I jas imam citano ova , i planiram za vtoro da sledam ovulacija so ginekologot deka imam PCos i imam mnogu me redoven ciklus taka da ne znam tocno koga mi e ovulacijata
Трансфузиологот и гинекологот ќе ти објасни најдобро за терапија, но според ова што го гледам имаш доста мутации, слични имам и јас и морам да примам клексани секој ден, метилирана фолна 1000 и метил б12 од 1000 исто секој ден.
Фала ти, дали ова нешто се средува и дали има некакво влијание врз плодот, не сум се соочила со вакво нешто па не знам?
Димен лосос претпоставувам несмее да се јаде во бременост ? Како останав бремена на неколку пати ми се пријадува и туна со кромидче и црн леб, ама не се осудувам. Исто во првата бременост ја избегнував ама сега ме фаќа стрв.
Јас нс неколку пати си направив салата со туна, можда три четири пати, ставив малку барем да се заситам од мирисот. Од еднаш нема да е ништо.
Се средува со терапија секако ова, затоа и ја примаме. Влијание на плодот нормално може да има, затоа и ја примаме терапијата. Секако не мора да значи, сето ова е за превентива. Консултација со доктор и ќе ти објасни се многу подобро. Клексаните ги примаме ради превентива од тромбофилија, на која сме поодложни ради мутациите, а метилираните витамини ради правилен развој на бебето, бидејки обичните не активни форми не ги апсорбира нашето тело, исто ради тие мутации.
Јас мислам не треба димен лосос, зошто не е термички доволно обработен, само е димен на чад. Но веројатно ако пробаш еднаш нема ништо да биде Да не се јаде секој ден
И јас, многу ја сакам салата што си ја правам, со туната само не треба да се претерува, инаку и неколку пати во месецот може да се јаде, еве сеа пак ми се пријаде салата и ќе си направам.
Не смее димен лосос бидејќи не е скрос обработен, леле колку ми се јади димен лосос од како ќе се породам прво тоа ќе јадам
Имам слаби менструални болки во левата нога во препонот и долниот дел на стомакот само од лева страна, баш е како пред да ми дојде менс.Дали е нормално 30та недела сум? Не се јаки болките ама еве ми се појавуваат од сабајле,инаку немам никакви стврднувања на стомакот..
Јас не сум многу упатена фала богу немало потреба да испитувам но ме интересира чисто информативно како настануваат тие мутации, дали се вродени и што е индикација да се испитаат?
Ова е нон-сенс не постои побрз хромозом шансите се секогаш 50-50. Според твојава теорија сите деца зачнати по ин витро постапката би биле машки. Тоа е биологија не може да се контролира.
Или генетски.. кај нас и од двете страни повеќе има машки деца .. женски сме две а од 10 внуци вкупно , исто и од страната на маж ми е повеке се машкараци..
Не сум медицинско лице само споделив што сум прочитала. Не е моја теорија, нагласив дека информациите ги читав на интернет, не значи дека мора да точни. https://www.veritasint.com/blog/en/the-probability-of-having-a-boy-or-a-girl-according-to-genetics/
Хаха леле верувам Јас риби воопшто не сакам и многу многу ретко јадам. Ама затоа туна и димен лосос сакам Ве настрвив со туната...ќе јадам и јас после барем малку да ми помине мислењето
Девојчиња во 29-30 недела колку ви се активни бебчињата? Моето мн слабо е активно, не дека ич не го осеќам ама нема некои силни удари, а како читам овде и општо по интернетов јас треба секој ден да го вклучувам алармот и да одам по дежурни. Што ви е репер за нормални фетални движења?