Да чепот е ... следи си телото можат болки и одма а можат и по некокку денови... разделбата и ја ја чувам вп себе со тежина.. само се гушкам не гп даваж на никок.. викам чудо од хормони значи... Не можам да го оставам не сакам ... ама шо се мора се мора
Dobro e,mene togas kemi odgovaraat posto kaj mene odma pocna so opstipacija i epten tesko iskacanje vo toalet
Пробај и ќе си видиш кој ти одговара на организмот. Ама ќе менува. Опстинација, па дијареа, па нормално, па ако пиеш за железо нешто и тоа плус ќе ти прави опстинација. Ама добро е што има решение.
Zdravo na site , sakav da prasam dali treba utrogestanot da go stavam vaginalno ili da go pijam poradi toa sto imam diareja? ne mi kreva maticniot da go prasam….
Се вратив сега од контрола на дежурен гинеколог. 29+5 дум ми вика подтелката е 1 прв степен на зрелост не сум пушач а примам клексани. И исто како малце намалена плодова вода виде. Дали треба нешто посебно да правам да пазам? Искуства?
Sega vidov kolku bilo tesko i kolku e macno so opstipacija,ama fala mu na boga denes polesno i podobro dodeka deluva i magneziumot i migi opusti grcevite u matka,probiotik pijam i so hrana i kompoti slivi sreka me pusti,inace bese strasno
Vaginalno gi stavam ama si pomisliv da ne mi napravi nekoj problem poradi dijareava , eve uste nikoj ne se javuva zaludno privatni ginekolozi imame ….
А зошто е лошо ако е од 1 степен? Нели од 3 степен е претежно после 36та недела, односно пред да почне пораѓајот
Поголем проблем може да ти направи ако ги пиеш, зошто на некои членки им се лоши од нив и имаат вртоглавици кога ги пијат. Ти си веќе изиритирна од дијареата, така да вагинално нема како проблем да ти направи.
Надица ми е матична, па сакав да прашам за брисеви ако правам на приватно дали прави проблем? Затоа што истиот ден имам закажано скрининг на приватно.