Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    1.548
    Genetski mutacii i hemostaza na transfuziologija moze upat od maticen ginekolog ili opst maticen specijalist. Vo avicena privatno genetski mutacii se okolu 3000den a hemostaza neznam ama davaat rezultati za eden den. Ako izleze nesto bi ti dale kleksani, metilirana folna,b12. Neznam zosto ne ti dale toa da ispitas.
    A za protok do bebe mene na eho me gledale dali doagja dovolno

На WhiteCat33, Marsi* и ivanshe им се допаѓа ова.
  2. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.865
    Допаѓања:
    2.740
    Kako be taka nesi trudna dodeka necues srceva reakcija,Kobnik lele be kakvi luge postojat.Zarem do tolku mozat dase sitat lugevo i da kobat nemie jasno.Pa na sekoja sto ostanala bremena sum se raduvala kako dasum jas,nebi mozela da pomislam na nekogo loso a da cekam na mene dobro.Takva drugarka neti treba ic,skroz daja batalis

На Anyshka, Bella.alleB, beachedd и 2 други им се допаѓа ова.
  3. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.865
    Допаѓања:
    2.740
    Date prasam kade odis na kontroli za tiroidnata,i kolku treba da bide TSH vo bremenost.Jas pijam terapija za tiroidnata i sega treba da odam na kontrola od kako sum ostanata bremena.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  4. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.695
    Допаѓања:
    5.021
    Да и јас така одам на еден месец. Бев на 1ви мислам на скрининг, сега ко ќе се вратам другата недела пак ќе одам, дури и повеќе од 4 недели е ама така се погоди. И пак како и секој месец преглед и упат земам за крвна слика и урина.

На Marsi* и mariz им се допаѓа ова.
  5. angel4444

angel4444 Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    963
    Допаѓања:
    1.310
    И јас исто..сега бев на 30 април, ми закажа следен 03 јуни, си земав упати за крвна слика и уринокултура. Ми рече ако е се во ред нема потреба од порано :)

На Marsi* и flower55555 им се допаѓа ова.
  6. снежана2023

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    1.548
    Pred nekoe vreme isto imase prasano, ti odgovorivme sto da proveris. Ne cekaj proveri gi

На Marsi* му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.765
    Допаѓања:
    1.319
    Хм во Авицена мутации 3000 ден приватно? Не ми се верува, којзнае што испитуваат, зошто јас на клиника за трансфузија со упат платив 2800, приватно на сметката стоеше околу 20.000 денари. На Трансфузија детално сите мутации ги опфаќаат.

На plava.90 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.775
    Допаѓања:
    77.138
    Одам кај Светлана во Железарска амбуланта. Докторката ми е супер, комуницираме и на вибер. Ама ме следи веќе 10 години она. Иначе мене како останав трудна одма отидов во 5,6та недела (трето ми е), ми рипна одма тсх 6, па ми качи доза. И правам контроли на секое... проверувам нон-стоп и на крвна обична ФТ4 и ТСХ. Полека полека се на поголема доза сум дека како поминува бременоста, си бара повеќе организмот. Моментално сум 25та нед и сум на 6х100мг и еден ден 125мг. Бев 2м мислам на 100ка и добро беше, ама на последнава контрола 3+ отишло и ми стави еден ден 125. Треба да е иначе 2, 2ипол макс. Ако не си направила, обавезно да направиш хормони на крвна... дека одма рипа тсх иако си пиеш терапија. Исто и со втора бременост ми беше, одма како останав проверив и исто 6 ми се имаше качено..
    И по пораѓај обавезно контрола брза, дека јас 2,3 нед бев со високата терапија и отидов во хипер. Треба да се намалува дозата по пораѓај...

На nikja му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Bella Nella

Bella Nella Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2024
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    425
    Во ремедика бев во 27 недела последно, следно ми закажаа во 32 значи после 5 недели, закажав да идам во 33 недела поради празниците, а во меѓувреме без никаква причина отидов кај матичниот самоиницијативно.

На mariz и Marsi* им се допаѓа ова.
  10. снежана2023

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    1.548
    Eve koi geni gi ispituvaat i eve link deka e 2900den
    https://avicenalab.com.mk/events_and_news/nov-proshiren-genetski-test-za-detekcija-na-tromboza/

Прикачени фајлови:

На ivanshe и Laura7 им се допаѓа ова.
  11. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.765
    Допаѓања:
    1.319
    Уф да знаеш колку сакам да се опуштам, но верувај после се што преживеав, од вонматерична и операција па спонтан, многу е тешко да бидам опуштена. Плус и оваа бременост ете ми се појавуваат исцедоци кои не ме оставаат на мир и се собира се. Па некако тука кога ќе се пожалам или ќе побарам барам совет наоѓам привремена утеха.

На Bella.alleB, WhiteCat33 и Marsi* им се допаѓа ова.
  12. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.695
    Допаѓања:
    5.021
    Така закажуваат веќе при крај, плус и мене дека ми е второ по опуштена сум, со првото на две недели одев (facepalm):D

На angel4444 и mariz им се допаѓа ова.
  13. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.765
    Допаѓања:
    1.319
    Фала ти на инфо. Можно е да нешто плус ваму ми испитале, не можам да го барам извештајот. Баш ме зачуди зошто со упат доста скапо ваму ме фати и плус чекав некои 3 недели за резултат.

На снежана2023 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.865
    Допаѓања:
    2.740
    Jas pred da ostanam bremena mi bese 2.26 tsh.Ama aj si vikam nareden petok sum kaj maticnata pa da zemam upat vaka se fatija praznici epten denes sum 7 nedela izgleda kasnam so proverka na hormoni.A utre praznik ponedelnik isto

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2023
    Пораки:
    840
    Допаѓања:
    1.155
    Да еве јас, вчера вечерот исто некоја тапа болка како што ти опиша некаде под папакот осеќав.
    Препишувам на тоа дека е нормално, расте матка бебе.
    Јас сум 18+4, еве и од сабајле осеќам повремено.
    Морам да си земам магнезиум да се напијам, бидејќи однемав.

16. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.057
    3000 ден во авицена е само вродена тромбофилија и е истата како на клиника, јас на двете места ја испитував со тоа што на клиника плус доиспитав и стекната (ана,афа,лупус...) и се вкупно беше толку над 2000 ден.

На Laura7 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. снежана2023

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    1.548
    Ok da, sekako najdobro da odi na drzavna ama ke ceka 2 nedeli rezultati a vika deka bebeto zaostanuva 1 mesec. So ovoj rezultat od avicena zaedno so hemostaza ke znaat doktorite dali i treba terapija so kleksani

На Bella.alleB и WhiteCat33 им се допаѓа ова.
  18. ivanshe

ivanshe Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    259
    Чекав резултати од другиве испитувања и очекував после конзилијарното да ми дадат слични насоки. Ама во секој случај ќе си испитам на своја рака. Фала

19. снежана2023

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    1.548
    Koi drugi isipituvanja ti napravija?

20. ivanshe

ivanshe Истакнат член

Се зачлени на: