Почнувам да се плашам .. демек второ знам што ме чека ама ете ..нормален ли е страв , паника ? Вие како се осеќате?
Pa taka jaki se ama se izdrzuva, ne traat poveke od 10 sec i se pojavuvaat na 3-4h .. doktorkata mi kaza samo jod da pijam ama ke ja prasam obavezno i za magnezium ti blagodaram mnogu
Девојки што треба да си носам во болница за пораѓај ? Прво ми е и незнам баш што како треба, инаку во ГАК ќе се пораѓам.
Некој микс на емоции има кај мене откако веќе ја пречекорив 30та недела, возбуда, страв, исчекување, радост, едвај чекам да го видам бебето, па пак некои стравови поврзни со самиот процес пораѓај итн, и мене ми е второ.
Исто и јас со нетрпемие чекам, а се плашам дали ке успеам дали ке сум добра како и сите.. викаат ми второ си знаеп што те чека ..епа зато баш жи е вака со првпто незнаев а сега веќе е друго
So prvoto ne bev voopšto uplašena, so vtorovo ni 25 ned ne sum vekje uplav me fakja, se mislam kako da izbegnam
Zavisi kako kje te primat. Aki si pravo za vo rodilna samo voda, peškirče, papuči, telefon i dokumenti, vlažni maramici. Drugoto go vrakjaat, obleka, obuvki i sl. Ako nešto te zadržat pred toa den, dva, ova plus osnovna minimalna kozmetika, suva hrana pakuvana, čaši Spavakji davaat Za posle porogjaj treba da ti donesat uloški, jadenje, sokovi, voda, što ti tekne plus tamu da ti treba, peleni malo pakovanje Za izleguvanje pak kje ti donesat obleka za tebe, obuvki, za bebe obleka i transporter Den pred da me puštat pobarav da mi donesat obleka što si imav spremeno za mene i malku šminka, šampon. Ova se si imav spremno i napišano so livče zalepeno na kjesata ušte od 36 nedela. I za bebuš isto taka si spremiv. I za posle poragjaj. Maž mi kako prvače deka e.
Ja se ubiv od kašlanje, me boleše grlo, mi rekoa ništo, ni čaevi nemoj ne znaeme koj e kontra bremenost, kako bi deluvalo. Matičnata mi davaše pantenol pastili, ama ginekologot mi reče izbegni gi. Pomina, posle dve nedeli. Samo med i limon zemav ekstra.
Чист лимон знае да помогне најмногу доколку е само болка во грлото, ако е пропратено со кашлица процесот ќе е подолг на заздравување, лимон со мед исто, гаргара со сода-бикарбона за прочистување би можело. Мене лимон чист ме спаси два пати до сеа, по 7-8 пати на ден по една лажичка.
I jas isto, baš deka znam što me čeka...ludnica.. Si pravam filmovi ako ova, ako ona. Pa po malata žalam ušte sega, 5 dena i više može nema da ja vidam, a malečka e 5,5 god kje ima na leto, pa koj kje ja banja, što kje jade, kje plače li, kje spie li...nemame babi i dedovci samo nie sme. ...abe telenovela
Kniška zdravstvena, kartonče krvna grupa i nekoi izveštai ako imaš za lekovi što si primaš redovno Za ličnata ne se sekjavam, mislam ne
Јас решив да се обидам најмногу што можам да мислам на тоа дека ќе видам кој ме клоца веќе многу време, дека ќе си го запознаам бебето, ќе мислам на тоа што следува по самиот процес, така се спремам психички засега, на доаѓањето дома, на тоа во што ќе го облечам и такви работи, сега за сега ми помага, во тие мигови ќе видиме, и мислам дека похрабра ќе бидам сега но тоа мислење се менува од вакво во вакво , ќе се трудам за првото повеќе.
Само јас сум лабава изгледа Ич не ми е страв, дури едвај чекам да дојде време за раѓање Трето ми е, после два не така лесни пораѓаи (еден природно, еден итен царски) Може е и рано незнам, 24+2 сум. Ама ич не ме фаќа паника за ништо. Освен што многу ќе ми е жешко и тешко од жешкото
@prinstongirl2 Мене ми е трета бременост но втора успешна. Првата поима немав што ме чека . Уште па и маж не беше со мене пред пород 10дена отиде на печалба . Природен пород после 18часа мака. Втора абортирав небеше уапешна. Сега третата па и близначка плус . Замисли плус во туѓа државаа неезнам што и како е процедура . Желба за природен пород и страв од царски беше само моја замисла мора природно и толку. За жаал имав итен царски со спинална еве после 4 дена јаас како нова сум имам болки и имам страв не сум ја видела раната уште. Маж ми ја бршие одржава. И ако би пакк раѓала пак би ишла на цараски. Туку зборот ми е немав страв воопшто што ссе две сакав посекоја цена природно но не успеав.
И јас тоа си мислам.како изгледа.. ќе личи ли на бато, ќе се гушкаме... ама ете пак има паника сега влегпв 36та и сега ми почна паниката... ај можи там господ дава сила друго ќе си мислам....