Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. LadyKlara

LadyKlara Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2023
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    20
    Да ќе одам и кај неа, одев за првото ехо и прекинав

2. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.811
    Допаѓања:
    12.720
    Девојки, следна недела ќе сум 10та недела и сакаме со маж ми да идеме на 2-3 дена до Грција. Уредна бременост имам, матичната на последен преглед ми кажа можам да патувам. Ама пак малку ми е паника.. патувала ли некоја во рана бременост?

На maichka, WhiteCat33 и sani99 им се допаѓа ова.
  3. Bella.alleB

Bella.alleB Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    4.170
    Јас 8ма недела бев во Грција 5 дена, никаков проблем немав, си имав и патничко осигурување за секој случај.

На WhiteCat33 и Feniksgirl им се допаѓа ова.
  4. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2023
    Пораки:
    840
    Допаѓања:
    1.155
    Вчера бев кај доктор за генетски мутации и да се објаснам зошто ги примам клексаните.
    Мене ми делува како за нив да е научна фантастика и не се баш разбираме.:|
    Кажав дека со првото секој месец плус проверував д-димери и хемостаза.
    Додека сега воопшто ги немам проверено.
    Јас немав проблем со д-димерите, ама имав некое скратено време и исто за тоа беа добри клексаните.
    Ми вели тука не се испитуваат д-димери бидејќи секако во бременост се изместени:^)

Потоа имав средба со Акушерка, стандардните муабети мерење притисок и го слушнаа само срцето на бебето.:inlove:
    И ми објасни што следно треба да проверувам.

Кажете ми вие што знаете, јас сум негативна крвна група и морам да примам инекција така ли ?
    Бидејќи со првото ја примав, а после породување немаше потреба бидејќи беше моја крвна група.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  5. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.522
    Допаѓања:
    2.760
    Јаооо, нормално ли е ова девојки, како го преживувате...? Ко баба се движам колковите колку ме болат. Пијам доста магнезиум а и не е мускулна болка туку баш местото кај што се спојуваат колковите со карлицата...

6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.795
    Допаѓања:
    77.166
    Не е за утеха, ама тоа стандард го имав и со првите две. Од нагла тежина и ширење на колкови се предизвикува... и мене како поминуваше бременоста бетер и бетер ми беше. Болки како некој да ме боде баш таму... од лежечка положба да станам невозможна мисија :rofl: Се вртам на страна и се тегнам и офкам (facepalm) И 3 месеци по пораѓај сеуште ми траеше... :sweat: Исто е и сега, само сега + болка и во кичма позади...

На merriel0 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.926
    Допаѓања:
    1.550
    Lele site imame so razlicni raboti problem. Jas sum 35ta nedela i imam grcevi i trnenje vo noze, tecna stolica celo vreme, kiselini, zateganje kaj stomak(celo vreme kako kamen mi e veke 2 meseci), od vreme na vreme menstrualni bolki i ponekogas naednas bolka kako nekoj da me sece od vnatre:o

Dali i kaj vas sto ste 8mi,9ti mesec vi se bolni vrtenjata na bebeto? Neznam kaj me udira, dopira ama me boli fakja nervi,ligamenti,besika. Nemirko e po cel den:D

На merriel0, Bella.alleB, mariz и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.742
    Море не колкови цели нозе ме болат... и 10 пати се будам од што ме заболе некој дел па се вртам само

9. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.773
    Допаѓања:
    1.321
    Исто, мислам се распаѓам, голема болка во колковите, баш кај спојката ниту магнезиум не помага. Имам болка и во левата нога доле. Дали е од недвижење или се шири може карлицата стварно не знам. Како баба се движам, вчера се симнав пред зграда едвај 15 мин прошетав, притисок доле, ме штрека нешто доле кај вагината, полека одам. Стварно не знам како ќе терам вака. Има ли други како мене за утеха? :)

На merriel0 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.590
    Допаѓања:
    1.355
    Има. Мене не ме болат коските толку многу колку што ми тежи стомакот и не си дозволувам да пешачам.

