Pijam na solgar od 500mg.Mojava ne e tuka na odmor e i Lazarevski mie na odmor,duri i opstiot maticen mie na odmor.Mene naednas me fati i pustanje krv,tvrda stolica,mise vospalija i otekoa hemoroidite sekoe odenje vo toalet gospod vo pidjami go gledam
Site simptomi ti se normalni za pocetok, i jas imav zapek na pocetok tesko mi bese i samo suvi slivi mi pomagaa.Gledaj toa so zapekot da go resis kompoti da pies, jogurti inaku se drugo ke se smeni i ke se menuva so tek na bremenosta
Pijam toa i dosta voda,kompot slivi,kako pekmez od slivi i urmi jadam,palenta so kefir,salati,ovosje toa jadam
2.05 mie TSH sega mi stigna rezultatot.Super sie,samo toj hormon go proveriv pa od vtornik ke odam detalno sve kesi proveram.Bitno nema da bidam pod stres do vtornik.Mi olesna
Zdravo zenski sto mislite za depiliranje so depilator za vreme na bremenost? So ogled na toa deka e malku bolno, skepticna sum.. ? Pozdrav
Па ако можеш да си издржиш, не би имала проблем... Мене внатрешни ми излегуваат со депилатор (ваљда ми ги кине, затоа), па одам на депилација за се комплет..
Здраво женски, дали знаете каде да одам за проверка за тироидни хормони, матичнава ми вика државно немало термини само приватно. Инаку сум од Ѓорче, Скопје. Порано одев кај Синиша во државна ама хаос е таму и секогаш одев со приоритетен и морав да чекам некогаш по 3 часа па и повеќе. Сега нема шанси да чекам редици 36 недела сум. Дали имате некоја препорака или некој што работи со фондов, неможам да плаќам 800 ден за еден хормон.
Ми рече нема термини ќе мора со приоритетен ама во тој случај ќе морам да чекам неколку часа таму, затоа незнам што е паметно да направам.
Земи приоритетен. Не оди од сабајле, иди после 10 часот. До тогаш секогаш се тие со термин, па после тие со приоритет. Може и трудна да имаш некоја предност.
Na endokrinologija prvo odsabajle gi proveruvaat so termin pa posle so prioriteten.Nekade 12 da bides tamu najubavo keti bide.A hormoni mozes na biohemija dasi proveris i so tie dasi otides za mislenje