Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. mama89

mama89 Истакнат член

Ете така да слушаш :* Ооо дожд прати наваќеее во Македонијава шубавко ќе ти дадам сонце и изгрејсонце и зајдисонце за малку дожд и свежина ;) ех сега тука да грми да верне ќе спијам ао милина :) и јас се исклучувам немам бат на мобилниов хаха цела ноќ дремам на форумов нормално :D И ќе пробам барем саат да поспијам а пробај и ти срцка,па се читаме не утре зошто веќе утрето дојдеее хахаха :D ќе речеме Попладне ;) :* :*

<3 pleza4e <3, Eli23 and Mariangel like this.
  2. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Ti prakjaaam i dozhd i sneg i grmenje.. sekako kje dojde natamu pochekaj go malkucka ke bide za brzo :P Ajdee ubavo nanajteee so bebush, kje probam i jas i se chitkamee :* :*

mama89 likes this.
  3. mama89

mama89 Истакнат член

Ништо срцка од спењето...:( еве 9:30 око не сум склопила ...сега седам на климата се ладам,..очите ме печат но неможам да спијам :( а плус си се неервирам за плата што едвај 2000-3000 ден дали ќе земам :( за мизерни 150 ден денес да сум и аниматор на децата и келнер на мајките и судоперка и чистачка ууууф неможам да се помирам...да не бев трудна јас не станувам за 150 ден па попат да шетам ќе ги најдам ....ќе се шекнам ...како жив мртовец сум :(

Mariangel likes this.
  4. Eli23

Eli23 Форумски идол

Добро утро и од мене. Едвај неколку саати око склопив. ЛЕгнав во 1 и пол, се разбудив у 5 и пол, маки.
    Да ве прашам, јас немам појма која крвна група сум. Кога се праат тие испитувањње за РХ факторот или незнам што?
    Се си мислам дека гин заборава.

5. alisijad

alisijad Популарен член

треба да си знаеш, можеби си рх негативен фактор па во 28 недела треба да направиш комбсов тест и примиш инекција со инуноглобулини, а и после пораѓај се прима истата инекција.

mdenkov, <3 pleza4e <3 and Eli23 like this.
  6. mariz

mariz Форумски идол

Nema da te primat na poragjaj bez krvna grupa pisano na hartija, ti i da znaes koja si mora da imas od potvrda od lekar deka bas taa grupa si, pobaraj da napravis test, jas vo voena pravev (sega 8mi Sept) i nemase voopsto guzva i istiot den imas rezz :)

Eli23 likes this.
  7. Eli23

Eli23 Форумски идол

@alisijad @mariz знам дека треба да испитам, ама матич. гинеколог уште не ми дал упут. А веќе сум 27+3. Тоа ми е мене, да не испуштам некоја недела кога треба да се прават некои дополнителни испитувања или инекција...Што знам јас, докторката би требало да знае аман више.
    Последно ја потсетив кога бев 26 недела, вика ај следен пат, а ми закажува после 15 август. |(

8. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Мене ми даде матичниот уште во 16-17 недела, крвна група и рх фактор+ coombs и папаински тест за антитела. @Eli23 провери уште оваа недела која група си ако не си го знаеш факторот, до 15 август ќе ја пропуштиш 28 недела ако си негативен фактор.

Eli23 likes this.
  9. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Еееее па вие сте дежурале бре хахахахаха
    Јас поспав малку од 2 до 10 до дупа синко ужива да спие па го будам да стане :D
    А вчера од што сум нестрплива за бебчо да клоцка скоро 2 литри кока-кола испив и ноќеска се акртивираше накај дванаесет па јас од мерак до 1:30 го гледав како ме клоцка хахахха колку ми фалеа клоцкања во меше лелеее:D:D преубаво е :rofl:

10. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Jas od tolku merak shto imam za velosipedi pak ke pisham za toa, ima li nekoja so iskustvo da vozela vo pochetokot na bremenosta i dali da vozam malku sega? Znachi sekako so pazenje, gornishte ako ima ke go butkam i poleka ke vozam ama sepak ako e golema opasnost voopshto da ne odam... :) :)

11. monik55

monik55 Форумски идол

И јас колку што знам никаква физичка активност несе препорачува првите три месеци освен пешачење ама не долго најубаво ке ти биде да се воздржиш барем до прегледот да те види доктор и конслутирајсе со него он најубаво ке ти објасни се што смееш што несмееш:* :*

mdenkov and Mariangel like this.
  12. mama89

mama89 Истакнат член

Марииииангееел:^) че ти го фрлам во Вардар точакот !ццц се запнала за точакот|(

13. monik55

monik55 Форумски идол

Имав многу желба за точак фатив едно ливче на кладилница и викам сабајле одма си купувам точак ама ми каснеше и решив да си направам тест и прво го направив тестот и оп две цртки и точакот одма го заборавив]:)]:)

14. mama89

mama89 Истакнат член

Ете така ...читаш @Mariangel а ?:smirk: ете така место точак количка за бебе ќе си купите :inlove:и така има време за тој точак:doh:

15. monik55

monik55 Форумски идол

Уште нее навикната кесе навикне сега кога ке ми слушне срценце се ке и се смени ама ме изнасмеа уште вика ке го буткам по угорница хаха:hug::hug:

podravka, Eli23, mdenkov and 2 others like this.
  16. Mariangel

Mariangel Форумски идол

HAHahahahaaha me iznasmea :D :rofl: gotovo mi pomina meralot bidna shto bidna tolkuu :D :*

17. mama89

mama89 Истакнат член

Јупиии:clap: ме израдува и уште 2денаа че одиш ќе си го видиш бебчето Дај боже веќе да има срцева акција:l: ќе почнеш да прашуваш тогаш кога да почнеш да купуваш за бебуш :* а не за точак:?: :* и извинете за грешките во пишување сфатете ме без ниту еден саат сон сум еве и ручавме сега јас како :drunk: да сам дрогирана :drunk: ми летаат мислам светки :drunk:

18. mdenkov

mdenkov Истакнат член

bas deka sum inf,nema druga pricina(mene i na mm do dusa medicinski ne ni najdoa problem-se bese vo red i se nadevavme deka ajde ke bide naredniot mesec,no ete ne mozev da ostanam bremena )-doktorot vika nacinot na koj si zabremenila ne e ist -inaku drugoto se si e isto kaj site trudnici,- pa zatoa posvetuvame poveke vreme bukvalno na se i na site sitnici sto bi mozele da mi nastetat

Kiflicka05 likes this.
  19. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Многу ми е жал кога вака те читам. Каде ќе и оди душата злобна на таа?! Ти да си средиш за боледување и очи на таа да не и видиш веќе.

20. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Абре мешиња јас си пукнав од жешково :sweat: многу ми се активира такихардијата од вруќинава едвај функционирам , а бебчо си спие ли си спие во меше , навечер само се буди да смени позиција хахахаха и очи многу ме болат незнам како да си помогнам со очниот притисок кажете некое чаре :|:sweat:

Eli23 likes this.