Не сум сигурна каква е бањава, на море е, ништо чудно и морска вода да е. Ќе видам тоа, а температурата ми рекоа до 27 е. Значи проблем е водата, а не температурата или комбинацијата? Во секој случај нема да се бањам.
И да е од море, пак е затворена каде постојано влегуваат мн луѓе.. и сиг ставаат хемикалии за прочистување. Плус и температурата е проблем, затоа и дома лежење во топла вода во када не препорачуваат порано. На крајот смее, а порано не...
Prashanje do trudnici shto ne vodat bremenost vo privatni bolnici, dali ginekologot redovno vi popolnuva majchina knishka? Za shto koristi taa knishka vsushnost?
Neznam navistina prv pat slusam za ova. Nitu nekoj me prasal, nitu mi pobaral. Nitu za prvoto, nitu sega…
И со првото и сп второто имам ..и секој преглед пополнува..мерките на бебето , постекка, вода. Секое испитување
Imam i skoro prazna e, nekogas i jas ja zaboravam a i koga ja nosam gledam doktorkata vnesuva samo nedela i deka ima srceva akcija.
Да, на секоја контрола се пиша..притисокот исто кога ми мери... иако со првото никој не ми ја побара .. имав и си ја чувам
Мене притисок мојата ниту еднаш ми нема измерено, пред бременост ми беше 90 до 60, сега 120 со 80, среќа што сама се следам дома и знам дека висок притисок е опасен. Но сигурно има и трудници кои се бремени по прв пат а не се упатени до толку, затоа треба да мерат и гинеколозите, а не гледаат само да не поминат што побрзо и да лапнат пари, секоја чест на исклучоци.
Mislam deka se posuvaat vo kartonot. Sekako kora da pisat nedela, naod, dg, terapija.. ova mozebi ekstra rabota im e. A na privatno sekako elektronski vnesuvaat merki i se ostanato..
На ппчетокот да бидрќи не можев кафе да пијам и малку имав проб со низок притисок.. па сега трето тримесечие пак.. редовно секоја кпнтрола.. и треба да мерат да се знае. Да се имаат подстоци се ... иако не секој практикува..а и дома го мерам сама скоро секој ден.. и кога одам на преглед ме прашува си мерип ли притисок викам да . Кажувам кокку ми е вика ај и тука ќе го измереме сега
Da se soglasuvam deka treba definitivno. Ili neznam mozebi imaat nekoi parametri po koi odlucuvaat kaj kogo e neophodno da se meri.
Мене никад притисок ми нема измерено, ја сама осеќам дека ми е повисок, цел живот 80 со 60 90 со 60 и сеа 120 со 80, нормален е ама ја не сум навикната на толку и ми е лошо, го осеќам. Нит па книшка имам мајчина.
И јас немам ваква книшка прв пат и читам за неа Инаку мене матичнава секогаш ми кажува за постелката, плодова вода, ми мери цервикс вагинално, бебче како е поставено, него го мери неколку пати и колку тежи, јас бидејќи сама и кажувам дека редовно мерам притисок и килажа - секој 2 ден може затоа не ми мери, а има апарат и вага..
Јас наизменично одам и кај матичен и на приватно, кај матичен имам мајчина книшка и секогаш ми мерат килажа и притисок еднаш дури и обем на стомак ми мереа и запишуваат во книшката, исто од ехо запишува таму некои параметри ама ништо не разбирам од тоа, и резултатите од крвна слика два пати нешто од нив запишуваше таму ама пак за разлика од приватниот матичниот ниту еднаш не ми измерил цервикс значи ако не си одам на приватно еднаш месецот немаше ни цервикс да ми мерат