Девојки, ќе се пореметам со феталниве движења. Минатата недела беше многу поактивно бебече, бев 26+, сега оваа цела недела 27+ многу послабо, нема некои јаки удари, или ги има мн поретко, повеќе како мрзеливи движења. Нели како расте треба и уште поактивно да биде... Ставарно не знам веќе. Понеделникот бев на преглед супер беше бебе ама ова сега баш ме загрижува. Јас очекувам се повеќе и повеќе да го осеќам, тоа ептен мрзливо ќе претне.
27+ и кај мене беше 3-4 дена по мрзливо бебе и движењата беа послаби,го осеќав ама нежно баш имавме пишувано,малку поназад .. сега сум 28+2 и од пред некој ден пак си се врати во нормала онака како што си беше активен со посилни удари
31+ недела, ви се случува ли да се осеќате изморени од честите движења на бебето, како да ви ја земаат енегријата или само јас сум така, како без здив останувам, непријатно многу на моменти, и енергијата на најниско ниво ми доаѓа …
Ti blagodaram mi olesna malku ne sum edinstvena znaci ❤️❤️ Bev na pregled sega i doktorkata kaza fala bogu se e dobro i nema krvarenje, i mi ja namali dozata na magnesium od 3 tabletki dnevno na 1 sega, misli deka mozebi od toa me fatilo dijarea.. pa zdravje samo so gospod napred ke videme kako ke bide, si se tesham sama, kako e gospod nikoj ne e kako saka toj taka ke bide
Види дали магнезиумот ти е цитрат. Тој прави дојареа ужас….Јас мислам дека ослабнав 4 кила од него. До дехидрација скоро дојдов.
И јас имав дијареа драга на почетокот, исто и цревни грчеви имав доста. А од магнезиум дополнително имав премногу дијареа. Не се грижи.
Јас останувам така без здив во моментот кога имам стврднување на стомакот, одма станувам ако лежам и ми е подобро.
Завршено и кај Димчев. Ниту скратен (3,5+ е), ниту отворен цервикс. Се е супер, крвен сад или при преместување на постелката некое крварење е случено. Не гледа проблем со крвта, проблем со детето, внатрешен проблем. Прогестерон депо да продолжам, нема штета од тоа, активно мирување. Епа веќе тоа е тоа и сам ми рече нема потреба од трансфузиолог, не се прави со сила болна, виде димери и хемостаза. АМА дури ни он не знае точна причина, џабе ги напаѓав сите. Со сигурност ми кажа за цервиксот, а за другото само претпоставки. Феномен некој сум.
А добро и да се случило некое крварење со поместување на постелката, а сега е активно уште крварењето, зар нема на ехо тоа да се види? Многу чудно, баш феномен. А вака вагинално, кога те гледаа, исто ме видоа ништо? Да не е некој крвен сад во делот на вагината, не внатре
Да и мене тоа ми е чудно, ако крварењето е сеуште активно, некако замислувам дека може да се види од каде доаѓа, а дека може да се случи крварење од поместување на постелка, може, ама валда и доколку е сеуште активно ќе се види од каде потекнува. Не знам што да кажам искрено. На тебе е да мируваш и да имаш верба во Бога.
И при толку обилно крварење да не се види од каде доаѓа баш чудно @gothchick господ со вас, сега мирувај колку шо можиш повеќе и психички опушти се конечно
А и ова со мерењево на цервиксов, еве не можам да разберам како може некој да го мери 2 а некој да го мери 3,5, тоа и не е занемарлива разлика. Едното те става во категорија скратен цервикс, дури и кандидат на серклаж, а другото те става во категорија солиден цервикс. Тоа што не можат да видат од каде е крварењето, и тоа не можам да го сфатам, посебно зошто викаш дека сеуште е активно, тогаш барем кога е активно по некоја логика би можело да се види, не знам стварно. Постелката на кој зид ти е?
Ne mi kaza za dve nedeli otprilika ke se slusne srcev reakcija, pa nemam pojma prva bremenost mi e ova.. denes mi kaza deka termin za poroduvanje bi mi bil na 22.12.2024 pa spored toa i nekako mislam deka mozda i ne sum 6 nedela tuku porano ic neznam so da mislam ….
И кај мене беше понизок од вредностите пред еден месец кога испитував. Ништо посебно не сменив во исхрана, само обавезно јадам овошје во тек на денот.