Само трансфузиолог или гинеколог може за поврат на пари, а трансфузиолог ќе ти даде клексани ако имаш тромбофилија само мислам, ако немаш тромбофилија а ти се покачени димерите ќе ти рече гинеколог да каже дали да примаш. Трансфузиолозите не одлучуваат за трудници демек, треба да имаш и некоја дијагноза од "нивните". Јас одам со дијагноза тромбофлебит.
Па можеш да земеш упат за Трансфузиологија од општ матичен, е сега за термини не знам, ја одам на ГАК ми ги препишуваат. Ама ако ти е само за димери мислам дека ќе ти каже гинеколог да одлучи ако нема мутации и сл.
Aham znaci transfuziolog nisto posto nemam trombofilija, mutacii nemam indikacija taka jani mi kaza ednas bev kaj nego. Ginekolog od gak ne mi prepisa taka da ke si gi plakjam na privatno Maticnata mi vika kleksani se prekinuvale vo do 36ta nedela poradi mozno krvarenje na porajgaj a vo sistina doktorot mi kaza 3 dena predporajgaj da se prekinat
А која недела си ти? Мене со првото ми ги прекина докторката што ме пораѓаше, 1 недела пред пораѓај. Иначе кога ми ставаа канила, шикаше крв на сите страни, среќа со време прекинати.
Е да нема логика, ем трудна ем плаќаш, друга трудна не плаќа... А ова за клексаните и јас знам дека неколку дена пред пораѓај ги прекинуваш.
Sega sum 35+5, kleksani imam kupeno do nareden petok. Kako ke znae doktorot koga ke se porajgam za da mi gi prekine 3 dena ili edna nedela pred porajgaj?
E da ama deka imam 3 mislenja, transfuziolog i gak da ne zemam a palcevski da zemam posto vide i kalcifikati vo postelkata mi rece ova e eden plus za kleksani...taka da odluciv na palcevski da mu veruvam ama ke nemam povrat. Ajde neka e se dobro ne se bitni tolku parite sto da pravime barem drugite pregledi vo bremenost bea pokrieni od drzavata sto bas pozitivno me iznenadi..
Епа јас бев закажана со провокации, затоа знаеше. Сега ќе сум закажана со царски пак ќе знае . Мене само за димери качени не ми давале клексани, дур не испитав мутации. Само високи димери не се индикација за терапија, ова ми го имаат кажано докторка гинеколог во консултација со докторка трансфузиолог, така да можда докторката од ГАК ти е во право
Канила е како тубичка што ти ја ставаат во вена кога ќе идеш да се пораѓаш, за да не мораат да те боцкаат цело време. Преку нејзе ти ставаат инфузии, антибиотици, провокации и сл додека си во болница
Е да и јас ке прашував клексаните до која недела се примаат за мутации? Во првата бременост аспирин само пиев и во 34та ми го преќина докторката шо ме породи ми рече покасно несмејш, најверојатно и за клексаните е исто, ама пак сигурно се следат и протоци, шо знам..
Pa i privatnive sega nerabotat se do vtornik.Vtornik kako i dae ke proveram hormoni i ke baram nekade prioritet upat
Devojki jas se porodiv ama koga imam vreme ve citam uste. Mn mi falat denovite od bremenosta, tie dvizenja na bebeto pa i stomakot iako jas se zdebeliv samo 8 kg. Moj sovet koga imate uredna bremenost: setajte, dvizete se, ne mislete negativno, jadete se sto vi se jadi umereno bez griza na sovest i najgolem sovet: sakajte se so vasite sopruzi uste poveke.
Sega bev vo sinlab se bocnav,ama niedna doktorka sto mi kazaa privatno nikoj nekreva.Daj boze dae dobro Tsh pa da nemoram da bidam stresena do vtornik
Sepak e normalno mene taka mi kaza maticen ginekolog, od kolku e c sto go pies? Mozes i od 1000 mg da pies, Mene srede nokj mi tecese i toa obilno ama mi kazaa normalno e