Млади сирења не, само доколку на етиката пишува дека е пастеризирано. Али штом викаш од човек, не ризикувај.
Видов лубеница на пазар, вака убава делуваше ама кој ја знае каква е. Најдов јагоди , садени од мерак кај женава, никако не третирани со пестициди. Како да не сум видела јадев. Си ги имам луѓево на пазар, па и сега дека трудна се најубаво ми даваат.
И јас тогаш пробав коа беше најскапа ама ич не беше убава, ако ја пробал некој скоро оваа од Веро нека каже каква е да се пуштиме сите да ги купиме
Незнам од Веро не ја пробав, а таа пред два месеци беше преуба, блага ептен дури за чудо толку рано. Оваа сега чекам да си одам Битола ке ја земам сигурно каква сака нека е јас на инста видов објава за велигденски попусти па најверојатно во сите Веро ја има.
Видете..секој доктор во било која болница ке ви го препорача оној со кој " стои добро " и му е пријател . Така да ,останува на вас да одберете. Димчев Систина или Симонида Ремедика се врвни според мене за скрининг
Zenski,koj mesec se doznava pol.Jas denes bev na pregled slusnavme 2 prekrasni srcenca i naredno sum za 4 nedeli pak mi kaza Lazarevsli screneng 10+6 nedela ke bidam i togas kemi kaze koj prenatalen test dago pravam
Se iznacitav pasteti, mlado sirenje, prskano, neprskano smee, ne smee… moze da se potsetime sto sve treba da se izbegnuva pd hrana vo bremenost? Do pola dojdov osven deka ne treba mnogu solena hrana da vnesuvam drugo ne mi teknuva..ok konzervirank raboti isto taka.. imame li nekoj spisok so toaa sto ne smee da se jade?
Малку глупо прашање ама се загрижив. Сечев нокти сега на нозете и буквално се прекршив за да ги исечам. 10та недела сум и имам меше. Сеа малку ми е страв да не му наштетив на бебето дека се измачив и така наведната се стегав некако и сеа малку ми пулсира стомаков. Може ли нешто да му наштетам?
Младо сирење и домашни млечни производи не се јадат зашто не се пастеризирани. Суши не се јаде зашто е жива риба и се фаќа тенија. Друго се може да се јаде во умерени количини. Рестрикции од секој поглед според мене се претеризам и оптеретување непотребно. Ама па јас сум со второ трудна, со првото не јадев шери чоколатца зашто имаат рум . Ништо не си направила, не се потресувај за џабе. Јас со првото се бричев цела во 39та недела кога е големо бебе, со виткање, со клечење, ништо не му беше. 10та недела е мало и заштитено тотално.
Цуцки тие нас во 11та ни кажа 80% сум сигурен за полот (кај нас е едничло) ама ние не сакавме да знаеме ... сега во 15+2 ни запиша на ливче и викендив ќе правиме gender reveal ... и ептен сум возбудена за тоа иначе со пренатален ќе си дознаеш доколку он на нареден преглед не види (а мислам дека ќе види) со лесно
Сѐ што е термички необработено не се јаде, живо месо, риба, млеко свежо, млади непастеризирани сирења, живи јајца. Докторката ми рече да не јадам суши, а морско можам сѐ освен школки. Не смее исто плави сирења, мувлосани и бри сирење. Да се избегнуваат сувомеснати работи и паштети и зеленчукот особено лиснат, марула, спанаќ многу добро треба да се измие под млаз вода и да се покисне некое време. Мислам дека опфатив скоро сѐ.