Фала ти кукле за подршката и на сите други...знам мн сум досадна со моево жалење...но немам на кој друг да кажам што би ме сфатил подобро од вас...на мм избегавам мн мн да му кажувам зошто ќе отиде ќе ја запали! Тоа неможам и јас да го сфатам.ми вика мие денешниве трудници само за меше сме се држеле сме биле лигави итн А јас ако сум лигава од прва ќе и фрлев метла и џогер.а не секоја вечер си оди и ме остава сама да изметам и иџогирам ...недај Боже ќе се лизнам на плочките ќе нема кој да ме види ....Да знаев дека ваква ќе биде ќе си дадев отказ одма кога дознав дека сум бремена...и ќе си најдев одма др работа ...а сега касно е толку издржав си викам за 2мес ,а Господ е голем и гледа се...кога тогаш ќе и врати...ееј родила две деца ...и се заборавила....а психички шо ме јаде тоа плус,..
Денес бебчево не ми мρдна ниеднаш се надевам деκа е тоа бидејќи цел ден сум во движење уште од сабајлево Надвоρ е пеκол, има 40 степени сигуρно, не се диши Κој не излегол, ич неκа не излага на овој пеκол стρашно е
Ние се спремаме од 1 август да се одмориме малце во охрид ама ни јас неби де осмелила да влагам во езеро само под сенка и со шешир
Можеби се успало пробај кока кола со лимон истискан и некое чоколатце па ќе се разбуди за фудбалче малку
Најчесто бебчињата мируваат при движење или активност на мајката. За нив е како лулашка и си спијат...уживаат. Дури навечер кога ќе одмори мајката тогаш се буди бебуш. Напи се една кола или апни нешто благечко, може ќе го пробудиш бебчето ако си нестрплива.
Се напив κоκа κола и блачκо и сега миρувам малκу пошто го ρазмρдав ептен сабајлево од 8-9 излегов Сега ќе чеκам да ме ρаздρма тоа мене малκу
@<3 pleza4e <3 Си вели мама нека се подвижи за мене, жешко ми е мене ќе си поспијам, ќе станам да апнам нешто и пак ќе нанам. A вечер ќе ја буцнам за цел ден шо ме немаше хихи
Имам забележано дека кога сум баш исцрпена од активности не е активно бејбс. Вчера таков ден беше, дуури вечерта кај 22 мрдаше. Ама не е прв пат па не се испаничив. А Мариз за упатов да го најдам па може ке се просветлам и одглупам и ќе пишам пак. Имајте убав ден и не шетајте никаде. Да се надеваме дека ќе дадат препорака од влада дома да седиме од вторник.
Мамички бебево ме утепа од клоцање со душа чекам да се породам, многу е топло внатре седам а од топло губам воздух, да можам одма би се породила, иначе сум 37+6 ама кичмата и колкот ме болат мн
Моево е мирно денес, а јас лежам цел ден со главоболка од жешково. Се надевам вечер ќе се размрда ко ќе залади малце. Кој магнезиум е најдобра замена за директ кесичките? Конечно ги допив имав и од портокал и лимон и не можам повеќе со нив, мноогу ми се грди неподнослив ми е вкусот, па мислам какви таблети да барам сега.
mene mi rece doktorot do grcija moze da otideme na odmor,istoto vazi i za planisko mesto-samo banjanje nikako ni vo more ni vo bazent-samo lezenje....lezenje....ladenje so nekoe pivce i taka ke go pomineme letovo,nie sme taman-zamisli kako im e na onie trudnici pred raganje 8-9mesec
Еее јас бев таква пред две години, се породив на среде август а пред тоа одев на работа до 14 и од 14 по сето сонце... Ајде добра ви ноќ, нека оваа биде полесна за сите со убави соништа!
Vo more moze slobodno da se banjate, jas i vo prvata bremenost se banjav i toa celo leto si bev na more, sekoj den odev na plaza, a i sega se banjam vo more, toa sekoj ginekolog go preporacuva, vo more slobodno, a vo reka, ezero i bazent ne, poradi mozni infekcii, taka da slobodno uzivajte vo letoto i vo odmorot dokolku odite, pod senka i vo voda i relaksiranje so nekoe svezo sokce Leka nokj i od mene meskovci
Денес умрееев на работа 1 роденден имавме ама со 20возрасни и 20 деца жешкооо пекол иако отворени вратите џабе ,клима не дава да пуштам течеев од пот....и плус ми рече не те префрлам на пола работно време 9600 на картичка,а да и враќам...и тоа ќе ми рачуна 150 денари од роденден се шокирав... па тоа е нулас денес 6саати ќе спремам ќе служам ќе гледам 40души ќе метам и џогирам за 150 ден????она од присутен зема 150ден...и сега летово нема многу родемдени околу 20 ама оак одам чистам и сее,и ќе земам колку 3000денари а со такси одам значи за 1000 денари ќе работам имам кредит 4800д рата ...нема душа нема жал нема ништо човечнооо