Zenski dali nekoja druga ili samo jas gubam na kg vo bremenost 31 nedela samo 6 kg staveni, vo poslednava nedela i 1 kg namaleno a bebe se vo red napredno
Jas sum 35ta i samo 7kg imam kaceno. Do 14ta nemav ic, pa do 30ta naednas 7kg. Od togas navaka istata kilaza, isto jadam. Ne se opteretuvaj i kaj mene znae da kaze denes edno kilo plus pa ako se meram po 2 dena da e minus. Valjda zavisi i tecnosti kolku vnesuvame, sto sme jadele, kolku sme bile fizicki aktivni
Znam. Ama sekogaš mi gi pišuvaat i dobri bea, sega skoknaa, ja znam ok se, ali malce po doma ma zamaraat
Се познава остаток и исцедок од вагиналета, претежно бел или жолт, а колку што јас сум информирана плодовата вода била проѕирна и бистра, не е густа, некогаш со мала количина крв и течењето не се контролира.
Плодовата е чиста, бистра, без боја.. но така лигава. Мене со второто ми напукна високо и ми протекуваше на секое, ама се мокрев преку гаќи и преку пантолони.
Ако пукне впдењак ќе ти тече по носе вода биста , а исцедок е друго бел густ жолт, на гаѓки залепен... Јас и ти сме исто недели.. кај мене почна овое два дена исцедок бел густ
Не се стресирај, јас сум 33та недела до сега имам само 6кг ставено, докторката ми рече толку и дека е нормала 6-9кг. Дали имате чудни болки во нозете, позади колено тој дел?
Денеска се јавуваме на Докторката бидејќи резултатите ги немам добиено 2 недели, тие да ти погрешиле и број и меил Велат па ви звониме ви праќаме меил да дојдете и други крвни анализи да се направат, вие не одговарате И така си појдов денес ми земаа крв, оставив пак урина и сега пак ќе чекам да видам. Првата урина ко бајаги добра е, а јас осеќам печење. Па сега плус ќе испитувале нешто. Инаку сабајле читам во извештајот од петокот што бев на ехо и пишува 18+5 дена, а според мерките бев 16+5. Малку се изнервирав дека 2 недели е разлика. Ама јас имав доцна овулација и еден незаштитен однос кој беше на 29ти Декември, затоа и знам И кога сметам од 29 таман се фаќа сега да сум 17+3 недела. Да паничам или ?
Девојки како се справувате со главоболка...еве два дена очи едвај отворени држам од главоболка. Пијам вода, да не е од дехидрација.. не помага...
Мене со парацетамол ми поминува, а можиш и аналгин или бруфен. А мери и притисок мене деновиве ми е многу низок и од тоа ме боли.
Благодарам, да тука сме јас и ти. Па и мене ми почна и доктор ми препиша вагиналетки 6 дена. Ама јас во живот не сум ставала и не знам дали има некој исцедок. Не знам ни водењак како е и ќе ми се измеша си викам. Се спреми ли ти за бебко? Што ставате во корпата во количка врз тоа како душече?
Zdravo, bremena sum 5 nedela i seuste imam grcevi kako menstrualni bolki. Pravev brisevi i urina i dodeka da izlezat rezultatiite malku sum zagrizena, pa me interesira dali nekoja od vas vo ovaa nedela od bremenost ima vakvi simptomi? Neka na internet citav deka e normalno poso se siri matkata, a nekade pisuva deka mozno e da e znak na infekcija.. jas imam taka malku pojaki grcevi ne se bas slabi… vi blagodaram
Нормални се, доколку не се прејаки или пак не поминуваат. Мене ми помагаше магнезиум и да легнам на страна со перница помеѓу нозе. Пробај , може да ти помогне. Магнезиум обавезно пиј. Консултирај се со гинекологот до која количина дневно смееш.
Ваљда е нормалнл да тече имам и јас..не многу ама пак има густл бело... јас зедов тетра пеленка..пошто е топло, жешко