Јас кога се пораѓав со првото на ГАК, ми кажаа дека 36та е веќе 9ти месец, а малото ми е пишано предвреме родено, во 36+3 се породив.
Твоето искуство ја опишува целата конфузија околу 36та недела, поконфузно не може да е со таа недела, во 9ти месец предвремено родено бебе ..
Абе може ги водат како порано родени, ама 36+1 е веќе 9ти. Јас со трето бремена сум, па така сум се водела со сите. Како почнеш 36та, во 9ти си веќе. Така и тогаш веќе почнуваш и да одиш во болницата каде што ќе раѓаш...
Јас денес почнувам 33та недела и веќе сум на боледување од гинеколог неколку дена. Ќе го затворам пред тој фамозен 45 ден пред термин па ќе користам стар одмор, после нов па ако треба и од општ матичен ќе земам боледување. Се само да не отворам породилно пред породување Се изморив и психички и физички од работа, аларм во 5 и возење и сообраќај. Еднаш во животот и мене досадно да ми биде
Iskustvo so zgolemena komora na mozoceto na bebe vo 32 nedela od bremenost do Sega se bese vo red Sega izleze ova
Имав и претходно болки вакви посебно кога влегував вп друг месец.. или бебе клга расте кога матка расте тогап бебе слабо го осеќав и болки имав 2 3 дена и потоа пак се нормално
Епа 8 месец трае 4 недели до 35 и 35 цела нели.. и 9ти вика од 36 до 40 .. ама од почеток на 36 логично...ако се смета 9ти со полна 36.. тогаш тековно каде ќе е во 8 назад или во мирување
Хаха барем кратко време ќе ти биде досадно А јас што да кажам од прв ден бременост сум на боледување. Од што сум прележана и преодморена навечер се журкам по дома, месечарам Се надевам психава ќе ме послужи подолго време, зошто не се доседува дома.
Кај мене во картончето пишува дека е предвреме родено, а кога прашав ми рекоа дека термински ги рачинале бебињата родени од 37+гн, без разлика што 36та е веќе 9ти месец
Здраво девојки, јас сум 35та недела, матична ми е Кокоромановска ( ептен се зафркнав со неа), сакам да прашам за мајчина книшка? Она ништо такво не ми спомна, денеска бев на последен преглед кај неа, сега ми рече да си закажам на државна за цтг за 1 2 недели. Незнам како оди ова, ќе се пораѓам во државна, колку што знам треба да се има мајчина книшка или грешка сум?
Jadam se ova ama ne vo golemi količini i ne se zaedno vo ist den. Pr na deset dena špageti bolonjeze, na 5-6 dena prženo meso, blago po malku Čitav normalno bilo pokačen
Здраво драга, ја има онлајн на Белина.мк или во некој од нивните БиоШоп. Навистина е одлична ти ја препорачвам од срце, Поздрав Може да се користи наутро и навечер дава хидатацја на кожата, ја прави покомпактна и посветла. Лично ја имам користено и навистина има резултати веќе после 2 месеци користење.