Па ако нема потреба не даваат инекции во поодмината бременост. Прашај доктор дали има потреба да земаш утрогестан како поддршка, барем навечер само. Нема што да се плашиш, ако се е ок многу жени ништо не примаат.
Како да поминам тешкото и мислите тпа што ќе оставам детето додека се пораѓам.. ептен ми е тешко, солси ми идат, многу тешко ми паѓа... мн сум станала себична и хормони пореметени не го давам на никој оти се ме нервираат , изреволторана сум пд икс причини и сега ми е тешко , како че сум без него
Девојки, последниот скрининг во 22 недела ми беше доста шокантен и вознемирувачки. Бебе напредува споро со заостаток од повеќе од 3 недели. Докторот некако почна да ме спрема за најлошото дека се сомнева дека нешто не е во ред и предложи да направиме испитување за генетски мутации. Резултати за една недела, до тогаш пекол и не знам што да очекувам. Дали има некоја со слично искуство? Дали постојат терапии во случај да резултатите се добри па плодот да продолжи да расте? Фала ви најмногу ❤️
кога почна да заостанува? како беше на првиот скрининг?приска,нифти нешто правеше? иначе на приватно за еден ден даваат резултати за генетски мутации, авицена мислам 2700ден беа
Можеби се изразив лошо, сега правевме нифти, до 16 недела се беше нормално. Дури и сега органи ок, раст рамномерен, само заостанат.
Не се сеќавам искрено да ти кажам... Така си бев подуена и одеднаш почна да ми се познава стомаче ^^,
Devojki sakam da prasam vie sto se bockate kleksani dali imate na nekoi mesta na stomakot kako topcinja davi ostanuvaat,osekam i na ednata i na drugata strana na nekoi mesta bas kako topcinja.Da nese razgraduva tuka klesanot da neostanuva kako grutka
Почна да ми се гади од кесичките магнезиум и земав на Natural Wealth магнезииум од 250. Дали некоја пие ваков и дали и помага со грчевите?
Може и тоа да е причината, провери си тромбофилија и закажи на трансфузиолог или гинекологот нека ти препише клексани.
Мене веројатно ми паѓа мукозниот чеп. 38+4 Имав нешто чудно сега и сабајле, лигаво, прво мислев некој исцедок е, сега пак. Лигаво е, без крв. Ептен различна оваа бременост, па мора искуства да прашувам Во понеделник сум на контрола, ако е мукозниот чеп, а и башка сум со намалена плодова вода, сигурно би ме задржале? Сакам да сум спремна утре да го изгушкам малиов батко што ќе биде голем и ќе сум без него прв пат толку дена
Барај да биде магнезиум цитрат, подобар ефект има. Мислам дека на Натурал Велт сите се магнезиум оксид и мене не ми помагаа за болки во нозете. Јас ги зимав од нив директот и ги прекинав.
Цитратот знае да направи дијареа. Не секој може да го поднесе. Цитратот мене, а и други се пожалија на ужас дијареа.