1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. behappy111

behappy111 Активен член

Се зачлени на:
    4 декември 2023
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    153
    Zdravo na site dali znaete koj e vecerva dezuren na Gak ? Mnogu imam bolki i si vikam da me vidat vekje me fakja strav…

2. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.574
    Допаѓања:
    1.382
    Чим имаш болки не е битно кој и да е појди нека те види да си бидеш мирна. Со лесно се надевам не е ништо страшно :hug:

На behappy111 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Stela Maris

Stela Maris Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.611
    Допаѓања:
    2.101
    Koj i da e dežuren, dole se specijalizanti, ič ne ni idat ovie od gore, epteeen ne daj Bože da e

На behappy111 и mariz им се допаѓа ова.
  4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.795
    Допаѓања:
    77.166
    Исто и Чаир е. Иако потпис и печат беше од Шпишиќ (знам како изгледа она), не ме прегледа она... Таа што ме прегледа, само и јави да и пренесе што како зошто, чекаше потврда од неа и толку, ме испрати дома :D

На behappy111 и Stela Maris им се допаѓа ова.
  5. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.415
    Допаѓања:
    23.139
    Барај доктор да ти се симне по секоја цена.

На Martka, H.VAGA и behappy111 им се допаѓа ова.
  6. Stela Maris

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.611
    Допаѓања:
    2.101
    Naše zdravstvo :D

7. Sunrise!!!

Sunrise!!! Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2023
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    528
    Denes bev na ctg i mi pokaza nekoi bolki, me fati panika. Znaci li deka se blizi poradjaj ili mozebi se tie lazni sega sum 35+4.

8. behappy111

behappy111 Активен член

Се зачлени на:
    4 декември 2023
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    153
    da sekogas obicni odvrtani sestri me pregleduvat i plus kazuvat sto ides koga nemas krvarenje , isto e vecerva se sluci samo sto mi napravija eho i magnezium da pijam po 2x na den .. Uzas …

9. Stela Maris

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.611
    Допаѓања:
    2.101
    Isto, isto...
    I se si vikam samo ja li na vakvi naletuvam ili site se takvi

10. Bella.alleB

Bella.alleB Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    4.170
    Дали ти се на одреден временски интервал? Кај мене се покажаа контракции на цтг уште од 31ва г.н и од тогаш почнав секоја недела да правам. 31ва,32ра и 33та покажуваше контракции, примив 2 инекции прогестерон депо, дабростон 2х1, магнезиум од 375мг 2х1 и од тогаш наваму е мирно без контракции. Од утре ќе го прекинам дабростонот, ми рекоа кога ќе сум полна 36та да не го пијам. Ќе си останам само на фемибион и магнезиум.

11. 86 kiki

86 kiki Активен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2024
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    2
    Jas potpisuvav dogovor na sekoi 3 meseci i bremena vo 5-ti me izbrkaa pred dva meseci i ne im mozam nisto mi rece advokat plus od prv den znaat deka sum bremena barem togas da me izbrkaa ke si najdev dr rabota ne ke izgubev prodilno, kako ke tuzi osvena ako e na neopredeleno

На intj_girl му/ѝ се допаѓа ова.
  12. behappy111

behappy111 Активен член

Се зачлени на:
    4 декември 2023
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    153
    Dzabe ajde sto ne se simnuva doktor i drsko se odnesuvat sto sum barala ako ne sum krvarela pa sekoja trudnica ne krvari a ima problem , tesko e da se zivee vo Makedonija …

На WhiteCat33 и Anyshka им се допаѓа ова.
  13. behappy111

behappy111 Активен член

Се зачлени на:
    4 декември 2023
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    153
    Neznam , nekoj da kaze vo grupa koga ima na dezurstvo normalni doktori ili sestri , jas e cekam taa so pandelka na glava si pie kafe i vika cekaj cekam 40 i povekje minuti i na kraj , zosto sum odela ako ne krvaram , jas ne plasev da ne imam kontrakcii bidejki taka me bolese stomak i pojdov ama nisto .. Ostanuva utre kaj maticniot da odam i toj ne se javuva na telefon koga treba . Trudnicite sme izlozeni na stres i dopolnitelen ni pravat…

На Ive13, Anyshka и intj_girl им се допаѓа ова.
  14. LadyKlara

LadyKlara Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2023
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    20
    Здраво женички, денес бев на ехо, по гестациска недела сум 7+2 а по лунална 6+1 , матичната ме извади од памет дека немам срцева акцијаи нема циркулација ембрионот, 4.5 мм е до петок да сумчекала, ако немало до петок толку од бременоста, ве молам за мислење

15. behappy111

behappy111 Активен член

Се зачлени на:
    4 декември 2023
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    153
    :hug:
    Cekaj do Petok jas slusnav srceva akcija na 6+5 po rano ne mozese da se slusne , i odi na vtoro mislenje . Daj boze Petok da slusnete i da bide se vo red:l:

16. Stela Maris

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.611
    Допаѓања:
    2.101
    Prvo smeni matičen. Kakov muabet e toa taka na lepe oči, ajt gotovo e. I da ti kaže nešto vakvo vo petok pak, da odiš ako treba i na ušte dve mesta. Možeš kaj Majstorova, 1500 den i e ehoto, super e doktorkata. Ja tamu odam sekogaš za vtoro mislenje. Ili bilo kade ama nemoj kaj ovie po ambulantive, baraj nekoj so bolje eho

На WhiteCat33 и LadyKlara им се допаѓа ова.
  17. Stela Maris

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.611
    Допаѓања:
    2.101
    Ja eve vtora bremenost mi e, nekolku pati so prvoto i sega so vtoroto naletuvam u raspon od 6 godini na edna te ista sestra, albanka, plava, buckasta, uvek na jadenje ja fakjam. Posleden pat se zafrkavav ideš li ti nekad doma bre?
    Ja si dramam pa kao se javivast na doktor, pa čekaj. Ali normalni jok, ni za lek na dežurstvo

18. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Разбрав дека по закон ако вработи работодавецот друг на твое место (што е голема шансата) може да се тужи и дебело да плати.
    Инаку чим си вака со договор и јас 2 адвокати прашав и инспектор трудов, рекоа џаба ми е се чим заврши договорот и речат чао немам никакви права...
    Фала богу не ме избрка, ама до последно сум се тресела да не ме остави на цедило.
    Срамота. Ебем ти државичката.:devil:

На WhiteCat33 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    До 7+ не прави ништо. И кај мене со првото покасно го слушнаа срценцето

На LadyKlara му/ѝ се допаѓа ова.
  20. blackdeath

blackdeath Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    240
    Јас имам правев екг и излезе дека ставрно имам др мислеа дека се зезам пијам б6 ама не помага а сега почнаа и непцата да ми крвават