Форумџика на годината

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    2.029
    Допаѓања:
    1.770
    Јас еве 37 почнав и цеча недела тук там менс болки осеќам и се вадам од такт.. утре сум на првп цтг па ќе видиме дали нешто ќе покаже

На Sunrise!!! и Skyler им се допаѓа ова.
  2. Fairy tale.23

Fairy tale.23 Активен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2024
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    24
    Девојки 32 недела сум,нормално ли е чешање по цело тело дури и главата ме чеша,и на места каде што се чеша како крвави брунчиња од самата иритација? Пред два месеци имам правено проверка на холестаза негативно е ,но ми е страв сега да не ми се појавува.

3. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.278
    Допаѓања:
    1.478
    Девојчиња, сте имале ли екстрасистоли во бременост? Вчера навечер имав во неколку наврати, и ноќеска кога се разбудив имав. Денес е поарно ама ме фати малце мисла... Притисокот е цело време добар.

4. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    8.616
    Допаѓања:
    14.388
    Јас имам, нормално е. Ако се паничиш, напиј се Б6.

5. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    3.007
    Допаѓања:
    2.807
    Mise sluci go osekam kako da imam nesto vo nosot kako zatnat celo vreme i vcera go cepnav i mise pusti krv,i sabajle na banjanje dago seknam i pak lokva krv i na kraj kako zasirena krv,ama nemie prvpat dami se slucuva vaka i porano mise ima pustano krv od nos od vreme na vreme i treba podolgo vreme da pomine dami sopre

6. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    1.376
    Трудници вие што сте на подолго боледување, како психички издржувате? Од јануари сум на боледување, исто толку во изолација од цел свет. Единствена активност ми е одењето по лаборатории и лекари и многу кратки прошетки низ маало. Многу ми е тешко, си плачам секој ден, а имам уште доста од бременоста. Таман ќе се опуштам малку, ќе ми биде полесно движењето, и ќе си речам ајде да отидам некаде на кафе да се социјализирам и ќе ми се појави пак исцедок црвен и ајде пак паники, лежење и страв. Ако не полудам добро е ;(

На intj_girl му/ѝ се допаѓа ова.
  7. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.786
    Допаѓања:
    5.109
    И јас имам ама заприметив најчесто ко ќе сум напната и нервозна тогаш најмногу, а со хормониве збудалени како да не бидеме :drunk:
    Баш мислев да прашам доктор за ова..

На CarrieBradshow му/ѝ се допаѓа ова.
  8. EK2022

EK2022 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2022
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    157
    Да, не се мерат, и седиментација исто не се мери.

На Bella.alleB му/ѝ се допаѓа ова.
  9. A.a.gj

A.a.gj Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    628

Јас од прв ден на трансвер сум дома,на патолошка сум .. до 4ти месец бев строго на мирување и во кревет..станување само за тоалет и за бањање и тоа најкратко што можев..каде што лежев таму јадев,пиев,спиев,сушев коса..кревет ни за спиење не мењав,скали симнував и бел ден гледав само кога одев на контроли,никој не ми доаѓаше дома освен мајка ми и свекрва ми и сопругот дома секако .. после 4ти ми престанаа крварењата и ми дозволија по малку да се движам по дома само.. сега сум веќе 29та недела(дома сум од средина на октомври)фала му на Бога добро е се и сега можам по малку да пешачам да излезам од дома,да си купам нешто за бебушот..
    Само смирено,опуштено..гледај си филмови,читај книги,најди си занимација,разговарај со пријателки,со блиските...мноогу разговор треба и без нервози. Се ќе биде добро!
    Со лесно!

На CarrieBradshow, Marsi*, Meddy и 3 други им се допаѓа ова.
  10. perla24

perla24 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    191
    Девојки, дали сите сте испитувале торч?

11. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    1.376
    Јас да во 13 недела правев. Препорачливо е сите да направиме и тоа пред бременост најубаво. Но јас дека немав направено, морав во бременост.

12. Bella.alleB

Bella.alleB Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    1.178
    Допаѓања:
    4.191
    Втор триместер имав. И пулс висок на моменти по 120-130.

13. Bella Nella

Bella Nella Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2024
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    425
    Пред некој ден додека лежев на левата страна многу јако ме пресече долу стомакот, мислејќи дека ако се свртам на десно ќе помине но направив да прејако почне да ме боли само левиот дел од стомакот, болката траеше едно десетина минути од кои на почетокот беше со прејак интензитет, ете уште не знам што беше тоа.

Колку време трае болката кај тебе?

14. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.703
    Допаѓања:
    3.552
    Да, истото и јас го поминував. Сега две недели пазев не го вадев згрутченото, нема толку многу ама пак конци крв искачат кога дувам нос.

15. WhiteCat33

WhiteCat33 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    1.143
    Допаѓања:
    2.238
    Мене многу често ми течеше носот крв и еден период пиев вит ц па престанав е сега дека ми е слабо железото пак се вратив и на ц витамин и од како го почнав еве две недели не ми течи носот крв инаку секој втор ден носот крв ми течеше (facepalm) и така ми беше цело време само засушена крв имав во носот

На merriel0, Meddy и Bella.alleB им се допаѓа ова.
  16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.128
    Допаѓања:
    78.092
    Јас не, ниту во една бременост. Трета ми е оваа и сега не сум испитала :)

17. Bella Nella

Се зачлени на:
    17 април 2024
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    425
    Да во почеток брисевите кога се прават ми земаа и крв таму каде што ги носев, не знаев дека испитувам торч, на следниот преглед го прашав докторот дали треба да испитам и ми кажа дека веќе е испитано.

18. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.352
    Допаѓања:
    25.834
    Најискрено преубаво ми е мене. На работа ќе бев под континуиран стрес, напнатост, проблеми…таква ми е работата.
    По опуштена, релаксирана, среќна , не сум била.
    Од Јануари сум дома и ако јас се прашувам,на секоја жена законски треба да и се обезбеди да биде дома и за време на бременоста.

На 5678m, Martka, A.V.S 91 и 10 други им се допаѓа ова.
  19. Bella Nella

Се зачлени на:
    17 април 2024
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    425
    Ве облива ли топлина на моменти?

32+ сум, овој симптом ми почна пред некоја недела.

На Bella.alleB му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    1.376
    За на работа не ми фали ни мене искрено, иако ми е канцелариска работата сепак самото станување секој ден, спремање, сообраќај ќе ми правеше стрес. Она што ми паѓа тешко е изолацијата, седењето дома сама, немање физичка активност, психичкото оптеретување дали е се во ред, од што имам вишок на време овертинкинг имам, се ми се врти низ глава.