Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.811
    Допаѓања:
    12.718
    Бап ми е мило:l: одмарај сега.

На Marr_ss и P.S.love им се допаѓа ова.
  2. Oxsana

Oxsana Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2018
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    411
    Како ве проверуваа на ехо или..јас пред некој ден бев на контрола докторката ми рече нема ништо во ред си е плодова вода, а тоа на ехо го гледаше, нормално било да се навлажнувам, ама не ме погледна воопшто долу (спремна бев и гаќите да ги соблеча за да види(facepalm))
    Кога истекува плодова вода се приметувало. Искрено кога ти е прво од каде да знам, како и по што да разликувам. Среќа што постои форумов па тука доста се информирам и прашувам. Фала ви :*

На WhiteCat33, Marsi* и intj_girl им се допаѓа ова.
  3. Bella.alleB

Bella.alleB Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    4.170
    Извинете што ќе се вмешам мене кога ме проверуваа дали е плодова вода ме гледаа вагинално со спекулум и ми викаа да кашлам дали ќе протече нешто, а имало и некои тестови специјални за тоа.

На WhiteCat33 и Marsi* им се допаѓа ова.
  4. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2023
    Пораки:
    840
    Допаѓања:
    1.155
    Јас незнам дали да го гледам како проблем ова, јас нонстоп сум влажна-мокра како да го кажам.:^)
    Гаќите обавезно имаат по еден голем круг, ако е и малце потопло бетер е.
    Долу нонстоп сум "влажна".:wasntme:

Со првата бременост исто бев и знам тука пишував и паничев.
    Еднаш летото одев до Гинеколог и малку пешки се одеше, осеќам се повеќе мокра бев а носев фустан.
    Кога дојдов дома гаќите како под чешма да беа, целата бев во паники и одма закажав контрола.
    Докторот сакаше да ме провери имало некои тестови за тоа, ама моментално кај него немаше.
    На ехо си беше се во ред и тогаш.
    Да е плодова верувам дека премногу ќе има, не се секирај.

На Oxsana, intj_girl и Bella.alleB им се допаѓа ова.
  5. .brm.

.brm. Активен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2023
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    36
    Прво ме гледаше со спекулум и кашлав. После и со прсти ме проверуваше да не сум отворена случајно. Па ме гледаше со вагинално ехо да ми измери цервикс и на крај со абдоминално ми мереше количина на плодова вода. Ептен ме истинтраа. Еве од тогаш навака имам уште влажни дамки ама не постојано, најмногу се случува кога пешачам, навечер додека спијам нема ништо.
    Иначе и јас така во прашалници сум како нема да утнам нешто што не сум видела до сега, ама освен да чекаме во моментов нема друга опција па помирена сум со тоа. :)

Едит
    Имало ленти со кои се проверува дали е плодова вода, ама не ми проверувале така до сега. Не знам како изгледаат.

На Oxsana, intj_girl и Bella.alleB им се допаѓа ова.
  6. Sunrise!!!

Sunrise!!! Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2023
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    524
    Го гледам мојот транспортер и некако ми изгледа дека е премногу во седечка положба. Дали сите транспортери се за нобороденче? Има ли некој cangaroo empire количка од енци менци ја земав јас да сподели искуство

7. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.811
    Допаѓања:
    12.718
    Девојки малку ми е прашањево ван темава,ама немам кај да прашам. Одбивноста на мириси ми е на најако, да не зборам гадењето и од време на време повраќање. Во колава купивме мирис за кола и уште прв момент почна да ми се гади од него и го фрливме, е сеа седиштава ни се полукожни и имаат упиено и колава луѓе не се ветрее, не можам да влезам во нејзе.. црева ми се превртуваат а треба да патувам следна недела. Дали постои нешто што ќе ми помогне да не го осеќам мирисот или нешто што ќе го намали? Стварно пешки би идела на Марс само за да не се качам во колава.:envy:

8. Inana123

Inana123 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2020
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    779
    Јас кога отидов во Плодност со пукнат водењак не беа сигурни дека е тоа, ми направија таков тест кој утврди дека е стварно плодовата вода. Најобичен тест како стрип оние и што се за бременост

