Далеку сум и јас од 30- та недела, 16- та ја цепкам сега, но болкиве ми се уште пред неколку недели и многу ме нервираат. Штом се движиш ти и те болат значи дефинитивно се шири карлицата и затоа не боли. Тоа е здравје само да биде се ок па ке издржиме Инаку среќен роденден да си имаш и да си го прославиш најубаво
Isto i na mene , sigurno za istata licnost zborime , sekogas vika zosto doagjas , kako da nemam po pametna rabota so nejzi da se raspravam…
Јас тоа го кажав на ГАК во 11-12 вечер. Ми рече дека новите трудници за се паничат, што било па сеа проблемот, реков па да се смирам дојдов кафе да пиеме, не можам да спијам од паника.. И понаназад прочитав, немало доктор. Знаете дека можете да инсистирате доктор да се симне? Јас може и од спиење го станав Кочовски тој ден, гајле ми е. Се симна, ме прегледа и ме смири. Дежурен е, тоа му е работа. А овие долу не ги рецкајте многу на понашањето
И јас ја користам истата апликација, но според приватните наши болници полна 37 е девети, другарка 36+1 се породи во Ремедика и како предвремено породена ја водеа, во Систина било исто, има и некои апликации каде што пишува дека од 37 почнува 9ти, така според нив тој месец е само три недели што нема некако логика, и ова со неделите секаде различно што е прикажано е непотребно за нас трудниците, еден начин на сметање да имаме треба … Следна недела сум на контрола ќе прашам како рачунаат они кога станува збор за месеци затоа што само недели спомнуваме на прегледи.
Ептен сум дрска кога вака ми се однесуваат. Работа на др. е да ме прими и прегледа. А нафураната сестра ако не е **на, не е мој проблем. Јас имам и станато од преглед, кога не се појавил доктор, туку специјализант.
Mene mi reče taa ludata sestra vtora bremenost ti e, znaeš valjda kakvi se bolkite, e znam de zatoa dojdov Na kraj posle pregled mi vika pij magnezium i dabroston, ja i vikam nemav takvi bolki prethodno i mi odgovara epa sekoja bremenost e različna i I rekov baš zatoa dojdov
А што им се замарате на сестрите, болничари и сл персонал? Барајте си доктор да ве види и ако они се дрски расправајте се и вие со нив. Јас од 5 дена што лежев на ГАК со првото се испокарав со две сестри, третата ја пријавив дека ме остави 2 саати со иглата во рака откако ми истече инфузијата, кога ми дојдоа на визита главната сестра и докторка. И додадов плус зошто никој не ми ги собира празните шишиња вода да ги фрли, зашто се осеќам како во центар за рециклажа да сум. Па кога им свикаа кога се растрчаа и сестри за нега и медицински сестри. Ќе дозволувам јас со мене да се понаша некоја фрустрирана кокошка.
Сум те помешала нешто со неделите xD Фала ви души, на сите најубаво да ви е. ^^ јас денес денот у бљуцкање и спиење го поминав сеа да соберам сила да подзачистам ако дојдат гости хихи.