Zdravo na site dali znaete koj e vecerva dezuren na Gak ? Mnogu imam bolki i si vikam da me vidat vekje me fakja strav…
Чим имаш болки не е битно кој и да е појди нека те види да си бидеш мирна. Со лесно се надевам не е ништо страшно
Исто и Чаир е. Иако потпис и печат беше од Шпишиќ (знам како изгледа она), не ме прегледа она... Таа што ме прегледа, само и јави да и пренесе што како зошто, чекаше потврда од неа и толку, ме испрати дома
Denes bev na ctg i mi pokaza nekoi bolki, me fati panika. Znaci li deka se blizi poradjaj ili mozebi se tie lazni sega sum 35+4.
da sekogas obicni odvrtani sestri me pregleduvat i plus kazuvat sto ides koga nemas krvarenje , isto e vecerva se sluci samo sto mi napravija eho i magnezium da pijam po 2x na den .. Uzas …
Дали ти се на одреден временски интервал? Кај мене се покажаа контракции на цтг уште од 31ва г.н и од тогаш почнав секоја недела да правам. 31ва,32ра и 33та покажуваше контракции, примив 2 инекции прогестерон депо, дабростон 2х1, магнезиум од 375мг 2х1 и од тогаш наваму е мирно без контракции. Од утре ќе го прекинам дабростонот, ми рекоа кога ќе сум полна 36та да не го пијам. Ќе си останам само на фемибион и магнезиум.
Jas potpisuvav dogovor na sekoi 3 meseci i bremena vo 5-ti me izbrkaa pred dva meseci i ne im mozam nisto mi rece advokat plus od prv den znaat deka sum bremena barem togas da me izbrkaa ke si najdev dr rabota ne ke izgubev prodilno, kako ke tuzi osvena ako e na neopredeleno
Dzabe ajde sto ne se simnuva doktor i drsko se odnesuvat sto sum barala ako ne sum krvarela pa sekoja trudnica ne krvari a ima problem , tesko e da se zivee vo Makedonija …
Neznam , nekoj da kaze vo grupa koga ima na dezurstvo normalni doktori ili sestri , jas e cekam taa so pandelka na glava si pie kafe i vika cekaj cekam 40 i povekje minuti i na kraj , zosto sum odela ako ne krvaram , jas ne plasev da ne imam kontrakcii bidejki taka me bolese stomak i pojdov ama nisto .. Ostanuva utre kaj maticniot da odam i toj ne se javuva na telefon koga treba . Trudnicite sme izlozeni na stres i dopolnitelen ni pravat…
Здраво женички, денес бев на ехо, по гестациска недела сум 7+2 а по лунална 6+1 , матичната ме извади од памет дека немам срцева акцијаи нема циркулација ембрионот, 4.5 мм е до петок да сумчекала, ако немало до петок толку од бременоста, ве молам за мислење
Cekaj do Petok jas slusnav srceva akcija na 6+5 po rano ne mozese da se slusne , i odi na vtoro mislenje . Daj boze Petok da slusnete i da bide se vo red
Prvo smeni matičen. Kakov muabet e toa taka na lepe oči, ajt gotovo e. I da ti kaže nešto vakvo vo petok pak, da odiš ako treba i na ušte dve mesta. Možeš kaj Majstorova, 1500 den i e ehoto, super e doktorkata. Ja tamu odam sekogaš za vtoro mislenje. Ili bilo kade ama nemoj kaj ovie po ambulantive, baraj nekoj so bolje eho
Ja eve vtora bremenost mi e, nekolku pati so prvoto i sega so vtoroto naletuvam u raspon od 6 godini na edna te ista sestra, albanka, plava, buckasta, uvek na jadenje ja fakjam. Posleden pat se zafrkavav ideš li ti nekad doma bre? Ja si dramam pa kao se javivast na doktor, pa čekaj. Ali normalni jok, ni za lek na dežurstvo
Разбрав дека по закон ако вработи работодавецот друг на твое место (што е голема шансата) може да се тужи и дебело да плати. Инаку чим си вака со договор и јас 2 адвокати прашав и инспектор трудов, рекоа џаба ми е се чим заврши договорот и речат чао немам никакви права... Фала богу не ме избрка, ама до последно сум се тресела да не ме остави на цедило. Срамота. Ебем ти државичката.
Јас имам правев екг и излезе дека ставрно имам др мислеа дека се зезам пијам б6 ама не помага а сега почнаа и непцата да ми крвават