На Bella.alleB му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Inana123

Inana123 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2020
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    779
    Јас до 20 и некоја недела мнооогу ретко ја чувствував, дури страв ме фаќаше дали е се во ред со беба :sweat: од 29та негде до сега ме скапа мислам :D на прегледи ако е се во ред, немаш простор за грижа :hug:

10. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.589
    Допаѓања:
    1.354
    А во која недела ти беше пукнат и дали многу течеше или само беше мокра на гаќи? Јас исто некогаш се осеќам како да сум мокра, некогаш ништо нема, 26 недела сум.

11. Inana123

Inana123 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2020
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    779
    Јас тогаш бев 39+6, првиот пат и не течеше така но на вториот веќе баш обилно беше. Се чудев како им беше чудно нив бидејќи велеа супер е количината внатре на бебето а јас доста изгубив и по пат, затоа и беше тестот.

Јас приметувам кога е потопло се правам утоп доле, како потење нз како да го објаснам, со првото не ми беше вака..

На intj_girl му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Oxsana

Oxsana Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2018
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    411
    Ти благодарам..за 4 дена сум на контрола и ќе побарам да ме прегледа со спекулум.

13. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.589
    Допаѓања:
    1.354
    Јас кога се движам повеќе приметувам, кога лежам цел ден нема ништо, затоа ми е страв да не е плодова. До сега сите што ме прегледаа ми рекоа дека нема шанси да е плодова, макар што не ми направиле никаков тест.

На Bella.alleB и Inana123 им се допаѓа ова.
  14. behappy111

behappy111 Активен член

Се зачлени на:
    4 декември 2023
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    153
    Zdravo na site , eve me pak mene:hai: sakav da ve prasam dali maticnite ginekolozi privatni vi naplakjat eho 3/4D pregled na vasite bebinja ? Na mene mojot mi bara 600 denari za 2D a 1500 za 3/4D i sakav da se konslutiram so vas :?: .

15. TamaraR

TamaraR Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2022
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    149
    Јас сум 27ми Мај (fingers)

16. Inana123

Inana123 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2020
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    779
    Даа, за 3/4D ми зема 1700, а за обично (не знам дали е 2/3D) на секој преглед плаќам по 350. Исто и за ПАП тестовите секој пат ми ги наплаќа како ќе им текне..

17. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.992
    Допаѓања:
    1.742
    Јас 28 :$8-| ...каде ќе се пораѓаш

18. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.412
    Допаѓања:
    23.115
    Секој преглед 2Д ми наплаќа 500. Скрининзи си правам на Гак. Утре ми е вториот и сликичка ќе си побарам во 3/4 Д. Како ќе прави преглед ќе и барам слика.
    И мојата ми вади , неможам да кажам не, ама во 2Д се.

На sani99 и Annaa 995 им се допаѓа ова.
  19. Miy3

Miy3 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    185
    Zenski ova sto sega mi se sluci me isplasi do smrt. Zaspav i odednas pocnav da osekam bolki vo stomakot, potreba da odam po golema nuzda i dobiv mn gasovi.
    Se razbudiv i odma otidov vo wc, dijarea imav proprateno so menstrualni bolki, i preplsena do smrt samo gledav vo soljata dali ke pocne da kape krv … nemase niso nitu vo soljata ni na hartijata koga se izbrisav, se izmiv zo ladna voda da se vratam malku vo normala bidejki srceto mi cuka kako ludo ke mi izleze mislam , i se vrativ povtorno vo krevet.. dali na nekoj mu se slucilo ova, vo misla mi e sto bese sega ova, imam uste bolki vo stomakot no ne tolku jaki.. samo ne sakam da mu se sluci nesto na plodot utre odam odma na ginekolog, ako uspejam da ja pominam nokjva do utre..

На Annaa 995 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Bella.alleB

Bella.alleB Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    4.170
    Мила ако се сериозни болки за да си мирна оди уште сега на дежурен, која недела си?