Почесто имав на почетокот прво тримесечје а сега одвреме навреме имам пак ама не многу често. Инаку сега сум 27 ма недела. Нормално е не се плаши. Која недела си?
Девојки можно ли е од gynо canesten вагиналети да се има жолтеникав исцедок.На брисевите освен кандида од пред една недела немав ништо.Страв ми е да не сум закачила нешто др во меѓувреме.
Какво чешелче е? може слика дека и јас сега веќе почнувам да се спремам , 32 недела сум а ништо немам спремано до сега хаха
Heyyy Prva bremenost mi e a sekoj razlicno mi kazuva. Terminot sto mi go kaza doktorot mi e 23.07, toa znaci zdravje koga vlagam vo 9ti mesec i koi period bi trebalo da e porodam?
Терминот е точно 40-та недела, а во 9-ти месец се влегува во 36-та недела. Штом се влезе во 36-та, безбедно е за раѓање, а ако го надминеш терминот имаш уште макс 2 недели потоа.
Девојки до која недела возевте кола и до кога планирате да одите на работа (тие што не се на патолошка)? Од денес 33та недела почнувам, сеуште немам проблеми со возење ама како иде време се повеќе си викам ај доста е да не ми прави стрес потсвесно сообраќајот во Скопје и онака е хаос.. И работата не ми е тешка ама многу малку имам стар одмор и незнам кога ми е најпаметно да го отворам породилното..
Јас со првото до крај возев, на цтг на ГАК идев со кола во 38ма недела. Сега сум 31ва си возам регулар, секој викенд сме по кафаниве вон Скопје, фала богу дека јас возам за назад . Инаку јас земав 3 недели одмор една недела пред да влезам во 9ти и после ќе отворам породилно.
Бев на преглед, бебе напредува супер. 9+1 и може да кажам дека се распаѓам. Таман мислев ми се намалени мачнините, вчера водата ја повраќав… од кревет не станав… и цело време ми се плаче, ми се рика за ништо. Друг некој со емоцииве?