Јас еве 37 почнав и цеча недела тук там менс болки осеќам и се вадам од такт.. утре сум на првп цтг па ќе видиме дали нешто ќе покаже
Девојки 32 недела сум,нормално ли е чешање по цело тело дури и главата ме чеша,и на места каде што се чеша како крвави брунчиња од самата иритација? Пред два месеци имам правено проверка на холестаза негативно е ,но ми е страв сега да не ми се појавува.
Девојчиња, сте имале ли екстрасистоли во бременост? Вчера навечер имав во неколку наврати, и ноќеска кога се разбудив имав. Денес е поарно ама ме фати малце мисла... Притисокот е цело време добар.
Mise sluci go osekam kako da imam nesto vo nosot kako zatnat celo vreme i vcera go cepnav i mise pusti krv,i sabajle na banjanje dago seknam i pak lokva krv i na kraj kako zasirena krv,ama nemie prvpat dami se slucuva vaka i porano mise ima pustano krv od nos od vreme na vreme i treba podolgo vreme da pomine dami sopre
Трудници вие што сте на подолго боледување, како психички издржувате? Од јануари сум на боледување, исто толку во изолација од цел свет. Единствена активност ми е одењето по лаборатории и лекари и многу кратки прошетки низ маало. Многу ми е тешко, си плачам секој ден, а имам уште доста од бременоста. Таман ќе се опуштам малку, ќе ми биде полесно движењето, и ќе си речам ајде да отидам некаде на кафе да се социјализирам и ќе ми се појави пак исцедок црвен и ајде пак паники, лежење и страв. Ако не полудам добро е
И јас имам ама заприметив најчесто ко ќе сум напната и нервозна тогаш најмногу, а со хормониве збудалени како да не бидеме Баш мислев да прашам доктор за ова..
Јас од прв ден на трансвер сум дома,на патолошка сум .. до 4ти месец бев строго на мирување и во кревет..станување само за тоалет и за бањање и тоа најкратко што можев..каде што лежев таму јадев,пиев,спиев,сушев коса..кревет ни за спиење не мењав,скали симнував и бел ден гледав само кога одев на контроли,никој не ми доаѓаше дома освен мајка ми и свекрва ми и сопругот дома секако .. после 4ти ми престанаа крварењата и ми дозволија по малку да се движам по дома само.. сега сум веќе 29та недела(дома сум од средина на октомври)фала му на Бога добро е се и сега можам по малку да пешачам да излезам од дома,да си купам нешто за бебушот.. Само смирено,опуштено..гледај си филмови,читај книги,најди си занимација,разговарај со пријателки,со блиските...мноогу разговор треба и без нервози. Се ќе биде добро! Со лесно!
Јас да во 13 недела правев. Препорачливо е сите да направиме и тоа пред бременост најубаво. Но јас дека немав направено, морав во бременост.
Пред некој ден додека лежев на левата страна многу јако ме пресече долу стомакот, мислејќи дека ако се свртам на десно ќе помине но направив да прејако почне да ме боли само левиот дел од стомакот, болката траеше едно десетина минути од кои на почетокот беше со прејак интензитет, ете уште не знам што беше тоа. Колку време трае болката кај тебе?
Да, истото и јас го поминував. Сега две недели пазев не го вадев згрутченото, нема толку многу ама пак конци крв искачат кога дувам нос.
Мене многу често ми течеше носот крв и еден период пиев вит ц па престанав е сега дека ми е слабо железото пак се вратив и на ц витамин и од како го почнав еве две недели не ми течи носот крв инаку секој втор ден носот крв ми течеше и така ми беше цело време само засушена крв имав во носот
Да во почеток брисевите кога се прават ми земаа и крв таму каде што ги носев, не знаев дека испитувам торч, на следниот преглед го прашав докторот дали треба да испитам и ми кажа дека веќе е испитано.
Најискрено преубаво ми е мене. На работа ќе бев под континуиран стрес, напнатост, проблеми…таква ми е работата. По опуштена, релаксирана, среќна , не сум била. Од Јануари сум дома и ако јас се прашувам,на секоја жена законски треба да и се обезбеди да биде дома и за време на бременоста.
За на работа не ми фали ни мене искрено, иако ми е канцелариска работата сепак самото станување секој ден, спремање, сообраќај ќе ми правеше стрес. Она што ми паѓа тешко е изолацијата, седењето дома сама, немање физичка активност, психичкото оптеретување дали е се во ред, од што имам вишок на време овертинкинг имам, се ми се врти низ глава.