Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.403
    Допаѓања:
    23.098
    Мене ми искоментира сестрата за прв скрининг, као па таман кога ќе се врати Билјана ќе ти го направи ( она беше на одмор 2 недели негде и ќе поминеше и терминот за тоа) , а со Билјана зборев и знае дека си идам кај докторка на Гак и као ми вика супер ти е она, да си терап за се што ти треба таму, како скроз нормален однос. И и викам на сестрата кај Билјана треба да плаќам над 2000, а на Гак кај професор доктор НЕ. И заќуте.

2. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.403
    Допаѓања:
    23.098
    Имам слушнато дека е во Ѓорче. Сакав кај неа, дека и ќе ми одговараше близина, ама била полна со пациенти.

На Miy3 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Stela Maris

Stela Maris Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.611
    Допаѓања:
    2.101
    Abe toa ti e, isto. Ja so prvoto isto taka, aaa Marija kje go pravi, i rekov na taa debelkata sestra plavata ne, ne daj mi ti upat, profesor kje mi go pravi na GAK, i navredena odma.
    Pa so brisevite, taa crnata sestra beše sekogaš, ako platev da mi gi nosat ako nemam vreme, super, ako kažev ne slobodna sum kje se prošetam do tamu, lele durenje

На A.V.S 91 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.403
    Допаѓања:
    23.098
    Се носам сама. Од прво до последно. Ќе користам се што ми следува бесплатно. Барем додека сум трудна да имам некој бенефит. Вчера бев по упат и прашувам колку е втор скрининг, онака ме интересираше, вика само докторот прави и 4000 е и нешто. Епа ако треба да плаќам , уште 2000 ќе дадам и ќе идам во Систина ако е за тоа.
    И Билјана ме примети дека сум така малце директ и кажувам се што ми е на душа и дека немам баш влакна на јазик.
    Она навистина нема проблем за моето идење на Гак, дури и сама ми викала дали сум се договорила со др. за преглед или скрининг. И сама ми викала ај прошетај се до клиника, да ти земам брисеви.
    А сестрата ако сака кај нив и сака приватно, нека ми плати, немам апсолутно проблем за тоа.

На Anyshka и A.V.S 91 им се допаѓа ова.
  5. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.085
    Драга ако не се природни н можам да препорачам.
    Јас препорачувам исклучиво козметика која е природна (по можнот и органска) која сум ја тестирала и стојам зад неа. Од аптеки не сум нашла ништо природно,или вредно за препорака освен Веледа која е одлична и може да ја земеш. Целата детска колекција од Веледа е одлична.
    Сепак јас стојам позади она што го препорачувам
    Сега за сега Белина е единствен БиоШоп кој нуди исклучиво природна и органска козметика од разни марки за сечиј буџет.

На WhiteCat33 и Laura7 им се допаѓа ова.
  6. Stela Maris

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.611
    Допаѓања:
    2.101
    :D:D:D
    Celo vreme samo zimaat od nas, i jas vikam, dur možam kje koristam besplatno. Ma ništo ne im ostavam, lopurdi

На Anyshka и A.V.S 91 им се допаѓа ова.
  7. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.179
    Допаѓања:
    10.617
    Јас со Марија имам исто искуство како што @BellaBibi има со Билјана.
    Многу позитивно, сама ми вика оди на ГАК зашто знае имам докторка таму.
    Моментално втора бременост ми води и до сега секогаш ок ми била дури ми куца на вибер за боледување, за резултати и сл.
    Инаку со првото зашто беше во ковид ми рече ако ти е шубе на ГАК, докторот го прави скринингот кај нас, можеш кај него, мислам околу 3000 беше, секако одбив.
    Сестрава Емина ми е многу ок, дури и муабети со нејзе.
    Дефинитивно секој со свое искуство.

