Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    1.105
    Допаѓања:
    2.202
    Јас од како сум бремена многу сум жедна посебно од сабајле кога ќе станам по 3/4 чаши вода пијам а плус потоа низ текот на денот, самиот организам ми бара, порано не пиев толку вода ама сега многу

2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.780
    Допаѓања:
    77.145
    И јас како тебе сум... слабо вода цел живот пијам. И сега не можам 2л да испијам. Дури аларми на смарт саат си ставив да ме потсеќа, пробав повеќе и пиев.. ама дури и ми се повраќаше :D Како до врв до грло со вода да сум полна... Дали и јас 1л пијам. Ама па пијам чајче навечер, какао, супи јадам чести.. се тешам дека и така внесувам течности :D А во водењакот вишак вода имам :lol:

3. maichka

maichka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2009
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    212
    Лепотици кажете ми за втор скрининг во Систина кој доктор би ми го препорачале... Час слушам позитивно час негативно за Димчев ... главата ролеркостер ми се направи ... докторот во Систина што ми правеше инсеминација сите доктори ми ги спомна само него не :wasntme: др Корнелија ми ја посочи како стручна и добра ... и за пораѓај кај нејзе да сум идела ... ве молам за помош ^_^

4. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.696
    Допаѓања:
    5.023
    Јас дури бев дома од почетокот до сега 6л Изворска ќе ја купев и за два дена ја нема, многу пиев, сега месецов сум кај мајка ми се подлажав со газирани сокови ко мало дете морам да пијам секој ден па водата ја намалив :worried: ама пак дека не пијам од чешма шише од литро ипол во денот ми оди..
    Да си одам дома и си се враќам на стариот режим овде се опуштив ептен..

5. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.179
    Допаѓања:
    10.617
    Не е доволно литро вода. Направи напор повеќе да пиеш, убаво е и за телото, отоци, притисок, влијае и на количеството плодова вода.
    Јас цел живот пијам многу вода. Откако сум бремена, уште повеќе, сабајле пијам пола литро штом станам, на работа земам шише литро ипол цело го пијам и до вечер дома сигурни уште литро, литро ипол.

6. Bella.alleB

Bella.alleB Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    4.170
    Кој тест поточно?

7. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.400
    Допаѓања:
    23.088
    Не се напнувај. Знам како ти е. Пробај нешто алтернативно, за да ти олесни.
    Мене ми помагало 3-4 суви сливи,со лажица мед и вода наполни, да отстои некој саат или преку ноќ најубаво и испиј тоа, изеди сливите има те олесни без проблем.

На Laura7 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.811
    Допаѓања:
    12.718
    Не е, јас си ги правам. Баш денес имам закажано. Планирам да ги правам до кај 7 ми месец. После ќе ги извадам зашто не е препорачливо нокти на пораѓај.

На PoisonIvyFatale му/ѝ се допаѓа ова.
  9. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.400
    Допаѓања:
    23.088
    Не е. Си ги правам и ќе ги правам до кај еден месец пред пораѓај.

На PoisonIvyFatale му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.649
    Допаѓања:
    2.252
    Ама не можам не ми собира стомаков веќе, дури не можам да јадам од што сум препиена.. цел живот така пијам помалку вода уфф. Еве од сабајле 500мл имам испиено ми се повраќа дури тешко ми е

На Tea SK му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Carpe Diem New

Carpe Diem New Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    634
    Допаѓања:
    589
    За скрининг во Систина само Димчев и Гордана Петровска. Јас кај Димчев бев, одличен доктор

На gothchick, Emilia937 и maichka им се допаѓа ова.
  12. Madmozel84

Madmozel84 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2021
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    107
    Здраво, јас правев во Bio Save,тестот се вила qualifia 360,земавме понуда со матични клетки кои ќе стојат во банка 30год. Примерокот го праќаат во Шпаника, резултати за 5 работни дена. Во однос на цената има повеќе пакети препорачувам да се чуеш со нив постојано имаат промоции плус бидејќи после мене уште 2 мои другарки направија тест со различни цени и различни промоции. Секое добро

13. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    1.439
    Што слушаш негативно за Димчев, дека не збори многу? :)

На maichka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.769
    Допаѓања:
    1.320
    Имав дома ладно цедено масло од лен, земав една лажица така. После ќе купам и суви сливи. Почна да ме боли од вчера нешто позади од левата страна, кај бубрегот и како да ме штрека доле кај јајниците и на блезот на вагината. Сега филм си направив дека вчера сум напнала повеќе и да не ми е нешто :| Дали вие што сте 16, 17 недела така осеќате сега? На почетокот позади осеќав болка дека шири матката, но после се смири и сега ми е чудно дека долго време не ме подболувало.

15. maichka

maichka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2009
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    212
    Хахахаха да да ... и читав по форумов дека на некои не им обрнал внимание ... дека додека ги прегледувал зборел на тел :D вчера на преглед на др Лазаревски му викам може ли да го уклучите телевизорот да си го видам бебулето ...и он во принцип збореше доста на прегледите вчера молк и преку 5 пати го прашав дали е добро бебето :?: луда мајка...

16. maichka

maichka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2009
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    212
    Фала ти многу :l:

На Carpe Diem New му/ѝ се допаѓа ова.
  17. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.400
    Допаѓања:
    23.088
    Сега си се шири матката така повеќе да кажам. Не ти е ништо ако си напнала еднаш. Мене и смути од сабајле што пијам ми помага доста. Ставам и чиа и лен, млеко и имам добар ефект.
    Палента како за доручек јади си и таа помага за прочистување.

На Laura7 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.840
    На преглед ми се паѓале други ама за скрининг Гордана и Димчев со тоа што кај Димчев сум била почесто и фаворит ми е. Не ти треба некој муабет да ти прави, туку да прегледа убаво и детално а не се десило да ми брза, посебно ако сум загрижена за некој дел.
    @Dodo1 мораме што повеќе, еве во Чаир ми рекоа дека малку вода сум пиела и тоа им било очигледно. Подоцна за притисокот исто ми рекоа што повеќе вода. Се трудам со шише да контролирам и да се трудам најмалце литро ипол, ако се деси повеќе уште поубаво. Инаку сум човек што не пие вода, па и тоа ми е премија. За плодовата вода и др фактори влијаат ама и пиењето вода е добро.

На maichka и Dodo1 им се допаѓа ова.
  19. behappy111

behappy111 Активен член

Се зачлени на:
    4 декември 2023
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    153
    Zdravo na site preporacajtemi dobra ginekoloska opremena ordinacija so 4D pa moze i 5D ultrazvuk eho .. I cena kolku kosta ? Blagodaram

20. honey95

honey95 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2012
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    289
    Убаво те советуваше членка погоре. Ако неможеш вода пробај повеќе на течна храна да бидеш барем.. Комбинација сува храна и слабо вода некако не оди баш
    Јас на работа дека нон стоп чашата пред мене и многу пијам вода мислам дека повеќе од 2л внесувам само таму, а како фатија жештиниве да не претерам ама може и 3л ми се собираат:lol: Додека дома на викенди или боловања, само нешто правам имам занимација и некако немам време толку да се налевам :D
    Нека искочат више сочниве овошја како праски лубеница и слично, едвај ги чекам ^_^

На Dodo1 му/ѝ се допаѓа ова.