Абе земи упат за било кој интернист, тој може да те прати да провериш. Јас одам кај Светлана, ама Железара е она. Во железарска амбуланта лабараторија проверувам само ft4 и tsh, ама ме праќала во клиничка биохемија и за се комплетно. Мислам секој интернист може да те прати. И гинекологот прашај го, исто ft4 и tsh ми ги ставаат мене.. и денар не плаќам со упат од матичен гинеколог. Тие два се и најбитни.
Земи приоритет за биохемиска лабпраторија во државна ќе кажеш дека си трудница и ќе завршиш одма пуштаат без да чекаш разбирливи се.
Сигурно мислиш на епилатор. Ако предходно си користела слободно продолжи си ^^ И мене ми се случуваше тоа до стариот, ама сеа со новиот дури ми се ретчат секако тотална депилација е царска работа...
Од бременоста ти се ретчат После пораѓај очекувај исто како претходно, па и бетер Еве рацеве еднаш ги издепилирав овие 6м, немам.. а тие што ги имам тенки светли... а пред бременоста не беше вака Ама со секоја бременост истото ми се случува, а и на повеќето трудници. Брк исто, пред бременост многууу почесто депилирав и веѓи на секое чупав. Сега рај, ништо не ми расте
Еј знаеш дека може си во право... Само се надевам нема ептен ептен да е после хаос xD Мене на стомакот само почнаа многу незнам зашто, ваљда хормони... А надусниците да само еднаш мислам ги средив... Има логика дефинитивно
Е и кај мене на стомакот ми беа збрлавени нешто, долги израснаа, а како мов меки. Дури и на депилација женава ми рече, никогаш дека не сум била таква на стомакот И и реков некоја лента да ми удри, ми ги извади надоле под папокот и не пораснаа луди такви пак
Ви се ретчат? Баш сте luckyмене на стомак ми пораснаа светлички златниа никогаш сум немала и баш ја прашав докторката ми рече од прогестеронот дека се и дека ќе паднат
Секаде ми се ретчат, а само таму ми беа збрлавени И тоа некако долги, угоре лево десно Ќе извадев тел да си снимам како мрда на голко, леле кога ќе ги видев ми се темнеше... и на последната депилација (пред 3 недели некаде), удривме една лента
Mamicki sakam da probam za vtoro veke ( imam edno devojce) pa da e proba srekata za maskoo na mama haha,,, mnoguu drugarki da ne vika site sto imam prasano mu imat izlezeno tocno ovoj kineski kalendar… https://www.babycenter.com/chinese-gender-predictor pa aj kazete mi za vas ?
За сите три ми вика женски, а првото машко ми е Нема врска календар, ниту ништо друго... чиста среќа на сперматозоидот кој ќе стигне прв
Ако веќе сакаш машко подобро истражи го процесот на зачнување од биолошка страна и како да ги зголемиш шансите за машко. Колку што јас имам читано спрематозоидите со XY хромозоми (машки пол) се побрзи од спрематозоидите со ХХ (женски пол) затоа за машко се препорачува односи на самиот ден на овулација кога се ослободува јајце клетката, бидејќи сперматозоидите со XY се побрзи, побрзо ќе стигнат и ќе ја оплодат. Додека за женско се препорачува односи неколку дена пред денот на овулација бидејќи како што пишав спрематозоидите со ХХ хромозоми се поиздржливи, за тие неколку денови додека се ослободи јајце клетката спрематозоидите со XY ќе изумрат и ќе останат тие за женски пол да ја оплодат јајце клетката. Овие информации ги имам читано на интернет и не секогаш 2+2=4 ама може ќе ти помогне. Какво и да ти даде господ битно е да е здраво и живо.
И двете бремености ми се зачнати со однос на денот на овулација...и еве две машки..можеби е точно има логика
Devojki da preporacate gel/krema za masaza na noze i stopala. Mnogu me bolat kako cel den na noze da sum stoela. Probav so krevanje na povisoko ama ne ja biva..