На sani99, BellaBibi и Stela Maris им се допаѓа ова.
  8. Stela Maris

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.611
    Допаѓања:
    2.101
    Marija koga slušna deka ne sakam vrski preku nea za poragjaj, a 300 eur baraše togaš za doktorot 2018/19, nego kje idam taka koga bidne i koj bidne, nekako splasna i taka bezveze ostana

На Tea SK му/ѝ се допаѓа ова.
  9. sinoli4kaaaaa

sinoli4kaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2013
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    60
    Isto i mene kreatininot mi e pod granica. Znaci gore-dole slicni sme so parametrite od analizata :) Zelezoto mene sekogas mi bese nad 15 a denes gledam 9 vo granica mi e ama padnato malku, ne znam zosto a gi pijam PreMama...

10. Bella.alleB

Bella.alleB Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    4.170
    Можно ли е? И мене железото ми е 9:rofl: хемоглобинот 142.

На sinoli4kaaaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.179
    Допаѓања:
    10.617
    Е уште ова не сум слушнала, матичен да бара мито за врска доктор на ГАК.
    Македонијо милаа :headbang:

12. Stela Maris

Се зачлени на:
    4 мај 2023
    Пораки:
    1.611
    Допаѓања:
    2.101
    Da bre, ja prašav imate li nekoj da preporačate i mi vika aa daa imam, se dogovarame nie, 300 eur kje bide rabotata ( sigurno si zima ona 100 če), ako sakaš

На Tea SK му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.769
    Допаѓања:
    1.320
    Жени да ве прашам. Сега во тоалет си ги загледав градите. На брадавицата поточно на аеролата, нели има како мали израсточиња, грутки околу пупката не знам како да ги наречам, видов дека ми е како поизразена, зголемена како до сега да не била таква. Дали имате вие приметено промена? Се приметува кога ќе ми се собере брадавицата. Кога е опуштена не.

14. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.361
    Матичниве поскапи од приватно.
    Оф топик, ама и за ехо на гради кај матичниве 1.500, кај Толовски приватно исто 1.500, Жан Митрев 1.800.
    Имаше некоја промоција не ми текнува каде, пап и ехо на гради 2.000.

15. TamaraR

TamaraR Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2022
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    149
    Јас сум 35та недела, негде околу 26 27 почнаа да ми се менуваат. Темни ми се и зголемени пупките

На Laura7 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. TamaraR

TamaraR Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2022
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    149
    Јас сум 35та недела, ист проблем. Цел живот сум 80 со 40/50 притисок. Сега 120 со 60 ми е и ми смета. Матичната ми даде терапија.

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  17. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.403
    Допаѓања:
    23.098
    Абе реално и без пари да те гледа, ако незнае што гледа џабе ти е.
    За некои работи пре би платила да ме гледа нелој што се разбира, отколку од памет да ме извади и живот да ми стресе.
    Немам проблем кај матичната. Сестра нека мрчи колку сака, битна ми е др. и вечно благодарна за тоа што ми помогна.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.361
    Муабетот ми беше дека радиолозите се стручни за тоа.
    Така мислам јас.

19. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.403
    Допаѓања:
    23.098
    Епа на радиолог ли идеме за ехо на јајници? Или за ехо при бременост?
    Радиолог е стручен за точно да прочита снимка, магнет, не и да лекува. Не за џабе зимаме снимки и идеме кај специјлист за одредена болест/ дијагноза.

Муабетот ми е дека мојата општа докторка , ќе ти направи ехо на бубрези, ама она е доктор по општа медицина и не е стручна за тоа. Може буквално да ми скрати живот со една реченица од тоа што видела, а притоа да нема врскa.

20. Miy3

Miy3 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    185
    Iiiiiii eve me mene pak so istite simptomi kako pred dve veceri….
    Zenski pomagajte , povtorno dijarea so bolki vo stomak, bolki kako za dobivanje period samo sto neznam dali me bolese taka stomak ili dolu vo jajnici.
    Gasovi nenormalnoooooo mnoguuuuuu, dremev na solja 15 min … sega se namalija, legnav i staviv toplo shishe voda na stomak i pijam caj od kamilica.. sto smejam da pijam vo vakvi slucai dali smeam probiotik ili nekoj lek ?
    Minatiot pat doktorkata mislese deka sum preterala so Magnezium pa me fatila dijarea, ne go pijam veke, sinokje piev ceden portokal (sam napraven) pred spienje pa si vikam sega od toa da ne me isece stomak.
    Se izvinuvam na podolgiot post i vi blagodaram