораснат (плус вишак плодова вода сум имала), а и во бутки ми оди се кога се поправам...
Мене од 5та ми почнаа симптомите, немав хемороиди ама останатово се имав, плис гадење 24/7. Еве влагам во 9та имам гадење уште ама не е 24/7 фала богу. Ама ми се гади пак, ама не можам да повратам.
А која недела си што имаш 9 кила качено? Кај сите е различно знам, но ме интересира. Една докторка вика макс 9 кила цела бременост Малку ми е делува тоа, здравје ќе видиме
Крварам. Крварев и претходно а матичната ми викаше вагинално. Ама Систина и Чаир ( моментално лежам тука) ми рекоа заради крварење пиј.
23+5 Висока сум 180цм, со некои 68-70кг почнав. Со првото качив 30+ Ама по пораѓај открив и хипотиреоза+хашимото... мн лоша бременост ми беше таа, ништо чудно уште бремена да ми била пореметена тироидната. Ослабев после брзо, па со второ останав бремена кога првото беше 1г и 9м, исто со 70кг и со тоа качив 17,18кг Е сега со третово ќе видиме... 9кг ама ств незнам кај се.. воопшто не се познава дека сум поправена (освен стомакот).
I sto ti pomogna za tvrda stolica.Ova epten loso nedaj boze vaka dame tera celo vreme.Vcera mi dadoa magnezium i malce mi popustija napnatosta i kako grcevi vo matka,ama tvrdava stolica nikako,imam nagoni za vo toalet a nemozam da iskocam,vo apteka mi dadoa probiotik i psilium.Probiotik se napiv a psilium ne,nemam broj od maticnata i strav mi e bez dozvola dase napijam
Јас пошо ништо неможев да јадам, и само јогурт пиев успевав на 2 дена да одам ама онака мачење беше вториот. Јогурт мене многу ми помага, исто и кафе со млеко. Овошје само портокал ама почна многу киселини од него и го прекинав. Иначе јас сум подуена ко 6ти месец да сум во стомаков а сеа влегувам во 9та. Не знам до коа ќе сум вака подуена, пошо ако сеа ми е волкав стомакот… колкав ќе ми е до 9ти.
Ostaj i jas sum mnogu poduena isto kako 6 mesec dasum,neznam dali e ova normalno volku da bides poduen a 5+2 sum tek na pocetok.Jas fala mu na boga uste nemam gadenje i daj boze i da nemam.Ama hemoroidive na najako,tvrda stolica na najako edvaj so sila,a celo vreme mie napnato na debelo crevo nemozam ni da sedam samo koga lezam mie polesno malce
Нормална е подуеноста. Се случува нешто несекојдневно во нашето тело. Најнормален симптом е тоа. Работат хормони. И јас на почетокот бев преподуена.
За во поголеми месеци глицерински чепчиња се дозволени, за првите три не знам но можеш да се консултираш и за нив со матичниот и да си ги имаш за секој случај, знаат да бидат life saver.
Mi dadoa denes psilium kapsuli vo apteka ama negi ispiv,ke pocekam do ponedelnik,se napiv samo proven probiotik kompot od suvi slivi jadam i pijam,jogurt,len,maslo len
И мене вака ми е, цело време имам грижа на совест само 2кг покачено имам а влегов 28, бебето беше добро за неделите.. и затоа почнав план да си правам обавезно месо,јајца, протеин да внесам во денот доволно, салата исто обавезно бидејќи ја сакам и благо исто си јадам многу само овошје не јадам често.. ама јадам колку можам тешко ми е да се прејадувам
Какво чешелче за бебе купивте? Во план сум да земам ама незнам какво, на chicco го гледав, исто ми кажаа дека имало во dm на baby love па кое е поубаво?
Zdravo, 20 nedela sum primav ednas nedelno progesteron do sega (20nedela) bidejki prokrvarev na pocetokot sega se e super ne krvaram veke no strav mi e da ne se bockam veke.maticnata vika deka nema potreba veke. Dali ima nekoj sto se bockal so progesteron i posle 20 nedela?
nee samo progesteron inekcii ednas nedelno preventivno, ama mi rece do 20 nedela i dosta e, mene mi e strav da gi prekinam.