Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Bella.alleB

Bella.alleB Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    4.170
    Јас во Плодност. Си ставив нешто ситно, гелот за лице, кремчињата што си ги користам за лице и тело, стегачи за коса некои такви лични работи друго се има таму, документите си ги спремав во една папка и сетот за матични клетки близу до торбата да не заборавиме нешто ако сме во паника:D Во главно не сум многу исплашена бидејќи не знам што ме чека, но сум многу возбудена:D Не се ни распрашувам кој како поминал, ќе одам така на слепо.

На Sunrise!!! и WhiteCat33 им се допаѓа ова.
  2. P.S.love

P.S.love Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    9.169
    Поздрав!
    8ма недела сум. Во 6та ми е виден хематом од 19мм. И пијам прогестерон од 10мг 3×1. Се ок до денес, имам кафеав исцедок.:(
    Баш сум исплашена, претходно имав спонтан;( Поручек ќе видиме на ехо(waiting)

3. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.811
    Допаѓања:
    12.720
    Мислам дека е од хематомот. Ќе биде во ред:l: само позитивно.:l:

4. P.S.love

P.S.love Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    9.169
    Дај Боже :l:(fingers)

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  5. perla24

perla24 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    191
    Мила, ти праќам виртуелна поддршка, верувам дека ти е премногу тешко психички, не знам дали ме нервира нешто повеќе од милион прегледи и на крај да си без дијагноза...
    Не можам да разберам како не може да се види од каде доаѓа крварењето? Да не случајно има некој полип, миом, не знам...
    Ајде консултирај се и со Димчев и лежи, тоа е се што ти можеш да направиш, другото е на Господ. Те гушкам :hug:

На WhiteCat33 и gothchick им се допаѓа ова.
  6. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.349
    Допаѓања:
    3.270
    Искрено не знам што испитување би ти правеле на трансфузиологија ако се е во ред со плодот (раст) и д димери се во граница на толеранција. Единствено мутации ало мислат да испиташ, што не е на одмет, мислам дека за трудници е и бесплатно, а бесплатно е и торч да испиташ веќе на едно идење. И друго нема што.. се чудам како ни под спекулум не гледаат од каде е крварењето, па и хематом да беше, до сега ваљда ќе се повлечеше крварењето...

На gothchick му/ѝ се допаѓа ова.
  7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.789
    Допаѓања:
    77.157
    Такви крварења како што опишуваш другарка од хематом имаше до крај на бременоста. Течење по нозе, правење лом и крвети, многу многу крвареше... да не е некој хематом што не е на некое видно место...? Димчев е супер, дај боже он да установи што е работата..

8. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    1.320
    Можно е да е од хематомот, тој или ќе се апсорбира или ќе протече. Вечер прашај и побарај плус да те боцнат со инекција прогестерон депо или пролутекс да примаш во стомак по една на ден, некое време додека да се смири исцедокот. Секако мирувај периодов. Со лесно

На P.S.love му/ѝ се допаѓа ова.
  9. A.a.gj

A.a.gj Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    288
    Допаѓања:
    628
    Само лежи,одмарај најмногу што можеш .. јас на почеток на бременоста имав хематом.Крварења и кафени и исцедоци имав до почетокот на 4ти месец и тоа ми се јавуваа на некои си 7-8 дена .. таман ке помислам готово е се смири,пак ќе се појавеше..,примав терапија прво Дабростон уште од самиот почеток пошто сум со ин витро,па продолжив со утрогестан вагинално поради тоа што многу повраќав и дабростонот џабе го пиев,и боцкав прогестерон депо на секои 3 дена.
    Немој да се плашиш,јас искрено одев на лекар штом видев дека крварам..од страв бидејќи бременоста 5 години ја чекав ..сакав само да слушнам дека срценцето чука само така се смирував.
    Хематомот се исуши благодарение на терапијата и на лежењето,бев на строго мирување. Денес тераме 28+ недела..
    Само консултација со доктор,па и на прегледи оди ако треба на секоја промена што ќе ја видиш,се ќе биде добро!
    Со лесно!

На 5678m и P.S.love им се допаѓа ова.
  10. P.S.love

P.S.love Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    9.169
    Фала ви женски за мислењето и советите :hug:
    Најмал проблем ми се прегледите зато шо работам кај гинеколог овде во Хрватска. Таман се вработив, дознав дека сум бремена. Ни угоре ни удолу.:tmi: Бидејќи хематомот е мал, докторот сметаше дека не е заканувачки, освен ако не почнам да крварам, ми препиша терапија и си одам на работа. Не кревам тешко, дома мирувам колку што можам, ми помагаат сите.
    Чекам резултати за тромбофилија, ама то за 2 недели (waiting)
    Ќе видиме сега прегледот шо ќе кажи.
    @A.a.gj знам како е кога чекаш и силно посакуваш бебенце, потполно те разбирам. Ти посакувам до крај да биде се ок. :f:
    Со оглед на мојата возраст, не би сакала сега да е втор спонтан во 5 месеци:( без разлика што без проблем забременив. И не знам зошто само негативни помисли имам.:|(facepalm):x

