И јас сакам природно, и дај боже да ми е каоо првата да ми пукни водењал дома , постепенп да си тече , и полека болките да свикнувам сами пд себе... дај боже
Девојки Пред 3 год породена царски Бремена 11нед Деновиве ме уби чешање на резот. Матичната не ми враќа денес. Нормално е или ??
Se širi kožata, normalno e. I mene dole što sum secnata i šiena dva pati so razlika od samo 3,4 saati, sega me zatega, češa, pecka
И мене ме чеша од време на време... на почетокот исто повеќе ме чешаше, а 6г се поминати од царскиот. Ставај помрсна крема, масло нешто...
Јас оваа недела постијано сум мокра долу, ама не приметувам да ми тече, туку како да се навлажнувам, и цело време гаќите како круг влажно имам по цел ден менувам гаќи, бидејќи дневна не ставам. плодовата вода ако тече по малку како да знам дека е тоа. Знам дека Доколку пукне водењакот од еднаш ќе истече, тоа го разбрав. Ама ова другово не ми е јасно.
Извинете што се убацувам во муабет, за буквално истово бев пред две недели на ГАК за да ме проверат. Испадна дека е зголемен исцедок. Докторот ми рече дека ќе тече неконтролирано и постојано и демек немало шанси да се утне водењакот. Е дали стварно нема, не знам, тек ке видиме.
И јас од време на време и сега сум мокра, а сум 24та. Со првото скроз оддеднаш пукна и ми истече, а со второто ми напукна малку горе високо. Се осеќаше иначе кога ќе истече ептеееен топличко. Плус во водичката имаше нежни тенки кратки влакненца (од бебе) Сите имаме водлест исцедок чат-пат, ама ако е водењакот апла се приметува. Ако е напукнат нема да тече по едно мало кругче на гаќи, ќе тече млаз од еве да речеме 20-40мл. Мене тогаш на 3,4ч ми истекуваше (во мрдање и поместување) и се правев лом, како измочана.. до преку пантолони.
Извинете што се мешам во муабет, но нормален е поводест исцедок? Денес приметив, дека не носам секојдневна ... гаќите многу мокри. Инаку кај мене е рана бременост 2ипол месеци.
Нормално е, на некој стомакот е повисоко можеби и не осеќаат, а како ти е стомакот надоле е ? Мене надоле е Јас инаку имам страв, примав од 7 недела па напред 60 клексани сега Јани ми ги стопира, вика се додека ехото е добро нема грижа А јас се плашам, и така бебето уште не се осеќа баш дека само што влегов во 5ти месец И секоја болка или што било ме плаши
Различно ми е секој ден, кога лежам мислам дека ми е повисоко. Не знам што да ти кажам за клексаните, имаш тромбофилија или не? И мене би ми било страв да ми ги прекинат.
И јас душо исто како тебе трето ми е. Прв царски итен втор природен. Мене бременоста ми е тешка од пороѓај воопшто не се плашам опуштено и смирено само да дојде моментот ама тоа е така далеку јули уште барем 2 годинииии
Едно прашање да ми одговори некоја ако знае? На 03.04 бев во Чаир на преглед,нормално со упат. Е сега со докторот се договоривме да идам во петок 26.04 пак на преглед,а сега дали ќе ми треба нов упат или веќе не ми треба? Порано пред 3 години кога одев така беше не требаше нов за нареден преглед,дали е уште така? Заборавив да го прашам докторот,кај Илиевски сум.
Имам мутации Хетерозигот: F13, FGB Хомозигот: PAI-1, MTHFR 1298 Неможам да ја симнам последната крвна на д димер и хемостаза од 16ти април што ми е
Девојки изгледа имам бронхит, не сум сигурна ама имам лоша кашлица и ме болат градите. Што можам да се напијам до утре да ми олесни додека одам на лекар? Се напив чај со мед, ме смири малку ама пак почнав да кашлам.
Da nemame nikakvi prava Nemame nikakvi prava 20 zeni ne ispustija demek ke go zatvorele edniot pogon no eve pominaa 3 meseca pogonot si raboti i plus primaa novi a i od onie sto gi ispustija pak nekoi gi vratija na rabota barem da me ispustea vo 1-3 mesec ke me primea na dr mesto nemase da imam prekin i ke imav potodilno no vo 5-ti kaj i da prasav za rabota ne me primaa stom ke me videa bremena
Имаш мутации, не знам зошто ти ги прекинал Јани. Да го препрашаш пак, и следи д-димери и хемостаза почесто, на две недели ако си во можност, ако не барем еднаш месечно.