Zdravo devojki. Dali ste se soocile so visoko holesterol, momentalno mi e 7.9 a sum 24 nedela? Dali ima nekakov problem i pisav na maticnata ama deka vikend izgleda ne gleda Vi blagodaram
Со главоболка станав. Пукнав мислам дека. Неможев да издржам , се напив еден парацетамол и ми помина. Нормално било главоболка, ама мене до нагон на повраќање ми иде дури.
За Марија не би да коментирам, бидејќи не ја ни знам др. За Билјана јас лично само најубави зборови. И со сестрите сум немала проблем до сега. Било која кревала и ќе ме ислуша и ќе ми даде одговор. Колку пати кај Емина сум идела за да ми спреми док.за комисија, па и нови термини ми фаќала за конзл.
Да и мене така, пиев б6 ми се смири, ама не скроз. Па легнав малку и си пуштив Friends. Изгледа времево премногу ни влијае, гледам последниве неколку дена повеќе бремени членки се жалат на главоболка.
Праев крвна слика вчера, шеќер под нормала, холестерол и триглицериди покачени. Др ми кажа дека во бременост не се мереле холестерол и триглицериди. Не ни јадам да речиш мрснотии, 7.59 холестерол и 2.23 триглицериди.
Ne znam, katatstrofa be, bremenost prva tamu vodev, a dojdam za upat prevrtuvaa oči, edino fini bea koga plakjav privatno da nosat oni brisevi, a kažam sama nosam, druga ploča. Trudna so preeklampsija dijagnoza, da mi izmerat pritisok so komentar ajdeeeee i toa li sega da pravam..
I moite se otprilika vakvi, holesterol 7.7, trigliceridi 2.45, i ja znam ne se merat vo bremenost. Šekjerot 4. Ast i alt pak mi se pod dolna granica, ama i tie navodno ne se merat
Blagodaram...Isto i jas ne jadam mrsno, ne znam od sto tolku mi se pokacile...Mene trigliceridite mi se 2.07, denes ispituvav, sekerot vo normala mi e....Znam deka vo tek na bremenost i se zgolemuvaat ama deka ova nad 6.20 pisuva visok rizik...
zdravo na site, veke sum 39 nedela od popladne cuvstvuvam bolka vo kicmata, konstantna bolka znaci vo dolniot del na grbot dali moze da bide pocetna bolka za poroduvanje?
A porano kaj Lozankovski rabotese dr. Lolita Grkovska, predobra doktorka bese dali znae nekoj kaj zamina taa?
ne e na odreden period, konstantno me boli, kako blaga ama cudna bolka pa mzoe da kazam deka vakva e bila mojata predmenstrualna bolka
Mislam vo Gjorče, posleden pat ja koga bev so prvoto trudna, pred šest godini mi kaža tamu kje odi Ama mene daleku mi beše i ostanav kaj Marija, pa ja smeniv sega pred godina
da jas imam pokachen holesterol i trigliceriidi, holesterolot 6.80 nekade a trigliceridi nakaj 4 … istoto mi imat i mene kazano deka ne se merat vo bremenost, ama sepak e golema brojka
Ako ostane taka, mislam ne e ništo, ama ako počne da se zgolemuva, se povekje i povekje, na klinika...
Од како останав бремена холестеролот и триглицеридите ми се секогаш над граница. Шеќерот беше во нормала близу долна граница а сега ми паднал на 3.5. Исто и креатининот ми е малку под граница затоа што ретко јадам месо..
Јас го поврзав со месото, а можеби и понизок креатинин е нормален во бременост штом не сум единствена