Mene Lazarevski nikogas nemi zborel mnogu,duri nekogas kese zacudam ako zbori vikam dobro.Nezbori ama sekoj zbor mu vredi i e mnogu strucen sto sto go raboti
Ааа ја претераа, сега гледам лубеници во Веро 75ден кило тоа можи да се проба, јас зедов 250ден ко беа
Мене нешто грозје ми се јаде и паштета хахаха. Јагоди јадев ама не ми се тоа тоа некако. Уште им е рано.
Димчев, и прв и втор скрининг кај него правев. Стручен, во првите 2 мин и ми кажа дека е девојче. Стручен и детален. Не збори премн ама сè што ќе го прашаш одговара. Плус секако ако не дај боже има нешто, би кажал, реален е.
Леле не ми спомнувај паштета. Најголем фан сум на аргета кокошкина и тоа мислам највеќе ми фали. Но страв ми е и не се осудувам да пробам
Ve citam site i si vikam dobro e nesum ednistvena Jas od nedelata kako me zatera sve nesto mi paga na pamet i mise jade,a mislev deka toa nema dago imam,porano sum se cudela koga mi kazuvale ama sega si osetiv.Fala mu na boga nemam povrakanja znae nekogas malce nekoe gadenje ama toa ne e nisto za razlika kolku macat maka so konstantno gadenje i povrakanje
Мене матичната за паштета ми рече можам ама да избегнувам, ретко. А и ја обожавам Аргета кокошја, и само ја меркам а пошо сум со гадење и повраќање, едно ќе ми се пријаде и тоа нема да можам да го јадам…
Mozebi ne e za tuka prasanjevo... Denes ispituvav skrien seker: Glikemija na glafno 5.3 Posle 1 cas 8.8 Posle 2 casa 11.2 Maticnata mi rece da pojdam na endokrinolog ama doktorite denes si zaminale porano i duri vtornik treba da pojdam...Dali imate iskustvo so ova i sto bi mi preporacale so vakvi parametri...
Ти зимаат крв за базичен шеќер, чекаш резултати. Па ти даваат шербетот и чекаш друго боцкање после 2 часа. Може и да си со две боцкања на саат, секако и тоа е вкупно два часа. И да си со едно и со две боцкања сепак 2ипол часа вкупно.
Мене пак ми збореше ептен (веќе не треба да идам кај него) и се шалеше со мене и мм ... затоа ми беше чудно вчера ... ама и бебе немирно беше ... едвај го измери... и дека ќутеше само го прашував дали е добро бебето... Фала ти премногу ... а втор скрининг која недела беше? Јас сум 15+4 и се мислам дали 20 недела или 21?
Не е драматично покачен. Секако обавезно консултација со ендокринлог. Мене ми препорача внимавање на исхрана, благо не, тестенини и бело тесто не. Овошје максимум едно на ден и тоа цело не цедено. Компири и ориз по малку и без леб. Зеленчук колку сакам со исклучок на тие што растат под земја, цвекло, морков.. Јадење по малку и често, на два саати, никако изгладнивање. Секако и движење ако смееш е многу препорачливо за регулирање на шеќерот. Придржувај се до овој режим и ќе се среди. Прави си контрола на шеќер еднаш месечно.
Prvo mi zedoja krv pa cekav 20 minuti pa mi donesoja glikoza, cekav eden saat da pomine i me bocnaa, posle uste eden saat pomina i pak 3to bockanje...nekade 2 i pol casa se zadrzav...Izmegu mi rekoa moze po malku voda da se pie
Дали смеам младо сирење козјо да јадам? Маж ми купил младо сирење од човек дома што прави ама незнам дали смее за мене..