Каков магнезиум пиеше? Јас сменив на Now и дури и тврда столица имам.. а другите ми правеа грчеви, гасови, дијареа и експлозивни столици. Ама пак како и да е, нормално е низ бременоста тоа да се случува.. особено на почетокот. Како издувен вентил бев, многуууу гасови и чести столици.. кои полека се намалуваа. Сеуште знае да ме фати, 24та сум. Овошје пред спиење избегнувај, па и свежи цедени сокови...
Овошје и сокови треба да избегнуваш кога имаш дијареа. Земи пробиотици обавезно и двопек купи си и со јогурт наутро и навечер јади. Внимавај со топло на стомакот, не ставај ништо не се препорачува.
Да ареолоите и мене ми се одамна зголемени. Но сега приметив дека и тие како мали ситни точки, брадавички што и да се на самата пупка ми се зголемени. Па затоа прашав дали е нормално или да прашам дерматолог.
Како кафени пегички, на тие ли мислиш? и моите гради претрпеа многу промени, имав рамни пупки сега ми се испакнати, ареолите проширени и потемнети и така како пегички на нив и околу нив, градите зголемени дури и таму ми излегоа стриички мали. Нормално е.
Magnetrans forte 150mg, maz mi gi kupi od apteka kaza deka se preporacani od ginekolog za grcevi vo rana bremenost i tie mu gi dale. Dobro e stom e toa normalno jas preprasena sum so dijareata da ne ispadne i plodot haha malku e smesno ama pusti strav sto ne pravi
Ti blagodaram znaci probioticite ne se zabraneti, veke neznam ni sto e dobro sto ne haha pred nekolku denovi imav dijarea pa mi pomina i sega si vikam cedeni sokovi zdravi se mn vitamini, ama ispadna deka ne mi dobro vlijaat pak dijarea hah
Не пегички, на самата пупка како топчиња што се, тие ми се зголемија. Еве на сликата обележав на што мислам
Се е нормлано, кај мене се катран црнии а пегички дури и меѓи гради надоле по мешето... и по лицрто имам до очите...нормлано е се телото трпи промено
Мене ми се појавија две во минатата бременост ама ич внимание не им посветив и не знам уште што се. И по доење и еве втора бременост уште стојат.
Овие два дена приметив зголемена активност кај бебушот. Не дека ме клоца вознемирено да ме боли и слично, онака нежни движења, само ми се чини дека воопшто не спие, цело време мрда. Кога и да се разбудев за во вц навечер мрдаше, преку ден исто. Се загрижував кога го немаше подолго да мрда, сега па дека не престанува. Поискусните да ми кажат дали има простор за загриженост? 36+5 сум.
Исто и мене ми излегоа се повлекоа за недела дена али постојано има промени на ареолите сосема нормално е.
Потполно исто и кај мене. До 14/15 недела отприлика се пореметив со главоболки, тапа. После тоа, до ден денес (33та) ме нема заболено ич, а и не го сеќавам притисокот воопшто.
Женски ич не ми текнува дали се напив денес метил фолат 1000мг .. дали ќе биде нешто ако се напијам сега а може да ми биде второ апче денес ми рекоа ради мутациите несмеам да пропуштам ден да не се напијам, а за сабајле абе ич ич не ми текнува дали пиев ..
Ako ti e od pomos jas sekoj den si imam alarm vo 14:00 i taka znam deka ne sum propustila ni den da ne pijam apce . A za ovie tvoite apcinja ne se razbiram iskreno
И јас така еднаш изумив за метил б12 од 1000 мг пијам и како и за сите апчиња што важи, ако изумиш подобро рипни него дупла доза и не го земав. Од тогаш на лист си имам списокот со терапија и штиклирам после секое пиење зошто стварно многу витамини се и апчиња и се заборава. Инаку ништо нема да ти биде ако еднаш не земеш, доволно имаш резерви во организмот.
Не е точно, сите витамини се пијат после јадење не на гладно. Конкретно овие јас што ги зимам метилфолат, премама и б12, на самото упатството си пишува дека се земаат после појадок или после јадење.