Уште такви нервози ти требаат мама89. Абре дај барај чаре некое земај воледување, од општ матичен, од гинеколог, од кај било снаоѓај се. Еее да сме во америка ќе ја тужиш за навреда, малтретирање, мобинг! И да сум ко тебе последниот месец ко ќе ти исплати цела плата и бара да и вратиш не и враќај! Срам и грев да им е на такви газди нечовечни.
Така денес ми беше тоа како со врела вода да ме попари ама во тесно сум мора да си траам заради породилното...а после породилното не ме гледа веќе ...ќе преживеам ќе издржам ...
Па јака ти душа женска, само храбро и имај верба, се се враќа се се плаќа! Не сум ни злопамтило ни лошо помислувам на никого, сма животот ме научил дека се е круг и се се врти. Ќе си дојдат твоите 5 минути!
А зошто не бањање во море...? Или затоа што си со ивф? Јас пливав и со првото, а и сега. Нормално, штом ти рекол така ќе го послушаш, но сепак не ми е јасно зошто... Мене д-р ме советуваше да не скокам и да внимавам при влегување да не дојде до нагла промена на притисокот и пукање на водењакот (бев крај на 7ми, почеток на 8 ми месец). Инаку пливањето е добродојдено за секоја трудница
Синко мој реагира на сонцето седнав в кола и зраците маваа дирекно во мешето и ми се брануваше целото 3 пат се случува не можи да е случајност го однесов и во нокен клуб играше заедно со мене Нозете се друга приказна ништо не помага да отечат направив крвна слика мокрача и уринокултура.Крвта од 119 ми падна на 108 можи дека магнезиумот го пиев во исто време со хеферол а отпосле прочитав дека на најмалку 3 часа разлика треба да се пијат,мокрачата е нормална а уринокултурата понеделник за неа најмногу ми е страв и ке си го видиме синко .
Јас сум деновиве раздвижена со гости и мн не мрдаше бебе кога јас се движев. И таман дојдоа гостите, седнав малку, кога почна да клоца. Ама си нашло една незгодна позиција, ме мава долу, осеќам дури кај вагината. Викам готово почнаа контракции само да се лажни хахах Бидна и тоа, се смири. Туку со горештиниве мн тешко.
Ti barem si uzivala togas, a jas heheeeheee renoviravme doma i mozes da zamislis sto pravev. Posledno znam farbav dva zida od kujnata vo boja. Ama ina Gospod, me cuval.
Не збори за жешково само што се истуширав и тоа со млакка накај ладна вода а нозете со скроз ладна и легнав и еве ме жива вода куќава ни е варница ,лежам се разотворено не пафка ни ветре ни промаа ништо тлее жежок воздух а јас се потам де пафтам со едно ладало хаха жими мајка ама клима не пуштам сега сабајле се зафркнав поласат на климата задремав се здрвив и носот ми потече и еве сега си пуфкам од жешко кај се свежите ноќиии
Еве мила и јас се истуширв сега но џабе жива вода сум пак и нозете ми отекоа и ме болат,4 месец сум ама дека имам баеги меше се чуствувам како буренце и плус ниска.Изгледа ни вечерва нема спиење
Мене докторот когс ме праша каде ке одиме на одмор јас му кажав прво на викенд до охрид па во грчка и ми рече во охрид бањање никако а на море слободно можеш и уживајте.
Нема нема јас влезена сѕм ви 7ми и мешето ми е машала и ладалото ми се скрши сега аас за нареден пат здравје ќе си планираме, лето ќе правиме бебе
Ее и ние лани летото правевме бебе ама несе фати сакало на пролет да се фати.Јаки сме ние ке издржиме се за бебуши
Son ne me fakja bre lugjenca trudnichki Se nerviram se prepotuvam pa i kafence vo 12 ipol si piev so mm i eve rezultat.. nikogash ne mi smetalo kasnoto kafe ama vo posledno vreme vaka e. Site nanaat jas si dezhuram, pa vo edno da ve prasham i dali smeam da trcham ili velosiped da vozamm??
Ееее од 1 сум легната и ништо еве се раздени се прептувам само ...а трчање и велосипед Никако!!! Само пешачење умерено
Zoshtooo ne velosiped? Aj trchanje mozhebi ama velosiped bi trebalo da mozhee.. lele me razochara segaa inaku denes peshachev 10 km i se umoriv i namesto polesno da zaspijam oko nemozham da zatvoram zhivci iskinaaav aj ke se trudam pak shto mi preostanuva drugo Dobro utroooo
Dobro utro i od mene mamicki, sinko place da go naranam bebcevo mrda v stomakov vie kako ste mi? Marriangel kako be 10km si pesacela?
Taka be, nema kola a imashe nekoja izlozhba na 5km od nasheto stanche i peshachevme 5km do tamu, shetavme tamu 2h so 15 min pauza sedenje samo i kafence i nazad ushte 5km tebe te razbudi plachenje ili i ti dezhurash kako jas i @mama89 ?
Ама за ќотек си ти .10км е премноооогу за трудница и тоа на почетокот од бременост,првите три месеци се најризични плодот се вгнездува и затоа не треба толкуу многу пешачење,напрегање,а точак и трчање заборави! За твое добро срцка а највише за бебушот греота е п.с.се раздени убаво еве ме на тараса чекам изгрејсонце @maweja добро утро и на тебе а јас еве 5 дојде не сум заспала од жештиникако вампир сум
Ok ok, gotovo poslushna sum Tuku barem izgrejsonce da imashe i tuka, da imav shto da gledam... Svezhichko e, vrne istura mrachno nebo i si podgrmuva malku i taka.. a jas si go chuvam mm mnogu slatko spie mi e strav da ne si go bendisa nekoj/a i da mi go ukrade na spienje