Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Уште такви нервози ти требаат мама89. Абре дај барај чаре некое земај воледување, од општ матичен, од гинеколог, од кај било снаоѓај се. Еее да сме во америка ќе ја тужиш за навреда, малтретирање, мобинг! И да сум ко тебе последниот месец ко ќе ти исплати цела плата и бара да и вратиш не и враќај! Срам и грев да им е на такви газди нечовечни.

2. mama89

mama89 Истакнат член

Така денес ми беше тоа како со врела вода да ме попари ама во тесно сум мора да си траам заради породилното...а после породилното не ме гледа веќе ...ќе преживеам ќе издржам ...

3. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Па јака ти душа женска, само храбро и имај верба, се се враќа се се плаќа! Не сум ни злопамтило ни лошо помислувам на никого, сма животот ме научил дека се е круг и се се врти. Ќе си дојдат твоите 5 минути!

mama89 and <3 pleza4e <3 like this.
  4. Kiflicka05

Kiflicka05 Истакнат член

А зошто не бањање во море...? Или затоа што си со ивф? Јас пливав и со првото, а и сега. Нормално, штом ти рекол така ќе го послушаш, но сепак не ми е јасно зошто... Мене д-р ме советуваше да не скокам и да внимавам при влегување да не дојде до нагла промена на притисокот и пукање на водењакот (бев крај на 7ми, почеток на 8 ми месец). Инаку пливањето е добродојдено за секоја трудница ;)

awl likes this.
  5. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Синко мој реагира на сонцето :lol: седнав в кола и зраците маваа дирекно во мешето и ми се брануваше целото 3 пат се случува не можи да е случајност :inlove: го однесов и во нокен клуб играше заедно со мене :dance: :rofl: Нозете се друга приказна ништо не помага да отечат направив крвна слика мокрача и уринокултура.Крвта од 119 ми падна на 108 можи дека магнезиумот го пиев во исто време со хеферол а отпосле прочитав дека на најмалку 3 часа разлика треба да се пијат,мокрачата е нормална а уринокултурата понеделник за неа најмногу ми е страв :worried: и ке си го видиме синко :l:.

6. vesna212

vesna212 Истакнат член

моето синче баш убаво ме клоцна пред малку фудбалерче :D:D:D:D:rock::rock:

7. Eli23

Eli23 Форумски идол

Јас сум деновиве раздвижена со гости и мн не мрдаше бебе кога јас се движев. И таман дојдоа гостите, седнав малку, кога почна да клоца. Ама си нашло една незгодна позиција, ме мава долу, осеќам дури кај вагината. Викам готово почнаа контракции :rofl: само да се лажни хахах
    Бидна и тоа, се смири. :)
    Туку со горештиниве мн тешко. :sweat:

8. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Ti barem si uzivala togas, a jas heheeeheee renoviravme doma i mozes da zamislis sto pravev. Posledno znam farbav dva zida od kujnata vo boja. Ama ina Gospod, me cuval.

9. mama89

mama89 Истакнат член

Не збори за жешково :sweat: само што се истуширав и тоа со млакка накај ладна вода а нозете со скроз ладна и легнав и еве ме жива вода:sweat: куќава ни е варница ,лежам се разотворено не пафка ни ветре ни промаа ништо тлее жежок воздух а јас се потам де пафтам со едно ладало хаха жими мајка :lol: ама клима не пуштам сега сабајле се зафркнав поласат на климата задремав се здрвив и носот ми потече :doh: и еве сега си пуфкам од жешко :sweat::sweat::sweat: кај се свежите ноќиии ;(:sweat::sweat::sweat:

Pcelka94, Eli23 and <3 pleza4e <3 like this.
  10. monik55

monik55 Форумски идол

Еве мила и јас се истуширв сега но џабе жива вода сум пак и нозете ми отекоа и ме болат,4 месец сум ама дека имам баеги меше се чуствувам како буренце и плус ниска.Изгледа ни вечерва нема спиење:( :(

<3 pleza4e <3, Pcelka94 and Eli23 like this.
  11. monik55

monik55 Форумски идол

Мене докторот когс ме праша каде ке одиме на одмор јас му кажав прво на викенд до охрид па во грчка и ми рече во охрид бањање никако а на море слободно можеш и уживајте.

mdenkov, m.i.g, <3 pleza4e <3 and 2 others like this.
  12. mama89

mama89 Истакнат член

Нема нема :( јас влезена сѕм ви 7ми и мешето ми е машала :) и ладалото ми се скрши сега :( :sweat::sweat::sweat: аас за нареден пат здравје ќе си планираме, лето ќе правиме бебе:sun:

13. monik55

monik55 Форумски идол

Ее и ние лани летото правевме бебе ама несе фати сакало на пролет да се фати.Јаки сме ние ке издржиме се за бебуши :* :*

14. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Son ne me fakja bre lugjenca trudnichki :| :sweat: Se nerviram se prepotuvam pa i kafence vo 12 ipol si piev so mm i eve rezultat.. nikogash ne mi smetalo kasnoto kafe ama vo posledno vreme vaka e. |( Site nanaat jas si dezhuram, pa vo edno da ve prasham i dali smeam da trcham ili velosiped da vozamm?? :P

Eli23 likes this.
  15. mama89

mama89 Истакнат член

Ееее од 1 сум легната и ништо еве се раздени се прептувам само ...а трчање и велосипед Никако!!! Само пешачење умерено :*

<3 pleza4e <3, Pcelka94 and Eli23 like this.
  16. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Zoshtooo ne velosiped? Aj trchanje mozhebi ama velosiped bi trebalo da mozhee.. lele me razochara segaa :( inaku denes peshachev 10 km i se umoriv i namesto polesno da zaspijam oko nemozham da zatvoram zhivci iskinaaav (facepalm) aj ke se trudam pak shto mi preostanuva drugo :lol: Dobro utroooo :P :* :*

<3 pleza4e <3 likes this.
  17. maweja

maweja Истакнат член

Dobro utro i od mene mamicki, sinko place da go naranam bebcevo mrda v stomakov :D vie kako ste mi? Marriangel kako be 10km si pesacela? :D

<3 pleza4e <3, Eli23 and Mariangel like this.
  18. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Taka be, nema kola a imashe nekoja izlozhba na 5km od nasheto stanche i peshachevme 5km do tamu, shetavme tamu 2h so 15 min pauza sedenje samo i kafence i nazad ushte 5km :whew: :D tebe te razbudi plachenje ili i ti dezhurash kako jas i @mama89 ? :P

19. mama89

mama89 Истакнат член

Ама за ќотек си ти .10км е премноооогу :doh: за трудница и тоа на почетокот од бременост,првите три месеци се најризични плодот се вгнездува и затоа не треба толкуу многу пешачење,напрегање,а точак и трчање заборави!:!: За твое добро срцка а највише за бебушот греота е :* п.с.се раздени убаво еве ме на тараса чекам изгрејсонце:sun: @maweja добро утро и на тебе а јас еве 5 дојде не сум заспала од жештини:sweat:како вампир сум:devil:

Едно Чупе, mdenkov and Eli23 like this.
  20. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Ok ok, gotovo poslushna sum :D Tuku barem izgrejsonce da imashe i tuka, da imav shto da gledam... Svezhichko e, vrne istura mrachno nebo :rain: :| i si podgrmuva malku i taka.. a jas si go chuvam mm mnogu slatko spie mi e strav da ne si go bendisa nekoj/a i da mi go ukrade na spienje :P :* :lol:

<3 pleza4e <3, Eli23 and mama89 like this.