На Laura7 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Oxsana

Oxsana Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2018
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    411
    Како кај мене јас од утре сум 36та.
    Течна столица, затегање на стомакот неколку пати во денот кога ќе се испупчи бебето напред мислам 2метри стомак, а вака не ми е мн голем.долу баш такво непријатно чуство како од внатре да пипа нешто, пулсира, ми натиска бешика, некогаш ме и боли особено кога одам. По цел ден е активна мрда цело време.
    Во кичма уште немам болови, а доле ниско имам како менструални болови како пецкање.

На Sunrise!!!, Bella.alleB и снежана2023 им се допаѓа ова.
  12. behappy111

behappy111 Активен член

Се зачлени на:
    4 декември 2023
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    153
    Mozebi za istata zborime , ne vidov kako se vika , ama mnogu arogantno nesto e . Neznam kako e cuvaat na rabota , definitvno trudnicite ne tretira kako zivotni , pa se plasam da se poragjam vo Gak ako e vaka za pregled bog znae kako ke bide za poragaj , sigurno ima uste kako nejzi …

13. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.522
    Допаѓања:
    2.760
    [
    Искрено може само да се надеваме на најдоброто. Како таа акушерката уште катаљон има, исто ко што има и нелуѓе. А не само на ГАК, сегде ги има, дури и продавачка у продавница ќе се испонаша ко господ да е. Позитивна мисла и тераме напред <3

На behappy111 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Stela Maris

Stela Maris Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.611
    Допаѓања:
    2.101
    Koga i da dojdam tamu e haha
    I uvek aj sedi, aj čekaj, prevrtuva so oli kao što sum došla, ko da ja nemam popametna rabota i sega na dežurstvo kje idam, svašta

Gore se kako koja ti se padne, na patološka imaše edna debela onaka vredna, ama kjutliva i čudna, u predrodilna ne gi ni gledaš haha u rodilna načelno ok bea, ama gi nema do tebe, kje si vikaš pa može i dojdat, ama ova nedela beše taka da gledaj preku nedela :D
    A u puerperiumot, kaj rodilkite tamu site bea fini, ali pedijatriskite sestri se tamu nadrndani..

На behappy111 и sani99 им се допаѓа ова.
  15. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.522
    Допаѓања:
    2.760
    Стварно е жустра болка, јака ти душа трет пат женоо! Ај барем се надевам на екстра песочен часовник фигура после пораѓај :lol:

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.522
    Допаѓања:
    2.760
    Леле нас ни се скрши креветот пропадна, и одвај и спиеме, кај се будам за во тоалет па сеа и од болките башка се будам ... Си тежиме сами на себе :D ајде уште малце, да собереме сила и храброст за крајов :inlove:

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.522
    Допаѓања:
    2.760
    Ама ти сонц си далечку од мене ко што се сеќавам веќе тераш 30ти недели нели? Јас само што влегов седми месец, ама како и да е веќе цел месец ми се растегаат жустро колковите. Не верувам дека магнезиум може да помогне, оно коски болат :?: Нели магнезиумот е за мускулна болка. Секако препорачано ми е 1500 дневно, ама тоа за грчењата што ги имав. И не дефинитивно не е од недвижење зашто јас немам две недели седнато, :D правевме журче со сега официјално маж ми :rofl: и башка денес роденден ми е, еве тортичка за сите! :^: И само убавини да ви кружат :sun:

На WhiteCat33, sani99, Bella.alleB и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. prinstongirl2

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.742
    И јас осеќам пвие два три дена менс болка од такт ме вади, а немав претходно... ај нека пишат и другк со слично искуство

19. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.522
    Допаѓања:
    2.760
    И јас ја имам таква болка ама сигурна бев дека ми е од што бев преладена. Мислам дека не е ништо страшно....

20. prinstongirl2

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.742
    кај мене си е баш менструална каоо пред добивање, исто осеќам и болки во почовината чат пат... гледам да одмарам повеќе.. ама па помош нула од никој и не можам да оставаж се така да седи.. се вознемирувам дури