Среќно на сите до крај(fingers):sun:
    Се читаме покасно :hai:

На A.a.gj му/ѝ се допаѓа ова.
  11. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.840
    Фала ви за поддршката, не знам дали сум феномен некој или некој нешто не гледа, не прегледува убаво. Не може никој да не е запознаен со вакво нешто, на првиот преглед ми рекоа имам полип, сега никој не гледа не спомнува, ми правеа Пап и нема валидни резултати треба да се повторат, никој не спомнува ни дали тоа може да е причина. Чим се пронајде и ќе се реши. Се е во ред со бебето, а што ако го изгубам живо и здраво право заради не реагирање на време, каде да ја барам вината кога сегде отидов, сегде прашав, врски и што све не, уште ништо, пијам се што треба, се боцкам, лежам и првото дете не добива ни третина од тоа што го добиваше од мене, веќе и ме трга на страна не сака да е до мене и бега:u:
    Имав мал полип што првата матична го виде во 7-8 недела, надворешно и ми рече не е ризик за бременоста, од тогаш никој не го видел ни спомнал, а ме имаат гледано под спеклум и новата матична и Чаир и Гак.
    Мутации? И какво е тоа за тромофилија, мада мене не ми е згрутчена туку напротив. А како мала имав проблеми, со тромбофилија два пати еднаш не памтам од зборови на мајка ми и вториот пат пред 8 години имав крварење од нос па ми пишале дека имам хиперкоагулабилна состојба.
    Нешто до ова да испитам? Сепак утре ќе земам упат и до трансфузиолог, уште тоа остана и скринингот кај Димчев.
    Се надевам, ако не бар да ме препрати на право место, он бар е таков искрен. За ехо и скрининг експерт ама штом во нешто е несигурен тогаш препраќа.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  12. perla24

perla24 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    191
    Дај Боже утре Димчев да ти каже што точно се случува, претпоставувам дека е агонија се ова низ што минеш.
    Стварно не можам да сфатам како може да не се гледа од каде е крварењето, како што објаснуваш станува збор за обилно крварење, па сукрвица да е треба да се види од каде е, а не па вака.
    Се се сведува на верба во Бога и позитивна мисла, пробај барем тоа да го задржиш колку што можеш највеќе.

13. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.840
    Ме држи тоа што бебето е добро, да имаше некој проблем може и сама ќе се откажев, не можам да опишам колку е психички тешко. Знам какво е нашето здравство, замислете кој импакт го има ова врз нас како фамилија што сакаме да заминеме од овде, а претходно се противевме.

14. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.514
    Допаѓања:
    2.916
    Мешиња да ве поздравам само. Со првата бременост поактивна бев и дека работа од дома. Сега ем на работа, ем дома со тодлер можете да замислите колку време имам...ич. А ве читам чат пат. 23та недела терам и да ви кажам умов само на благо ми оди хаха.

На sani99, Inana123 и Marsi* им се допаѓа ова.
  15. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.522
    Допаѓања:
    2.759
    Јака ти душа, се надевам утре ќе се најде причината и ќе олабавиш. Ти праќам пуно сила и позитивни мисли :muscle::l:

16. P.S.love

P.S.love Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    9.169
    Уф! :whew:
    Еве ме! Ме прегледа докторот, се' е ок со бебето, ФАЛА НА БОГА:l: се развива, слушнав срцева акција, хематомот се намали од 19 на 7 мм. И сега следува мирување додека не помини овај период.(fingers)
    Фала на сите за поддршката! :inlove:

Последна измена: 25 април 2024
    На Martka, nikja, sani99 и 10 други им се допаѓа ова.
  17. A.a.gj

A.a.gj Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    288
    Допаѓања:
    628
    Одличноо.. баш те мислев.
    Ќе се изгуби хематомот,ќе биде во ред..
    Чувај се! :l:

На P.S.love му/ѝ се допаѓа ова.
  18. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.522
    Допаѓања:
    2.759
    И се случило на некоја да и се разора желудникот од течноста за скриен шеќер? Бев во понеделникот, и од тогаш наваму се истурам по неколку пати у ден дури банана повраќам. Буквално ич храна неам задржано, се мислам дури на инфузија да одам... Неам грам енергија...

19. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2023
    Пораки:
    840
    Допаѓања:
    1.155
    Лајкот на постот е за поддршка:hug:
    Не ни можам да замислам низ што поминуваш, се надевам утре Димчев ќе ја види причината.
    Бебето е борец исто како и мама:hug:

20. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2023
    Пораки:
    840
    Допаѓања:
    1.155
    Мајки некаде 16та недела почнав да ја осеќам бебка, тие неколку денови дали ќе седев или легав ја осеќав доста често.
    Не премногу јако, ама како пеперутка ме скокоткаше.

Овие 4 дена мислам секој ден послабо, дури овие два дена не сум ни сигурна дали е бебе:|
    Кај вас како е?
    Или како е било?
    Да ме утешите.
    Во Понеделник на Доктор го слушнаа само срцето беше добро.
    Сега сум 17+4.