Fala ti srcka,so lesno i na tebe.Pa sigurno ke vidi veke i pol sve zavisi koja polozba ke bidat bebinjata.I neznam pak da prasam ama kako sto mi kaza doktorov izgleda on kemi pravi Screening.Ima nekoja sto pravela kaj Lazarevski screening
Девојки, 36та + 2 дена сум. Последниве 3 дена некако како да ме боцка доле како гром да ме мава осеќам, незнам како да објаснам. Ептен мрда бебушов и си се мести на моменти целото или на лева или на десна страна и притиска дури стомакот ме боли, синоќа кичмата ме болеше ама легнав и ми помина. Незнам дали е нормално ова, дали значи дека набрзо ќе се породам?
Јас сум 36 +1 и ппсчедниве неколку дена осеќам како менс. Болки... исто бебе мрда се тегне.. и се прашувам кога ке е денот
Првиот скрининг он го прави. Јас не знаев тогаш па бев кај Димчев. И за пренатален ми рече Лазаревски не треба ама јас пусти страв пак направив...
Колковите дали те болат дур спиеш? Незнам више како да лежам ич не сум спиена последнава недела. Како да ми скапале коските осеќам
13 nedela ☺️☺️ Sama prasav dali se gleda mn sakav da znam heheh doktorkata kaza 100 % tocno mn se gleda I uste 4 pati od togas mi potvrdija isto so lesno I so sreka ♥️
Јас кај Лазаревски само бев (и кај матичната) искрено не ни направив пренатален ... он рече јас како што гледам се е ок со бебето ... за разлика од матичната што 30 мин ме убедуваше и подоцна пријателки ми кажаа дека имале профит од тоа ... дури и ми даде флаерче со запишан број од некој дечко и ми вика јаву му се распрашај се ... а дека мајка ми беше со мене и она е без влакна на јазик и вика ,,баба ми да не правела пренатален или во нива се породила и после тоа одма жнеела ... или мајка ми на 40 години што останала во тоа време прв пат трудна (пред 60 години) кога не постоело ни пренатален ни И од инвитро,, виде-не виде си заќуте ... како кажал Господ така нека биде ... прво ми е премногу пари... кај инсеминациите... прегледите ... и породувањето во систина сакам да ми биде ... уште тоа банкрот ... а и никој не ти гарантира 100%... како е Господ не е никој ... само молитва и се ќе биде како што треба да биде ... се надеваме најубаво
33+4 сум. Чувствувам ко гладна да сум, наутро навечер, не бира време. Уште да закркотат црева и да се осигурам дека стварно сум гладна.. Претпоставувам дека е некој проблем со желудников. Си растворам сода и гастро гард шмукам еве. Не бе не, си стои дека како да сум гладна, многу грдо чувство ...
Ok fala Laura. Me fati nekako sube. Sestra mi e vo stranstvo pa mi zborese tamu mng vnimanie udiraat na toxoplasmosa od nemien zelencuk i ovosje i zivo meso. Me fati sube deka od prv den samo so sopska sum, samo toa mozev da jadam. Si vikam kolku e dovolno za da se izmie eden domat na primer?? Plus i po restorani koga naracuvaam.. i nekako od posle miabetot ic ne sum raat. Ima nekoj negativno iskitvo so toxoplasmosa?
Sve si vo pravo,ama pusti strav koga gledas okolu tebe razni slucaevi pa ke napravis.Jas sum 36 god. soprugot e 40god i radi godinite bi trebalo da napravam.Inace porano nemale problem ni da zabremenat,ni da iznosat bremenost niti dase porodat,sega vo denesnovo vreme se pomladi imaat problem so zabremenuvanje,strav dali kego donosis do kraj strav kako kese porodis.Sepak fala ti na sovetot
Mene matičen nikogaš ne mi metel cerviks, nitu na gak. Vtora bremenost mi e, kaj dva različni matični ja vodam. Sega bev vo ponedelnikot i prašav zošto e taka, mi reče ne se meri ako nema komplikacii bremenosta što se gleda na eho ili krvarenje. A mi reče dokolku prvata bila takva, togaš naredna merat ili ako prvata bremenost porogjajot bil pred 37 nedela plus nekoj den, i togaš merat.
Искрено по ресторани јас не јадам од тие причини, особено не свежи салати. Дома си ги мијам темелно. Прво го мијам доматот или било што под млаз вода убаво, па го оставам да откисне во вода со оцет или со сода бикарбона еден час барем и после тоа пак исплакнувам. Инаку токсиоплазма не дај боже, највеќе се добива од контакт со мачки, ова со свежо месо, младо сирење и зеленчук има опасност од бактеријата листерија која за нас трудниците е многу опасна. Од тие причини треба да внимаваме. Имаш ли направено испитување за торч? Тами ќе покаже дали имаш igg и igm позитивни на токсиоплазма.
Токсоплазма се добива од изметот на маче најчесто, јас прво што испитав беше тоа бидејќи чуваме 5 год, игг и игм беа негативни.. Во домашни услови го чуваме мачорот па нема ни он како да го фати паразитот од други мачки, сепак за сигурност откако сум бремена е кај мајка ми. Иначе се добива и од термички недоволно обработено месо. Сега и мене ми стана шубе, јас си јадам по ресторани свежи салати а кој знае како е измиен зеленчукот па и се останато како е приготвено.. а дома обрнувам доста внимание, ставам во сода и тоа што може да се излупи лупам обавезно.
Даа болат..колкови, нозе, се.... само да е се арно и убаво другото ќе минд....станувам за мочање 2 3 пати и само гледам и чекам нешто дали има
Јас не би ти ја препорачала Гордана, некако се е брзо, хсотично ксј нејзе, а вториот скринг е најбитен и со душа го чекаш. Сакаш да видиш и чуеш се, твое бебе, твои пари. За Димчев искрено незнам каков е.
Мене за сувомеснато ми реле поретко, јсс јадам не секој ден ама ете два пати неделно знам во тост. Јас и онака ништо не јадам жими тој еден тост ми помага иначе со гадење и повраќање сум. Еве вчера јадев од Челик со пршута, две парчиња има внатре, сеа и тоа ли скроз да тргнам?