6 nedela sum .. doktorkata vika deka e normalno da se ima menstrualni bolki , bidejki matkata bila glup organ i ne pravela razlika dali treba da i dojde menstruacija ili treba da se razviva plod vo nea… tocno so tie zborovi mi ja objasni situacijava … sega pak bev po wc i kako da se namalija bolkite si vikam da ne sum preterala so hrana pa od toa i dijarea i bolki ama nz .. ako vo slucaj se povtori ojdov na dezuren obavezno
Исто имав менструални болки на почеток, претежно скоро сите ги имаат но се што е умерено е и нормално, сепак се случува промена во телото. Ако е нешто неиздржливо отиди си на доктор.
Дааа, па добра сум во принцип, освен тоа што имам болки во колковите дур спијам, и сега почна некако да притиска доле на моменти инаку сум и изненадена и малку паника ме фаќа, прво ми е ти како се осеќаш??
Се е тешко веќе на крај ама викај ура мешето тежи, станувам навечер често за во вц, исто во сон некако нозете ми се здрвуваат а пијам магнезиум 2х1. И мене ми е прво па возбуда, паника, емоции еден куп осеќам
Вчера бев на ехо..следа нед цтг прво .. рече дека е спуштено во канал и од там сум имала тие менс болки 3 дена и болки во половина... ама вика можи и да си тера така заглавено и со недели ....само да е со во ред другото мпра да го поминеме... мг рече кога ќе почнам 37ма да го прекинам
Како помина... кој доктор ти се погоди или имаше врски... И јас ќе сум таму ама че оставам на тоа кој се погоди тоа..
здраво девојки да прашам,на 14ти ден после инсеминација бетавредноста беше 178.2, на 17ти ден поинсеминација беше 594.2 дали доволно расте или не и како се рачунаат недели ,ако е од прв ден од последна менструација тоа значи дека сум негде5та недела и вредноста нели е мала за таа недела. На 2 мај ми е закажано прво ехо
11н5д оваа недела сите симптоми си заминаа од повраќање ( го имав кратко ) болката во градите ми се намали да не речам исчезна. Малце ме фати паника 3нед не сум кај матичната појдена сега во понеделник сум за приска скрининг брисеви. Туку да ве прашам со првото некаде кон 12+ недела почнав да ја осеќам по малце, а ова мислам дека почнав да го осеќам од 11 незнам дали е можно или не ( како муслул кога ќе игра 1 во ден и толку) секогаш на исто место долу кај јајникот некаде
Мускул ти е. И во 12 та недела е прерано да се осети. Над 15-16 може некоја да осети слабо слабо треперење. Премногу се мали за да се осетат.
Девојки,тие што сте примиле инекција Рогам,кои документи ги носевте во фондот за да ви ги рефундираат средствата? Сметка,сметкопотврда,претпоставувам лична карта и трансакциска сметка и потврда од матичен доктор дека е примена.. дали треба уште нешто?
Проверувај бета на неколку дена и следи дали се дуплира. Тоа најдобро ќе ти каже дали се развива како што треба бременоста.
ТочноЈас денес ке одам на цтг и ќе прашам за магнезиумот што да правам дали да прекинам.. мене стомакот сеуште ми почнува од под гради, не ми е спуштен воопшто.
И кај мене е така само што дека второ не е баш од под гради знам со првото немав ич простор..сега е друго раширено доле има место за се Е сега нз дали ми е филм или ств така си е осеќам олеснуваее на дишењето малку не ме притиска толку не ми го зема здивот си поврзувам еве со тоа што е спуштен Постелка 2 степен зрелост рече колку ќе тера не се знае треба да дојди 3 па тогап...викс вака може и до крај а можи и една две нед не е правилп
Исто и јас на почетокот имав дијареа и многу чести столици, нормално е од хормоните е најверојатно. Абе едвај додржував до шоља и после "експлозивни" столици се чудев шо ми се дешава и овде пишевме уствари дека на секоја и е така. Ако е само до нагонот за во вц и дијареата не се плаши нормално е, е сега ако се повеќе од 5 пати во денот можи е стомачен вирус а дека му е нешто на бебето од дијареата не верувам. И нормално е да имаш грчеви во цревата при дијареа.