Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Јас еве 37 почнав и цеча недела тук там менс болки осеќам и се вадам од такт.. утре сум на првп цтг па ќе видиме дали нешто ќе покаже

Sunrise!!! and Skyler like this.
  2. Fairy tale.23

Fairy tale.23 Активен член

Девојки 32 недела сум,нормално ли е чешање по цело тело дури и главата ме чеша,и на места каде што се чеша како крвави брунчиња од самата иритација? Пред два месеци имам правено проверка на холестаза негативно е ,но ми е страв сега да не ми се појавува.

3. HeLenna

HeLenna Популарен член

Девојчиња, сте имале ли екстрасистоли во бременост? Вчера навечер имав во неколку наврати, и ноќеска кога се разбудив имав. Денес е поарно ама ме фати малце мисла... Притисокот е цело време добар.

4. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Јас имам, нормално е. Ако се паничиш, напиј се Б6.

5. nikja

nikja Истакнат член

Mise sluci go osekam kako da imam nesto vo nosot kako zatnat celo vreme i vcera go cepnav i mise pusti krv,i sabajle na banjanje dago seknam i pak lokva krv i na kraj kako zasirena krv,ama nemie prvpat dami se slucuva vaka i porano mise ima pustano krv od nos od vreme na vreme i treba podolgo vreme da pomine dami sopre

6. Laura7

Laura7 Истакнат член

Трудници вие што сте на подолго боледување, како психички издржувате? Од јануари сум на боледување, исто толку во изолација од цел свет. Единствена активност ми е одењето по лаборатории и лекари и многу кратки прошетки низ маало. Многу ми е тешко, си плачам секој ден, а имам уште доста од бременоста. Таман ќе се опуштам малку, ќе ми биде полесно движењето, и ќе си речам ајде да отидам некаде на кафе да се социјализирам и ќе ми се појави пак исцедок црвен и ајде пак паники, лежење и страв. Ако не полудам добро е ;(

intj_girl likes this.
  7. flower55555

flower55555 Популарен член

И јас имам ама заприметив најчесто ко ќе сум напната и нервозна тогаш најмногу, а со хормониве збудалени како да не бидеме :drunk:
    Баш мислев да прашам доктор за ова..

CarrieBradshow likes this.
  8. EK2022

EK2022 Истакнат член

Да, не се мерат, и седиментација исто не се мери.

Bella.alleB likes this.
  9. A.a.gj

A.a.gj Истакнат член

Јас од прв ден на трансвер сум дома,на патолошка сум .. до 4ти месец бев строго на мирување и во кревет..станување само за тоалет и за бањање и тоа најкратко што можев..каде што лежев таму јадев,пиев,спиев,сушев коса..кревет ни за спиење не мењав,скали симнував и бел ден гледав само кога одев на контроли,никој не ми доаѓаше дома освен мајка ми и свекрва ми и сопругот дома секако .. после 4ти ми престанаа крварењата и ми дозволија по малку да се движам по дома само.. сега сум веќе 29та недела(дома сум од средина на октомври)фала му на Бога добро е се и сега можам по малку да пешачам да излезам од дома,да си купам нешто за бебушот..
    Само смирено,опуштено..гледај си филмови,читај книги,најди си занимација,разговарај со пријателки,со блиските...мноогу разговор треба и без нервози. Се ќе биде добро!
    Со лесно!

CarrieBradshow, Marsi*, Meddy and 3 others like this.
  10. perla24

perla24 Истакнат член

Девојки, дали сите сте испитувале торч?

11. Laura7

Laura7 Истакнат член

Јас да во 13 недела правев. Препорачливо е сите да направиме и тоа пред бременост најубаво. Но јас дека немав направено, морав во бременост.

12. Bella.alleB

Bella.alleB Популарен член

Втор триместер имав. И пулс висок на моменти по 120-130.

13. Bella Nella

Bella Nella Истакнат член

Пред некој ден додека лежев на левата страна многу јако ме пресече долу стомакот, мислејќи дека ако се свртам на десно ќе помине но направив да прејако почне да ме боли само левиот дел од стомакот, болката траеше едно десетина минути од кои на почетокот беше со прејак интензитет, ете уште не знам што беше тоа.

Колку време трае болката кај тебе?

14. merriel0

merriel0 Истакнат член

Да, истото и јас го поминував. Сега две недели пазев не го вадев згрутченото, нема толку многу ама пак конци крв искачат кога дувам нос.

15. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Мене многу често ми течеше носот крв и еден период пиев вит ц па престанав е сега дека ми е слабо железото пак се вратив и на ц витамин и од како го почнав еве две недели не ми течи носот крв инаку секој втор ден носот крв ми течеше (facepalm) и така ми беше цело време само засушена крв имав во носот

merriel0, Meddy and Bella.alleB like this.
  16. mariz

mariz Форумски идол

Јас не, ниту во една бременост. Трета ми е оваа и сега не сум испитала :)

17. Bella Nella

Да во почеток брисевите кога се прават ми земаа и крв таму каде што ги носев, не знаев дека испитувам торч, на следниот преглед го прашав докторот дали треба да испитам и ми кажа дека веќе е испитано.

18. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Најискрено преубаво ми е мене. На работа ќе бев под континуиран стрес, напнатост, проблеми…таква ми е работата.
    По опуштена, релаксирана, среќна , не сум била.
    Од Јануари сум дома и ако јас се прашувам,на секоја жена законски треба да и се обезбеди да биде дома и за време на бременоста.

5678m, Martka, A.V.S 91 and 10 others like this.
  19. Bella Nella

Ве облива ли топлина на моменти?

32+ сум, овој симптом ми почна пред некоја недела.

Bella.alleB likes this.
  20. Laura7

Laura7 Истакнат член

За на работа не ми фали ни мене искрено, иако ми е канцелариска работата сепак самото станување секој ден, спремање, сообраќај ќе ми правеше стрес. Она што ми паѓа тешко е изолацијата, седењето дома сама, немање физичка активност, психичкото оптеретување дали е се во ред, од што имам вишок на време овертинкинг имам, се ми се врти низ глава.